Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Apr 5, 2012, 09:33 AM   #1
reclusive46
macrumors 6502a
 
reclusive46's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: England
AT&T iPad Sim card in iPhone

Hi guys,
I'll be in the US and I was wondering can I just activate an AT&T iPad sim card in an iPad with data and then just use it in my iPhone? (My phone is unlocked)
reclusive46 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 6, 2012, 06:10 AM   #2
reclusive46
Thread Starter
macrumors 6502a
 
reclusive46's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: England
Anyone???
reclusive46 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 6, 2012, 12:30 PM   #3
antman2295
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2010
You can use an iPad sim card in an iPhone, but you cannot just have data on the phone. At&t will scan the information and will either notify you that you need a voice plan, or will automatically add a plan.

----------

Oh, check out this thread, I could be misinformed.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1261808
antman2295 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 6, 2012, 01:40 PM   #4
bwrairen
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by antman2295 View Post
You can use an iPad sim card in an iPhone, but you cannot just have data on the phone. At&t will scan the information and will either notify you that you need a voice plan, or will automatically add a plan.

----------

Oh, check out this thread, I could be misinformed.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1261808
Yep....you're wrong. I had an iPhone 4 with an iPad sim in it for almost a year. No problems at all.
__________________
15" 2.53ghz i5 MacBook Pro 8gb, 500gb HD - 60gb OWC SSD
24" 2.4ghz Aluminum iMac - mac mini 2.3ghz i5
16gb iPhone 5S -16gb iPad 3 wifi
bwrairen is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 6, 2012, 04:02 PM   #5
reclusive46
Thread Starter
macrumors 6502a
 
reclusive46's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: England
Quote:
Originally Posted by bwrairen View Post
Yep....you're wrong. I had an iPhone 4 with an iPad sim in it for almost a year. No problems at all.
Ah thats cool. Much cheaper option that paying 69 usd with calling that I won't use.
reclusive46 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 6, 2012, 04:11 PM   #6
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
I heard about people getting caught by AT&T doing that and having their account shut off.
Its doable but it comes with a risk.
Applejuiced is offline   2 Reply With Quote
Old Apr 6, 2012, 04:41 PM   #7
aneftp
macrumors 68040
 
Join Date: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by Applejuiced View Post
I heard about people getting caught by AT&T doing that and having their account shut off.
Its doable but it comes with a risk.
Wyou are getting confused. And mixed up.

AT&T wil audit customers using the sim from their phone and putting it in a tablet (any tablet device including iPad for data). If they audit u AT&T will disable the data on your iPhone data plan for a month and tell u not to do it again.

But the other way around works (iPad sim to iPhone for data). You just won't get voice.
__________________
(late 2012) 27 in Mac 3.2 Intel Core i5 24GB RAM 1TB fusion, mid 2013 Macbook Air 256GB SSD 8GB RAM
64GB iPhone 6 plus, 64GB iPad Air 2
aneftp is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 6, 2012, 09:39 PM   #8
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by aneftp View Post
Wyou are getting confused. And mixed up.

AT&T wil audit customers using the sim from their phone and putting it in a tablet (any tablet device including iPad for data). If they audit u AT&T will disable the data on your iPhone data plan for a month and tell u not to do it again.

But the other way around works (iPad sim to iPhone for data). You just won't get voice.
Oh I see.
I thought they didn't allow any kind of sim swapping.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 7, 2012, 12:25 PM   #9
antman2295
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by bwrairen View Post
Yep....you're wrong. I had an iPhone 4 with an iPad sim in it for almost a year. No problems at all.
But did it have Data only? I know you can use an iPad simcard in the 4/4S, because my mom's phone has one.
antman2295 is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 8, 2012, 08:55 PM   #10
bwrairen
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by antman2295 View Post
But did it have Data only? I know you can use an iPad simcard in the 4/4S, because my mom's phone has one.
Of course it had data only.
__________________
15" 2.53ghz i5 MacBook Pro 8gb, 500gb HD - 60gb OWC SSD
24" 2.4ghz Aluminum iMac - mac mini 2.3ghz i5
16gb iPhone 5S -16gb iPad 3 wifi
bwrairen is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 17, 2012, 12:32 AM   #11
tgcken
macrumors member
 
Join Date: Mar 2011
Would it be possible to set up a data plan for iPad without owning an iPad?

(I would like to request a replacement microSim for ipad, start a $15/m plan and use it on my iphone instead of ipad.)
__________________
New 12.1" HP tm2t 1000CTO, C2D U9600, 4gb RAM, 120gb SSD. Used ipad1 (16gb wifi)
tgcken is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 28, 2012, 03:59 AM   #12
Munchiemonster
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by bwrairen View Post
Of course it had data only.


My ipad SIM card is in a spare iPhone right now. I pay $15 for 340mb per month. And Guess what? It has voice. Only it's 75 cents per minute.
Even ipad plans have voice and the iPad has a phone number too. It sounds strange but its phone number is listed right under settings. Calls are insanely expensive and texts are charged for as well.
Munchiemonster is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2012, 09:52 PM   #13
A1Yola
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2011
Just tried to put an iPad sim into a 4s, it said I needed to activate the phone, then it said the sim wasn't supported. My phone is prepaid Virgin mobile
A1Yola is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 6, 2012, 10:50 PM   #14
Applejuiced
macrumors Nehalem
 
Applejuiced's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: At the iPhone hacks section.
Quote:
Originally Posted by A1Yola View Post
Just tried to put an iPad sim into a 4s, it said I needed to activate the phone, then it said the sim wasn't supported. My phone is prepaid Virgin mobile
That's because your iphone is VM CDMA locked iphone.
If it was an AT&T iphone it would have worked.
Applejuiced is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 29, 2012, 02:38 AM   #15
andrey226
macrumors newbie
 
Join Date: Dec 2012
Hi guys,

I'm going to be travelling to the Lake Tahoe area in about a week, and I was wondering if it's possible to pick up these iPad data sim cards if I'm not a resident of the US? I'm coming from Canada and I want data on my iPhone 5, so I was thinking of activating one of these on my iPad and then popping it into the unlocked phone. Can anyone confirm if this still works? The ATT website won't let me get to the checkout step unless I choose a device, which I don't need.
andrey226 is offline   0 Reply With Quote
Old Dec 29, 2012, 10:13 AM   #16
Baggio
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2012
I just recently tried putting my iPad 1's AT&T 3G SIM in an AT&T IMEI unlocked iPhone 4 and it didn't work. It showed signal, but data didn't work. Maybe because that iPad was on my Mobile Share plan and there is a different price for iPad($10) vs an iPhone ($30)????
Baggio is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 23, 2013, 04:06 PM   #17
willpower101
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by Baggio View Post
I just recently tried putting my iPad 1's AT&T 3G SIM in an AT&T IMEI unlocked iPhone 4 and it didn't work. It showed signal, but data didn't work. Maybe because that iPad was on my Mobile Share plan and there is a different price for iPad($10) vs an iPhone ($30)????
Apn settings.

Unlockit.co.nz or manually.

Quote:
Originally Posted by Munchiemonster View Post
My ipad SIM card is in a spare iPhone right now. I pay $15 for 340mb per month. And Guess what? It has voice. Only it's 75 cents per minute.
Even ipad plans have voice and the iPad has a phone number too. It sounds strange but its phone number is listed right under settings. Calls are insanely expensive and texts are charged for as well.


Can you provide proof?

I've had 3 ipad sims in 3 different iphones over the 4 year life of my unlimited plan. None of them got voice.
__________________
Jonathan Taufer jonathantaufer.com revizzle.com willpower101.com Find me on twitter/myspace/facebook/google
willpower101 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 24, 2013, 06:22 PM   #18
Baggio
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by willpower101 View Post
Apn settings.

Unlockit.co.nz or manually.


Damn, my post is a year old. Lol. Yeah, I figured out the APN setting long ago. Thanks!
Baggio is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 24, 2013, 07:21 PM   #19
willpower101
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by Baggio View Post
Damn, my post is a year old. Lol. Yeah, I figured out the APN setting long ago. Thanks!
Whoop! My bad.

I really would LOVE to have pay-per-minute voice on my ipad sim. But I don't think that's happening unless that dude can provide some more info
__________________
Jonathan Taufer jonathantaufer.com revizzle.com willpower101.com Find me on twitter/myspace/facebook/google
willpower101 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone AT&T SIM card with T-Mobile iPad mini retina derosm2 iPad Tips, Help and Troubleshooting 7 May 6, 2014 11:18 AM
Trying to use AT&T iPhone unlimited data sim card in iPad Air abhishake iPad Tips, Help and Troubleshooting 3 Feb 17, 2014 07:32 PM
Will my AT&T iPhone 5 SIM card work with a Galaxy S3 or a Blackberry for AT&T Myiphone7 iPhone 11 Feb 27, 2013 06:33 PM
Verizon SIM Card in an AT&T iPad osxnewbe iPad 6 Aug 11, 2012 02:56 PM
Use AT&T iPad 3 with iPhone SIM card? moonman239 iPad 2 Jul 5, 2012 12:56 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:48 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC