PDA

View Full Version : Trouble with styling php elements




macjakob
Oct 15, 2008, 05:42 PM
Hi,

I'm having trouble styling some elements on my site that I've begun making:

http://www.jkholtmann.dk/ny/

at the top you see the navigation bar, which should be a horizontal list.
The index.php just pulls content from the other pages (linked to in the nav bar) and displays them in the content area.

__________________________________
My css looks like this:

body {
background-color: #e9e6d6;
margin: 0; padding: 0; border: 0;}

.content {
margin: 0 auto;
background-color: white;
width: 800px;
height: 500px;
padding: 30px;
text-align: left;
}

/*---- navigation ----*/
#navigation {
border: 0;
list-style-type: none;
z-index: 1;
text-decoration: none;
font: 12px Helvetica, Arial, Geneva, sans-serif;
text-align: center;
color: #333;
display: inline;
padding-right: 50px;
text-align: center;
}

#navigation a {
text-decoration: none;
color: #75736b;
}

#navigation a:hover {
text-decoration: none;
color: #464540;
}
________________________________

and the horizontal navigation list part in my index.php:

<body>



<?
$selected[$p] = ' class="active"';
?>
<div id="navigation">
<ul="navigation">
<li<?=$selected['forside']?>><a href="?p=main">Forside</a></li>
<li<?=$selected['sortiment']?>><a href="?p=sortiment">Sortiment</a></li>
<li<?=$selected['bestil']?>><a href="?p=bestil">Bestil</a></li>
<li<?=$selected['omos']?>><a href="?p=omos">Om os</a></li>
<li<?=$selected['kontakt']?>><a href="?p=kontakt">Kontakt</a></li>
</ul>
</div>
<br>
<div class="content">
<? include("pages/".$p.".php"); ?>
</div>
</body>


I really don't see where I'm making a mistake, anyone care to explain? Your help is greatly appreciated.
I have a hunch that I'm doing something wrong with the classes/styles in the css file itself?

Thank you in advance,

Jakob



ChicoWeb
Oct 15, 2008, 05:51 PM
You syntax is pretty jacked. Also, not sure what you're trying to do with the div and ul id's called the same. You either need to do.

#navigation ul

or

ul#navigation

AND, your UL html needs to be something like

<ul id="navigation">

macjakob
Oct 16, 2008, 09:22 AM
Thank you ChicoWeb! :) Works now!