Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 2, 2012, 02:04 PM   #1
TomTomTuning
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2010
Location: Central PA
Generic NEC USB3.0 PCIe Installation problems

Hey everyone, I'm having a heck of a time trying to install a NEC USB3.0 PCIe card. I'm running Mountain Lion.

Here's the card I purchased (screenshot): http://i9.photobucket.com/albums/a98...-USB30NEC.jpeg
I dont have the molex power adapter connected, from what I've read it's not required on a Mac Pro. Is this true?

The device I'm trying to use a WD MyBook 2TB USB3.0
Works fine in my USB2.0 ports.

I've tried a few .kext files but no luck. The furthest I've gotten was when following this tutorial: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1238494 The only .kext that shows up in the USB System Information is the old one from this thread. Newer .kext dont seem to work. By the way I had to use Kext Wizard because Kext Helper wouldnt download.

Here's a screen shot of my System Info, the WD drive is plugged in but isnt working.
And AHCI Controller is my ASM1061 eSata/Sata card.



I would love to try another USB3.0 device but I dont have one at the moment.
Any suggestions is super appreciated.
__________________
2010 Mac Pro: Xeon W3690 3.47GHz Hex-Core, 3x8GB (24GB) 1333 RAM, 4GB GTX 680 FTW
2010 15" MacBook Pro: 2.66GHz i7-620M Dual-Core, 4GB 1066 RAM, 1TB SSD

Last edited by TomTomTuning; Nov 2, 2012 at 07:03 PM.
TomTomTuning is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 2, 2012, 02:15 PM   #2
TomTomTuning
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2010
Location: Central PA
Umm I read somewhere that the Lacie cards perviously only supported Lacie drives only. I wonder since I'm using what I believe are older Lacie drivers, this is the reason my WD MyBook drive isn't working?

I'm starting to think the "cheap" generic card was not worth the headaches. I should have gone with a Lacie or Caldigit card.
__________________
2010 Mac Pro: Xeon W3690 3.47GHz Hex-Core, 3x8GB (24GB) 1333 RAM, 4GB GTX 680 FTW
2010 15" MacBook Pro: 2.66GHz i7-620M Dual-Core, 4GB 1066 RAM, 1TB SSD
TomTomTuning is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 2, 2012, 02:39 PM   #3
TomTomTuning
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2010
Location: Central PA
Here's the modified Lacie .kext I've tried.
http://www.osx86.net/downloads.php?do=file&id=2870

- 10.0.8 .kext shows up in USB sys-info just fine (still doesn't work though)

- When I try 10.0.10 it doesn't show up anymore and when I use Kext Wizard to view the loaded .Kext files, it doesn't show the PXHCD anymore (it did with 10.0.8).
__________________
2010 Mac Pro: Xeon W3690 3.47GHz Hex-Core, 3x8GB (24GB) 1333 RAM, 4GB GTX 680 FTW
2010 15" MacBook Pro: 2.66GHz i7-620M Dual-Core, 4GB 1066 RAM, 1TB SSD
TomTomTuning is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 2, 2012, 07:55 PM   #4
TomTomTuning
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2010
Location: Central PA
Can someone confirm, do I need to connect the card to a power source?

If so It appears there's two PCIe power connections on the main logicboard, one is being used by my graphic card, can I use the other to power the USB3.0 PCIe card? I'll just need a PCIe -to- Molex adapter.
__________________
2010 Mac Pro: Xeon W3690 3.47GHz Hex-Core, 3x8GB (24GB) 1333 RAM, 4GB GTX 680 FTW
2010 15" MacBook Pro: 2.66GHz i7-620M Dual-Core, 4GB 1066 RAM, 1TB SSD
TomTomTuning is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2012, 07:46 AM   #5
TomTomTuning
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2010
Location: Central PA
Sold the generic card to a PC friend and ordered a Lacie card, it will be here today.
__________________
2010 Mac Pro: Xeon W3690 3.47GHz Hex-Core, 3x8GB (24GB) 1333 RAM, 4GB GTX 680 FTW
2010 15" MacBook Pro: 2.66GHz i7-620M Dual-Core, 4GB 1066 RAM, 1TB SSD
TomTomTuning is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2012, 05:54 PM   #6
LaCieTech
macrumors member
 
Join Date: Jul 2012
 
Quote:
Originally Posted by TomTomTuning View Post
Sold the generic card to a PC friend and ordered a Lacie card, it will be here today.
Hi,

Our cards are not exclusive to LaCie products. When USB 3.0 first came out, most manufacturers had to write their own drivers for OSX since Apple didn't include drivers until recently.

Our cards will mount any USB 2.0 or 3.0 device that is supported by the OS but unless its a LaCie its only guarantee'd to work at USB 2.0 - due to the proprietary drivers.

~mn, LaCie
LaCieTech is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2012, 09:28 PM   #7
TomTomTuning
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2010
Location: Central PA
Quote:
Originally Posted by LaCieTech View Post
Hi,

Our cards are not exclusive to LaCie products. When USB 3.0 first came out, most manufacturers had to write their own drivers for OSX since Apple didn't include drivers until recently.

Our cards will mount any USB 2.0 or 3.0 device that is supported by the OS but unless its a LaCie its only guarantee'd to work at USB 2.0 - due to the proprietary drivers.

~mn, LaCie
Thanks for your reply.

I've installed the official Lacie USB3.0 PCIe card and the latest drivers (1.0.11) but i'm having a few problems.

- My 2TB WD MyBook external USB3.0 drive isn't mounting.
Although a unpowered 2.5" USB2.0 drive works fine.
Is there a list or any way to determine what USB3.0 devices do not work with this Lacie Card?

- My Magic Mouse is going crazy, lags horribly and occasionally disconnects and reconnects.

- After running the Uninstaller, my Finder sidebar gets messed up and disappears, the only way I've found to get it working again is to run Onyx. Repairing the Permissions on it's own did not solve the problem.

Any help is appreciated.
__________________
2010 Mac Pro: Xeon W3690 3.47GHz Hex-Core, 3x8GB (24GB) 1333 RAM, 4GB GTX 680 FTW
2010 15" MacBook Pro: 2.66GHz i7-620M Dual-Core, 4GB 1066 RAM, 1TB SSD

Last edited by TomTomTuning; Nov 7, 2012 at 07:56 AM.
TomTomTuning is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2012, 03:26 PM   #8
TomTomTuning
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2010
Location: Central PA
Found out there's a firmware update for the WD MyBook

http://www.wdc.com/wdproducts/wdsmar...sential&os=MAC

I'll give it a try once I get home.
__________________
2010 Mac Pro: Xeon W3690 3.47GHz Hex-Core, 3x8GB (24GB) 1333 RAM, 4GB GTX 680 FTW
2010 15" MacBook Pro: 2.66GHz i7-620M Dual-Core, 4GB 1066 RAM, 1TB SSD
TomTomTuning is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2012, 04:49 PM   #9
VirtualRain
macrumors 603
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vancouver, BC
I'm using the driver's posted in this thread with success under ML...
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1427373
__________________
tools: nMP for photography, rMBP for working, iPad for surfing, iPhone for communicating, Mac Mini for entertaining
Canon tools: 5D Mark III 24-105L/70-300L/35L/50L/85L for capturing
VirtualRain is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 7, 2012, 07:20 PM   #10
ender78
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2005
Quote:
Originally Posted by VirtualRain View Post
I'm using the driver's posted in this thread with success under ML...
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1427373
What performance are you seeing?
ender78 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 8, 2012, 01:51 AM   #11
VirtualRain
macrumors 603
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vancouver, BC
Quote:
Originally Posted by ender78 View Post
What performance are you seeing?
100MB/s on my external drive, but that's limited by the drive, not the card.
__________________
tools: nMP for photography, rMBP for working, iPad for surfing, iPhone for communicating, Mac Mini for entertaining
Canon tools: 5D Mark III 24-105L/70-300L/35L/50L/85L for capturing
VirtualRain is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SATA/USB3 issues with PCIE Slot #2 handheldgames Mac Pro 2 Dec 21, 2013 09:17 PM
Sonnet Allegro USB3 PCIe Card Draeconis Mac Pro 3 May 17, 2013 10:09 AM
Orico USB3.0 PCIe out of stock everywhere? Enrico Mac Pro 37 May 16, 2013 08:36 PM
USB3 PCIe - Effect Bluetooth Signal h1kar1 Mac Pro 11 Mar 4, 2013 10:27 PM
Lacie USB3.0 PCIe + WD MyBook - Not working TomTomTuning Mac Pro 2 Nov 7, 2012 10:13 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 02:57 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC