Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 2, 2012, 06:47 PM   #1
danistyping
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2009
Location: Boston, MA
MUSICIANS - how is the 2012 MBA going with GB, Logic, ProTools etc?

Any thoughts, info or tips regarding a 2012 13" macbook pro with Garage Band, Logic Pro, Protools etc...please share. Switching from a 2011 Macbook Pro. DEFINITELY looking forward to no more 2.5" HDD...but is the processor up for recording on a 30 track logic file with effects?

I'm going i7 and use an mBox, for what it's worth.
danistyping is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 2, 2012, 10:30 PM   #2
wilycoder
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by danistyping View Post
Any thoughts, info or tips regarding a 2012 13" macbook pro with Garage Band, Logic Pro, Protools etc...please share. Switching from a 2011 Macbook Pro. DEFINITELY looking forward to no more 2.5" HDD...but is the processor up for recording on a 30 track logic file with effects?

I'm going i7 and use an mBox, for what it's worth.
get the 8gb upgrade. if you peg the CPU at 100% in logic just freeze some tracks.
wilycoder is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2012, 09:45 AM   #3
Zeke D
macrumors 6502a
 
Zeke D's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Arizona
recently my 2008 MBA was upgraded to a 2012 MBA. LP & GB were functional on it, but were not as snappy as my PowerMac G5. GB runs excellent on my new MBA with a 128GB SSD and 4GB ram. I couldn't test LP8 as the installer didn't like the intel CPU.
__________________
[ 32gb iPod Touch ] [ 16gb iPad ] [ 40gb TV ]
[ PMG5 DP2.0ghz | 8gb RAM | 128MB 9600XT ]
[ 2012 MBA | 1.8ghz | 4gb RAM | 128gb SSD ]
Zeke D is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2012, 09:13 PM   #4
Miat
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2012
Haven't run any of that stuff, but have played with serious music programs before (including notation based).

My guess is that the Air should do it okay, but definitely get the 8GB RAM option.
Miat is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2012, 11:08 PM   #5
mikeray
macrumors member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Brooklyn, NY
Send a message via AIM to mikeray
I use Ableton Live on my 2012 Air and it runs great.
mikeray is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2012, 07:43 PM   #6
danistyping
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2009
Location: Boston, MA
Ah thanks guys...definitely going with the i7 and 8GB RAM.


Anyone aware if there are any mac-compatible audio interfaces that run on USB 3.0 or thunderbolt? The possibilities, specifically with fixing latency issues, seem pretty cool.
danistyping is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 5, 2012, 08:22 AM   #7
Redbull916
macrumors member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Brighton, UK
I've got a 2011 i7 with 4GB of ram and Propellorhead Reason 6.5 runs superb.
__________________
MBA 13" i7 256 Mac Mini C2D 1987 Mac SE iPad Mini 16GB 4G iPhone 5 White MacBook Apple TV
Redbull916 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 04:26 PM   #8
krravi
macrumors 65816
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by danistyping View Post
Ah thanks guys...definitely going with the i7 and 8GB RAM.


Anyone aware if there are any mac-compatible audio interfaces that run on USB 3.0 or thunderbolt? The possibilities, specifically with fixing latency issues, seem pretty cool.
I am using Cakewalk UA-1G on my iMac which is a USB interface and has a superior bit rate and lot of hardware options.

Main thing I got out of it is that I have SPDIF output and still have volume controls on my iMac

I am not sure about USB 3.0, but since the USB port is backward compatible there should not be any issues.
__________________
Lots of Apple,Sony and other gadgets.
krravi is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 08:36 PM   #9
Miat
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by danistyping View Post
Ah thanks guys...definitely going with the i7 and 8GB RAM.
Got an update for us on how it worked out? I will probably be helping to set up some music stuff soon, and would like to know how it went with the Air.

Thanks
Miat is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Notebooks > MacBook Air

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Switch from ProTools MP9 to Logic Pro 9? tevion5 Digital Audio 9 Jun 13, 2013 05:24 PM
Logic Pro 9 Or ProTools? Vitiri Digital Audio 22 Dec 17, 2012 02:09 PM
Any Musicians here? Advice on SSD and HD implementation? Live/Logic/etc. beedoola MacBook Pro 1 Nov 14, 2012 06:01 PM
Question for those who got MBA 2012 and Logic Bananaogre MacBook Air 0 Jul 14, 2012 05:13 PM
How well could a 2012 MBA run Logic Pro? revilate MacBook Air 6 Jul 4, 2012 02:16 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 07:34 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC