Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 9, 2012, 06:33 PM   #1
dbrewer80221
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2009
Location: Reno, NV
iTunes TV Shows. How can I consolidate the view?

I have multiple seasons of various TV shows in iTunes. Each season has its own listing when you click on TV Shows. What I would like is for the view to condense the TV shows, then I could expand them to see the individual seasons and episodes. I'm attaching a link of what one TV show looks like in iTunes.

I've seen pictures of various people's iTunes libraries where they are condensed into listings of the show, with the seasons/episodes listed within them. I don't get how this is done because even when you buy multiple seasons on the iTunes store, they show up as separate entries in TV Shows.

Edit: Here is a screenshot of someone else's iTunes library, describing exactly what I'm looking for. It's old, but you get the idea:

http://forums.macrumors.com/attachme...8&d=1194653872
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2012-07-09 at 4.32.05 PM.png
Views:	99
Size:	475.5 KB
ID:	347301  

Last edited by dbrewer80221; Jul 9, 2012 at 08:36 PM. Reason: Included example of consolidated seasons
dbrewer80221 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2012, 07:48 PM   #2
dbrewer80221
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2009
Location: Reno, NV
Bump
dbrewer80221 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2012, 07:52 PM   #3
kgs
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2012
View->Album List

?

Is that what you want?
kgs is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2012, 11:32 AM   #4
dbrewer80221
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2009
Location: Reno, NV
Quote:
Originally Posted by kgs View Post
View->Album List

?

Is that what you want?
Not exactly. Look at the screenshot of my library. You'll see that each Season is sorted into it's own album. Now look at the screenshot of some random person's library I found - you'll see that each show is an album, with the episodes ordered by season.

I'm trying to get my library organized like the second screenshot.
dbrewer80221 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2012, 11:48 AM   #5
westonm
macrumors member
 
Join Date: Jun 2007
I believe that's just the way "it is" now. The random persons screenshot you reference is from an older version of iTunes. (I'm not 100% on that, but iirc...)

You might be able to fake it with some clever metadata shenanigans.
westonm is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2012, 11:53 AM   #6
dbrewer80221
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2009
Location: Reno, NV
Quote:
Originally Posted by westonm View Post
I believe that's just the way "it is" now. The random persons screenshot you reference is from an older version of iTunes. (I'm not 100% on that, but iirc...)

You might be able to fake it with some clever metadata shenanigans.
Yeah, I've been trying that. Like setting the "Album" on the TV shows to the title of the show- still separates them out.

Also makes it a PITA when browsing on Apple TV. Instead of seeing album artwork for each show, I'm seeing it for each season. So I have to go through 12 seasons of Are You Being Served? before I get to anything else, lol.
dbrewer80221 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2012, 06:18 PM   #7
From A Buick 8
macrumors 68030
 
From A Buick 8's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Ky Close to CinCinnati
I gave up trying to configure my metadata in a way that would sort things correctly. I now just use smart list and smart list folders.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	playlist.jpg
Views:	46
Size:	125.1 KB
ID:	375061  
__________________
Homemade Interocitor, iPad 4iPhone 5 32GB Black & Slate, iPod Touch 4th and 5th Gen, iPad 1st gen, iPhone 4, Two Apple TV's, -- 21.5-inch: 3.2GHz Intel Core i3 iMac.
From A Buick 8 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2012, 08:57 PM   #8
imMango
macrumors member
 
Join Date: Jun 2011
I'm hoping this functionality comes in 11. Fingers crossed. It bugs me too (especially on the aTV)
imMango is offline   1 Reply With Quote
Old Dec 2, 2012, 09:18 PM   #9
dbrewer80221
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2009
Location: Reno, NV
Quote:
Originally Posted by imMango View Post
I'm hoping this functionality comes in 11. Fingers crossed. It bugs me too (especially on the aTV)
Looks like we got what we wanted! Look how organized that library is now!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2012-12-02 at 7.15.18 PM.png
Views:	42
Size:	610.2 KB
ID:	381221  
dbrewer80221 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 11:00 PM   #10
imMango
macrumors member
 
Join Date: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by dbrewer80221 View Post
Looks like we got what we wanted! Look how organized that library is now!
Yeah loving it. Hope it comes to the ATV as well.
imMango is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 6, 2012, 11:54 AM   #11
From A Buick 8
macrumors 68030
 
From A Buick 8's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Ky Close to CinCinnati
Quote:
Originally Posted by imMango View Post
Yeah loving it. Hope it comes to the ATV as well.
Amen brother
__________________
Homemade Interocitor, iPad 4iPhone 5 32GB Black & Slate, iPod Touch 4th and 5th Gen, iPad 1st gen, iPhone 4, Two Apple TV's, -- 21.5-inch: 3.2GHz Intel Core i3 iMac.
From A Buick 8 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 7, 2012, 12:34 AM   #12
Cobra611
macrumors member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Beacon, NY
I would just go in and change the data myself when I added a full season of a show. You just have to be sure that the info is the same across all episodes...such as year, program title, episode number, and things like that. It took me a while to do all of mine manually. But, regardless it looks as though your question was answered.
Cobra611 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 7, 2012, 01:19 AM   #13
dbrewer80221
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2009
Location: Reno, NV
Quote:
Originally Posted by Cobra611 View Post
I would just go in and change the data myself when I added a full season of a show. You just have to be sure that the info is the same across all episodes...such as year, program title, episode number, and things like that. It took me a while to do all of mine manually. But, regardless it looks as though your question was answered.
If you look at my screenshots, you'll notice the difference from iTunes 10 - 11. I didn't change any of the metadata in the files, because my library is already incredibly well organized. It was resolved simply by upgrading to iTunes 11 when it became available.
dbrewer80221 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone 4s Starts, Shows Apple, Display Goes Black But Phone Runs And Shows In iTunes audiogroove iPhone Tips, Help and Troubleshooting 0 Aug 6, 2013 05:38 AM
iTunes shows 7GB of photos, folder on phone shows 1GB awegew iPhone 5 Mar 25, 2013 07:16 PM
App that shows when iTunes movies/tv shows drop in price? safetyobc iPhone and iPod touch Apps 0 Dec 7, 2012 10:19 AM
"Preparing to Copy" hanging when trying to consolidate iTunes! Help! D: iParis Mac OS X 10.7 Lion 7 Nov 26, 2012 02:57 PM
Best Way To Move View Up When Keyboard Shows loon3y iPhone/iPad Programming 7 Oct 9, 2012 03:42 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:51 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC