Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 30, 2012, 11:17 AM   #101
Aspyr-Blair
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2012
Location: Austin Tx
 
see vendor information in user profile
Quote:
Originally Posted by RobHague View Post
This is what I experience:

First load the game lags like crazy. Levels out after about 5-8 seconds. Then frame rate is smooth, but will drop off if happen to be looking at the wrong thing (what the wrong thing is I don't know it will just drop noticeably when moving around at times). When I first fire a gun, the game pauses. Then seems to work normally after. Opening the inventory creates a large lag spike at first, then its really jerky moving around inside it. But it will go smoothly, but them seemingly start missing mouse input for a second. There are many times during gameplay when there will be micro stutters. The micro stutters seem more prevalent in enemy battles.

All in all it grates and I just found myself 'waiting' for the next stutter instead of playing the game. I have been playing Diablo 3 and StarCraft 2 quite happily.

I have been running at 1440 x 900 in all my tests btw. I tried 1024 x 768 but geez that is low. I mean it does not even take up the full size of the screen.... performance seemed improved but the issues above did not vanish fully.
Thank you for this Rob, feedback like this enables us to make games better. I'm going to PM you so we can dig in here and hopefully find you a solution. I switched over to 1440x900 and while I did notice an increase of load-in lag (especially when loading into Sactuary, where a bunch of stuff is being rendered), the mini hitches has me worried. That should definitely not be happening, and we haven't seen it here in the office.

We play Diablo 3 and SCII all the time at lunch
Aspyr-Blair is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 06:59 PM   #102
SilentPanda
Moderator emeritus
 
SilentPanda's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The Bamboo Forest
Here are some SHIFT codes that are supposed to be valid until 9pm CST (about 2 hours from the time of this post). They get you golden keys to unlock the chest in Sanctuary. They can be used once per account so you can give them to friends. To input SHIFT codes on the main menu of Borderlands 2, choose Extras then SHIFT. You'll need to make an account if you don't have one, but it'll guide you through it. Also you can't paste them in which kinda stinks but oh well.

PS3:CJ5BB-FT5HW-J5CWT-HBCB3-BC5XK and KBC3T-SCK9C-JCCWT-ZJK3J-CB5TF

PC/MAC:5TW3B-HFH6W-W6BJB-TTJJB-BX3RS and WTW3B-BB3SK-WXBJJ-3BB3J-ZSXKX

X360:K3W33-5SX59-69R36-563T3-H6WTT and KJKBB-XTH5S-R9RTF-5XBJJ-HXHC6
__________________
My 24 hour web cam!
SilentPanda is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 09:36 PM   #103
RobHague
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2005
Thanks SilentPanda they work great.

Quote:
Originally Posted by Aspyr-Blair View Post
Thank you for this Rob, feedback like this enables us to make games better. I'm going to PM you so we can dig in here and hopefully find you a solution. I switched over to 1440x900 and while I did notice an increase of load-in lag (especially when loading into Sactuary, where a bunch of stuff is being rendered), the mini hitches has me worried. That should definitely not be happening, and we haven't seen it here in the office.

We play Diablo 3 and SCII all the time at lunch
This is the sort of thing I experience, I took a video of it.
http://www.youtube.com/watch?v=avr5WgXTc64

I encountered a situation earlier as well where the entire game literally turned into a slide show during a boss fight. I thought the system was going to crash! I minimised to check the system was still responsive, then went back in to the game and the FPS returned to normal.

EDIT: Oh for what its worth I had Automatic Graphics Switching disabled. So it was not switching to Intel HD graphics.

Last edited by RobHague; Nov 30, 2012 at 09:51 PM.
RobHague is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 09:53 PM   #104
ScottishCaptain
macrumors 6502a
 
Join Date: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by SilentPanda View Post
Here are some SHIFT codes that are supposed to be valid until 9pm CST (about 2 hours from the time of this post). They get you golden keys to unlock the chest in Sanctuary. They can be used once per account so you can give them to friends. To input SHIFT codes on the main menu of Borderlands 2, choose Extras then SHIFT. You'll need to make an account if you don't have one, but it'll guide you through it. Also you can't paste them in which kinda stinks but oh well.

PS3:CJ5BB-FT5HW-J5CWT-HBCB3-BC5XK and KBC3T-SCK9C-JCCWT-ZJK3J-CB5TF

PC/MAC:5TW3B-HFH6W-W6BJB-TTJJB-BX3RS and WTW3B-BB3SK-WXBJJ-3BB3J-ZSXKX

X360:K3W33-5SX59-69R36-563T3-H6WTT and KJKBB-XTH5S-R9RTF-5XBJJ-HXHC6
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=369220

Post #13.

Go grab that guy's "profile.bin" file and throw it in your save file. Note that the profile.bin file contains some settings (like your mouse acceleration) and most of your badass rank, so overwriting your existing profile.bin will wipe those things out (but you can always get them back/set them back up again).

Once you've done that... Vola. +5000 golden keys.

So frankly, Gearbox can take their "SHIFT" **** and shove it. This isn't Diablo 3. I don't need whatever the crap is that they're selling. The requirement for Steam is enough for me, thank you very much.

-SC
__________________
2010 Mac Pro (MacPro5,1), 2*2.93ghz, 64GB, 4x2TB, Apple RAID Card, 5970 GPU, 2xSD, Eizo CG276W
ScottishCaptain is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 1, 2012, 06:56 AM   #105
SilentPanda
Moderator emeritus
 
SilentPanda's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The Bamboo Forest
Quote:
Originally Posted by ScottishCaptain View Post
Go grab that guy's "profile.bin" file and throw it in your save file. Note that the profile.bin file contains some settings (like your mouse acceleration) and most of your badass rank, so overwriting your existing profile.bin will wipe those things out (but you can always get them back/set them back up again).
Many of us would prefer to play legitimately. There are also save game editors. Might as well just give yourself the best guns, or even guns you couldn't actually obtain.

These new codes should be good for about an hour from this post.

PS3:K3CBT-3CKS5-BKW5B-9BCJJ-R9ZXH and W3CT3-CX5SC-BCWWJ-ZBWTB-FSBKH

PC/MAC:5JKJT-W9S6C-5FJBB-3BBTB-CBXX3 and K3WTT-6BTZW-C6TB3-TJJTB-BZWR9

X360:KT53T-SH6CZ-FSXBX-WFT3T-KB9KX and W35TT-BKS5Z-69R36-CR3BJ-SFJJK
__________________
My 24 hour web cam!
SilentPanda is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 1, 2012, 06:52 PM   #106
ScottishCaptain
macrumors 6502a
 
Join Date: Oct 2008
Quote:
Many of us would prefer to play legitimately. There are also save game editors. Might as well just give yourself the best guns, or even guns you couldn't actually obtain.
That's fine. I just wanted to offer an alternative to signing up for whatever it is Gearbox wants you to signup for.

They're the ones who put the chest there, in a location that is totally unavoidable. They named it "Golden Chest" on purpose, and even made it seem like you could open it right up until you mashed the "E" key and the game complained about a lack of keys.

I might understand if the keys could be attained by completing certain achievements, but they're not. The whole thing is a marketing gimmick. Bypassing the system with the profile.bin method is just my way of sticking it to them after I paid $40 for the game.

Frankly, it's nothing to be excited about. The box never spawns anything higher then purple (albeit high powered purples). You find better stuff in-game later on.

-SC
__________________
2010 Mac Pro (MacPro5,1), 2*2.93ghz, 64GB, 4x2TB, Apple RAID Card, 5970 GPU, 2xSD, Eizo CG276W
ScottishCaptain is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 3, 2012, 12:56 PM   #107
Aspyr-Blair
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2012
Location: Austin Tx
 
see vendor information in user profile
Quote:
Originally Posted by RobHague View Post
Thanks SilentPanda they work great.



This is the sort of thing I experience, I took a video of it.
http://www.youtube.com/watch?v=avr5WgXTc64

I encountered a situation earlier as well where the entire game literally turned into a slide show during a boss fight. I thought the system was going to crash! I minimised to check the system was still responsive, then went back in to the game and the FPS returned to normal.

EDIT: Oh for what its worth I had Automatic Graphics Switching disabled. So it was not switching to Intel HD graphics.
I just sent you a PM and then came back over to the thread to check up on it. Thanks for the video, that is definitely not how BL2 should be performing for you. You werent kidding Rob, that's terrible For sure submit a support ticket when you get a chance and we will get to the bottom of this for you.
Aspyr-Blair is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 11:11 PM   #108
mrmarts
macrumors 6502a
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melbourne Australia
when is borderlands 2 likely to appear on the mac app store
__________________
Late 2013 13" MacBook Pro Retina | Time Capsule 2TB | Iphone 5 64GB Black | Apple TV 3 Bedroom | iMac 27" Late 2013: i7 3.5 GHz, 16GB Ram, 3TB Fusion, 780M, Pre Ordered |Ipad Air 128Gb Space Grey
mrmarts is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2012, 04:27 AM   #109
ScottishCaptain
macrumors 6502a
 
Join Date: Oct 2008
Quote:
when is borderlands 2 likely to appear on the mac app store
Never, it requires STEAM.

-SC
__________________
2010 Mac Pro (MacPro5,1), 2*2.93ghz, 64GB, 4x2TB, Apple RAID Card, 5970 GPU, 2xSD, Eizo CG276W
ScottishCaptain is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2012, 09:51 AM   #110
Aspyr-Blair
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2012
Location: Austin Tx
 
see vendor information in user profile
Quote:
Originally Posted by mrmarts View Post
when is borderlands 2 likely to appear on the mac app store
We are hard at work on the Mac App Store version right now and we hope to release it before Christmas!
Aspyr-Blair is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2012, 08:53 PM   #111
mrmarts
macrumors 6502a
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melbourne Australia
Quote:
Originally Posted by Aspyr-Blair View Post
We are hard at work on the Mac App Store version right now and we hope to release it before Christmas!
Thanks for the feedback looking forward to it, also will there be a special holiday price when it launches on the app store.
__________________
Late 2013 13" MacBook Pro Retina | Time Capsule 2TB | Iphone 5 64GB Black | Apple TV 3 Bedroom | iMac 27" Late 2013: i7 3.5 GHz, 16GB Ram, 3TB Fusion, 780M, Pre Ordered |Ipad Air 128Gb Space Grey

Last edited by mrmarts; Dec 9, 2012 at 06:36 PM.
mrmarts is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 8, 2012, 12:28 PM   #112
Schranke
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2010
Location: Denmark
How do you guys get fps readings?
know it is "stat fps" in console but cant bring it up...
Schranke is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 8, 2012, 01:22 PM   #113
cluthz
macrumors 68040
 
cluthz's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Norway
Send a message via MSN to cluthz
Quote:
Originally Posted by Schranke View Post
How do you guys get fps readings?
know it is "stat fps" in console but cant bring it up...
I use OpenGL Profiler in XCode to measure FPS.
I haven't tried to bring up the in game console, but I'm sure there is a way.
__________________
-tb
MacBook Air 13" i5 osx10.7.5
HackPro 4.3GHz, 16GB RAM, GTX780GHz Edition, 3x SSD , win7+osx10.9.2
cluthz is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 9, 2012, 10:11 AM   #114
Jaguarxl
macrumors member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Brazil
There is any ETA for mac patch release?
Jaguarxl is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 10, 2012, 11:55 AM   #115
Aspyr-Blair
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2012
Location: Austin Tx
 
see vendor information in user profile
Quote:
Originally Posted by Jaguarxl View Post
There is any ETA for mac patch release?
Before x-mas for sure!
Aspyr-Blair is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 18, 2012, 07:28 AM   #116
mrmarts
macrumors 6502a
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melbourne Australia
Is there any news of borderlands 2 launching this year on the Mac App Store? Also is borderlands 2 a more demanding game in comparison to the first I am running a 2010 iMac with a ati 512mb and also a 2012 MacBook Pro retina are these systems fine.
__________________
Late 2013 13" MacBook Pro Retina | Time Capsule 2TB | Iphone 5 64GB Black | Apple TV 3 Bedroom | iMac 27" Late 2013: i7 3.5 GHz, 16GB Ram, 3TB Fusion, 780M, Pre Ordered |Ipad Air 128Gb Space Grey
mrmarts is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 18, 2012, 07:47 AM   #117
SilentPanda
Moderator emeritus
 
SilentPanda's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The Bamboo Forest
Quote:
Originally Posted by mrmarts View Post
Is there any news of borderlands 2 launching this year on the Mac App Store?
6 posts above yours there is.

http://forums.macrumors.com/showpost...&postcount=110
__________________
My 24 hour web cam!
SilentPanda is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:55 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC