PDA

View Full Version : Removing ATV4Windows




gtg941f
Jun 29, 2008, 10:48 PM
I tried patching with ATV4Windows 2.4 and everything appeared to be going well, except on the final reboot (after patching with the minute countdown), it rebooted to the normal ATV home screen with no changes.

Now, everytime I reboot and try to use another patchstick, the modified boot sequence won't allow the patchstick to run.

Soooo, my actual request: does anybody know how to restore all the files to exactly as the ATV was purchased (2.02)? I want to get back to the factory defaults and all original files without the modified ATV4Windows boot so that I can attempt to use another Patchstick.

Thanks



tom1971
Jun 29, 2008, 11:16 PM
AppleTV main menu:
Settings -> General -> Reset Settings -> Factory Restore -> Restore

gtg941f
Jun 29, 2008, 11:34 PM
I certainly wish that would work. However, when using that method it restarts but still shows the atv4windows splash screen before the apple, and then just like the initial patching it goes to the "atv4windows initializing/patching..." screen, restarts and shows the normal unmodified atv home.

Basically if I restart/restore/yank the cord out and restart that way, it always reverts back to that dang "atv4windows initializing/patching..." screen like it should have done once successfully. Seems like an absolutely remote issue that couldn't have been predicted.

Gee
Jun 30, 2008, 02:34 AM
If you've got your appletv on a wireless network, it gets stuck like this I think. Did you try it with a wired connection? The patching process downloads some files, and if it can't find them, it can't finish.

911c4
Jun 30, 2008, 05:17 AM
I have exactly the same problem. Any help would be appreciated.

gtg941f
Jun 30, 2008, 11:52 AM
Just so that everybody is aware, it appears the two developers of atv4windows split ways and the person who is now doing atv patch (cisco) appears to have distribute a bum patchstick which deletes your recovery drive on the ATV.

To recover the entire drive, there is now a recovery patchstick so you don't have to follow those really long instructions. http://www.atvmod.com/forum/viewthread.php?forum_id=5&thread_id=8

That site is from one of the developers. He basically took everything and left Cisco (good!). So ATV Mod is essentially ATV4W 2.5 and it's distributed for free on his site!

911c4
Jun 30, 2008, 11:23 PM
Did you manage to get the patch. The site is currently closed?:(

TuckBodi
Jun 30, 2008, 11:48 PM
http://rapidshare.com/files/125970385/recovery-fix.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/125973991/recovery-fix.part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/125977927/recovery-fix.part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/125979961/recovery-fix.part4.rar.html

Side: The new guy on atvmod seems much, much cooler than ciscotm.

tom1971
Jul 1, 2008, 12:14 PM
http://rapidshare.com/files/125970385/recovery-fix.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/125973991/recovery-fix.part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/125977927/recovery-fix.part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/125979961/recovery-fix.part4.rar.html

Side: The new guy on atvmod seems much, much cooler than ciscotm.

Are you sure this is the "recovery fix" or yet another hack that screws up your ATV - be careful, guys !

TuckBodi
Jul 1, 2008, 01:48 PM
Are you sure this is the "recovery fix" or yet another hack that screws up your ATV - be careful, guys !

Geeesh, if your ATV is already so screwed up it's not booting what's not to hurt trying something?

I got the links from the atvmod.com forum site. Join up and see what people are saying about this patch helping them out when all things looked pretty bleak. I'm neither promoting nor condoning this patch, just merely passing on some hopefully useful info. In fact here's a couple of posts from the thread:
-----------
Posted on 30-06-2008 00:14
Fn AWESOME!!! monty432 thanks so much. My ATV is back to "normal"..ver 2.02... soon to get the "proper" upgrade. Not even a day went by from the time i made the request till a solution from the forum, thats great. Thanks to everyone that offered help. Obviously this forum / site is the place to go for ATV.

Thanks again...

----------
Posted on 30-06-2008 11:35
Yip thanks monty432. You've saved my bacon with the restore patchstick!!!

We're not worthy.

----------
Hey monty432....uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu the mannnnnnnnnnnnnnnnnn!

Patchstick recovery...how sweet. Thank you members of atvmod.com.

Wanted to add that the patchstick worked perfectly for me. Completely got rid of that BrickTv crap.

MikieMikie
Jul 1, 2008, 03:36 PM
Are you sure this is the "recovery fix" or yet another hack that screws up your ATV - be careful, guys !

I knew we should have ordered that patchstick from you.

TuckBodi
Jul 1, 2008, 03:46 PM
I knew we should have ordered that patchstick from you.

And have you seen the YouTube video of the guy doing a sales job on how his patch works? Slimy and creepy and majorly unprofessional!

MikieMikie
Jul 1, 2008, 04:52 PM
And have you seen the YouTube video of the guy doing a sales job on how his patch works? Slimy and creepy and majorly unprofessional!

Are you referring to "tom" when you say "the guy?" I'd be interested to know. And I forgot to include the appropriate :rolleyes: in my last post. Sorry.

TuckBodi
Jul 1, 2008, 04:57 PM
Are you referring to "tom" when you say "the guy?" I'd be interested to know. And I forgot to include the appropriate :rolleyes: in my last post. Sorry.

Nope -- CiscoTM. I thought you were cynically referencing Cisco.

tom1971
Jul 1, 2008, 05:32 PM
I knew we should have ordered that patchstick from you.

"Never argue with an idiot... for they will drag you down to their level and beat you with experience"

A nice quote that I found in someones signature on this forum.

All said and done.

911c4
Jul 1, 2008, 07:43 PM
Are you sure this is the "recovery fix" or yet another hack that screws up your ATV - be careful, guys !

Hi all,

I just tried this and it doesn't appear to work (assuming I have done everything correcty). It loads up to the point of getting the following message :Cannot unmount/mnt/OSBoot: No such file or directory.

If anyone else has tried this, can they please provide some feedback. I have assumed that I make the patchstick the same way v2.4. I noted an extra file in the download recovery-fix.img.md5. which I didn't use.

Any help would be appreciated.

911c4
Jul 1, 2008, 08:54 PM
Me again,

Was contacted by atvmod re my problem. Went back and tried restoring factory settings for a 3rd time and guess what, it worked!!!

There some sort of magic happening at atvmod.:D

Thanks everyone for helping get this resolved.

gtg941f
Jul 2, 2008, 12:32 AM
The links above do in fact work. They restored my recovery partition and allowed me to factory restore and start all over.

Thanks to the folks over at atvmod who are working to clean up this mess that the slimeball Cisco created.

CiscoTM
Jul 3, 2008, 12:26 PM
just so you know, i did nothing to this file, the code was injected threw the internet, this is y we removed it from our website, but some one leaked it onto bit torrent and now it can not be stopped.!

brand
Jul 3, 2008, 03:50 PM
Just so you know it was not me but H3lbr0 the slimeball that created 2.4 and messed up your partitions. There is actually a class action lawsuit forming against h3lbr0 in the matter of injecting a virus code into the 2.4 image, and yet refuses to remove it. It is a ploy against ATVPatch.com so we get a bad rep! So before you call me a slimball, look in to the situation.


What he originally posted.