Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X Server, Xserve, and Networking

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 15, 2013, 12:57 PM   #1
buttersstotch
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Problems booting my Intel Xserve.

Hey All,

I just bought an used Apple Xserve (Model: MA409LL/A). When ever i go to turn it on and attempt to get it to boot, i get the blinking folder with a question mark. Ok not a problem. Tried booting with Option held to get me into the bootable devices. Now I am getting a mouse cursor on a grey screen. I then changed the hard drives and tried again. Same thing. So i decided to hook an external DVD ROM to the server and try to boot it off of there. No luck either.

Any help trick or tips would be appreciated. I really do not what to have to pay for shipping back on this if it is something i can fix myself. Thank you!
buttersstotch is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 01:58 PM   #2
DJLC
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2005
Location: Mooresville, NC
Send a message via AIM to DJLC Send a message via MSN to DJLC Send a message via Yahoo to DJLC Send a message via Skype™ to DJLC
Did you unlock the drive lock thingy on the front? I don't think it will mount an external drive if that's locked, which would explain the blank grey screen when you hold option.

IIRC, it's a little knob on the front of the Xserve toward the left. You'll need a little hex bit to turn it.
__________________
-John Mairs
DJLC is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 02:18 PM   #3
buttersstotch
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
the lite has come on time to time and i never thought anything of it. do you know what size hex bit it is? i think it was locked before shipped and i just never noticed it
buttersstotch is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 02:20 PM   #4
DJLC
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2005
Location: Mooresville, NC
Send a message via AIM to DJLC Send a message via MSN to DJLC Send a message via Yahoo to DJLC Send a message via Skype™ to DJLC
Not sure off-hand. I'm not at the office or I'd try to figure it out. Originally it would've shipped with a little tool to lock / unlock.
__________________
-John Mairs
DJLC is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 02:22 PM   #5
buttersstotch
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
thanks os much. im going to buy a hex set at radio shack.
buttersstotch is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 15, 2013, 03:04 PM   #6
buttersstotch
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
unlocked the server. it is still bringin up the grey screen and cursor. any other suggestions?
buttersstotch is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 18, 2013, 12:50 PM   #7
buttersstotch
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Any other ideas? I really need a hand with this. Thanks!
buttersstotch is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 18, 2013, 07:34 PM   #8
matspekkie
macrumors member
 
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by buttersstotch View Post
Any other ideas? I really need a hand with this. Thanks!
So this model has an DVD drive inside? What are you trying to boot from ( what OS) and does this media work on an other mac?
It will only show the bootable drive and can be very picky with external cddrives. To me it sounds like it just does not see any bootable/compatible drives. Did you try an pram zap? (hold p+r+alt+cmd at startup untill second chime)
matspekkie is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 24, 2013, 08:22 AM   #9
buttersstotch
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by matspekkie View Post
So this model has an DVD drive inside? What are you trying to boot from ( what OS) and does this media work on an other mac?
It will only show the bootable drive and can be very picky with external cddrives. To me it sounds like it just does not see any bootable/compatible drives. Did you try an pram zap? (hold p+r+alt+cmd at startup untill second chime)

I will try that again later. I am trying to install OS X 10.5 on it. Thanks for the tip. ill give it a try and let you know!
buttersstotch is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X Server, Xserve, and Networking

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apple XServe not booting from anything (USB, CD) - Prohibited Sign john11111 Mac OS X Server, Xserve, and Networking 6 Feb 8, 2014 04:13 AM
Upgrade my Intel Xserve's JimBo Ha Mac OS X Server, Xserve, and Networking 4 Jul 15, 2013 03:12 PM
Problems booting from TB Brendonx MacBook Pro 2 Jan 10, 2013 03:43 PM
Booting 2007 Intel iMac from external drive zmanzero iMac 4 Aug 17, 2012 02:24 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:41 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC