PDA

View Full Version : last rollover not rolling over


mnkeybsness
Oct 24, 2003, 08:38 PM
just as the title says...

menu example (http://www.monkey-business.biz/menu.html)

seems to only happen in safari

mnkeybsness
Oct 27, 2003, 09:41 AM
bump...

and yes, this has been w3c validated in html 4.01 transitional

Mr. Anderson
Oct 27, 2003, 10:35 AM
That's a tough one, but the only thing I see is that you're closing the last item (links) with a </tr> where you aren't in any of the others.

Try removing that and seeing what happens.

D

Rower_CPU
Oct 27, 2003, 10:49 AM
I'm seeing it in IE5/Mac as well.

Can you add the DTD so the whole page validates and try it again?

mnkeybsness
Oct 27, 2003, 11:26 AM
Originally posted by Mr. Anderson
That's a tough one, but the only thing I see is that you're closing the last item (links) with a </tr> where you aren't in any of the others.

Try removing that and seeing what happens.

i tried closing all of them and not closing all of them... same thing still happening... currently they are all closed.



Originally posted by Rower_CPU
I'm seeing it in IE5/Mac as well.

Can you add the DTD so the whole page validates and try it again?

add the what?

Rower_CPU
Oct 27, 2003, 11:31 AM
Sorry. DTD = doctype declaration/definition (i.e. HTML 4.01 Transitional). If your page doesn't have that, it's not valid HTML.

http://www.w3.org/TR/html401/sgml/dtd.html

mnkeybsness
Oct 27, 2003, 11:40 AM
i did that... still no luck!

Mr. Anderson
Oct 27, 2003, 11:42 AM
Add a dummy rollover table entry (with no values at the end of the table and see if it works.

Or even switch the order around and see if its something to do with the table or actual link item.

I remember way back in the mid nineties running into this problem and that's how I ended up making a hack to solve the problem....

Good luck,

D

mnkeybsness
Oct 27, 2003, 05:48 PM
still didn't work.

i even took out the last one (links) and all the other rollovers worked.

tried putting a dummy after it, just copied one that does work from the top and put it under "links"---links still didn't work

put a fake rollover in--links didn't work

retyped the links rollover--still doesn't work

i'm running out of ideas...

Rower_CPU
Oct 27, 2003, 06:01 PM
Check it, yo: http://organicallydigital.com/mb/menu.html

Looks like it was a DOM (http://www.w3.org/DOM/) conflict with using "links" as the object name for your rollovers. Only DOM conformant browsers like Safari will exhibit the issue.

Now that that's sorted, have you looked into CSS rollovers to replace all that javascript? ;)

mnkeybsness
Oct 27, 2003, 07:44 PM
no i haven't looked into CSS rollover... i didn't know it was possible with images.
got a good source for it?

and thanks for the help guys!

irmongoose
Oct 27, 2003, 07:51 PM
It works for me... under Safari 1.1.



irmongoose

mymemory
Oct 27, 2003, 08:02 PM
It works for me to under IE.

I have a situation like that using frames in my web site, the top and button frames are not aligned under the PC version of the Internet Explorer. I can not find the way to align it.

www.vjrei.com

Rower_CPU
Oct 27, 2003, 08:28 PM
Here's a pretty good example of CSS rollovers with images:
http://www.uoguelph.ca/%7Estuartr/articles/cssrollovers.shtml

Essentially, you can switch out a background-image in the different hover/active/visited states via CSS.

It works quite well.