PDA

View Full Version : HELP!!!! Powermac G3 turns on no video!!




aaaaplay
Apr 9, 2009, 05:35 AM
Well I have picked up a powermac g3 from the local computer recyclers for free and the case isn't in perfect condition but does turn on the only problem is no video I've tested the hard drive in an imac and it has os 9 for some reason I cant get it to reset the vram and the speaker makes a wired fuzzing noise.
Can some one help :confused:



tersono
Apr 9, 2009, 07:24 AM
Could well be a bad video card. Take it out and re-seat it just in case the connection is poor. Replacement cards can be picked up very cheaply via eBay on occasion - I bought one a while back for around 5.

There's a possibility that there may be other problems, but the video card is the most likely.

aaaaplay
Apr 9, 2009, 05:31 PM
Thanks well one more thing I forgot to say was that every time reset the vram it beep beeps.
but its probley the video card.

raziel777
Apr 9, 2009, 05:42 PM
Could also be faulty ram sticks. How much ram do you have? This happened to me one time. I had 4 X 256. Took them out one by one and rebooted. The second one I pulled was the wrong type of ram. After that it was fine.

Hrududu
Apr 9, 2009, 05:46 PM
What model G3 is it?

aaaaplay
Apr 9, 2009, 06:10 PM
I have 4x 128mb and I have removed all the sticks rearaged them in defferent order and and done everything possable with the ram and i found out something when nothing is in slot number 1 it chimes and then beeps.

aaaaplay
Apr 9, 2009, 06:11 PM
Blue & White 300MHz G3.

raziel777
Apr 9, 2009, 06:26 PM
Have you tried resetting the pmu? Small black button on the logic board?

aaaaplay
Apr 9, 2009, 06:34 PM
Yes

Dave H
Apr 9, 2009, 07:56 PM
Power-On Self-Test beeps:
http://support.apple.com/kb/TA43884

jons
Apr 9, 2009, 08:39 PM
Blue & White 300MHz G3.

Give us the low down on what ram/hdd config looks like.