Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 14, 2008, 04:00 AM   #1
ikcikc
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2008
Question Enter SIM PIN without restarting?

I have my SIM PIN set - and when I switch on the phone - I get the screen that gives me 3 attempts to enter the PIN code to unlock my phone. All well and good... However - if I happen to switch on the phone and get distracted - and it goes into "sleep mode" - when I then slide the slider I no longer have the option to enter a PIN code available - I simply have "Locked SIM" in the top left corner. I can shut down the phone and start again - but its all a little bit annoying to have to do this once one has missed the short window of opportunity to enter the PIN (I have the phone set to sleep after 1 minute)...

Is there any menu option or any way to get to the PIN entry screen without restarting the phone? I would have thought that trying to make a call would do this - but no...

Any suggestions?

Thanks
ikcikc is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 23, 2008, 11:24 PM   #2
tjk
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2008
up. same problem((
tjk is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 24, 2008, 04:33 AM   #3
dance
macrumors member
 
Join Date: Aug 2006
Quote:
Originally Posted by tjk View Post
up. same problem((
I have the same prob too. However by making a call it used to give u the option this was with firmware 1.1.1. This doesn't work anymore so I guess its a bug?
dance is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 25, 2008, 10:05 AM   #4
tjk
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2008
Quote:
Originally Posted by dance View Post
I have the same prob too. However by making a call it used to give u the option this was with firmware 1.1.1. This doesn't work anymore so I guess its a bug?
yep, tried many things. calling, writing sms, changing pin even... nothing brings the menu back in 1.1.4
tjk is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 25, 2008, 10:16 AM   #5
NeoMayhem
macrumors 6502a
 
Join Date: Aug 2003
Same problem. I thought that turning Airplane mode on and off would do it, but it doesn't work.

The only thing I have had work is popping the sim out and putting it back, or restarting.
NeoMayhem is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 03:22 AM   #6
Snookerman
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2008
I just updated to 6.1 in my iPhone 5 and wasn't even prompted to enter my PIN. I looked around in the settings and tried to make a phone call but still no PIN prompt. I guess you still have to restart you iPhone to unlock your SIM.
Snookerman is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 03:51 AM   #7
Nale72
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2012
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by Snookerman View Post
I just updated to 6.1 in my iPhone 5 and wasn't even prompted to enter my PIN. I looked around in the settings and tried to make a phone call but still no PIN prompt. I guess you still have to restart you iPhone to unlock your SIM.
Settings - Phone - SIM-PIN

I had the other way around. Since the last update i haven't been promted to enter my SIM Pin, not even after a reboot, and have been able to make calls anyway. So my SIM Pin was useless before, even tried to deactivate and reactivate with no effect.

After the 6.1 update however, I was promted to enter the pin again, so I thought it was a bug they had fixed with 6.1.
Nale72 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 06:17 AM   #8
Snookerman
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by Nale72 View Post
Settings - Phone - SIM-PIN

I had the other way around. Since the last update i haven't been promted to enter my SIM Pin, not even after a reboot, and have been able to make calls anyway. So my SIM Pin was useless before, even tried to deactivate and reactivate with no effect.

After the 6.1 update however, I was promted to enter the pin again, so I thought it was a bug they had fixed with 6.1.
I tried that but it didn't work; I only got the two grayed out options and no prompt.

However, I tried it now after restarting and it does work. I guess there was a bug right after upgrading which is why I wasn't prompted at the start or in the settings.
Snookerman is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Default SIM PIN ukneeq iPhone Tips, Help and Troubleshooting 2 May 4, 2011 12:09 AM
iPad 3G default SIM PIN boonleng iPad 7 Apr 30, 2010 03:02 PM
How do you restore if your iphone won't let you enter your pin? carbonfly iPhone Tips, Help and Troubleshooting 1 Nov 24, 2008 04:17 PM
Default SIM PIN code? paulobrad iPhone 6 Nov 11, 2007 06:56 PM
Asking for SIM pin again? silbeej iPhone 0 Nov 4, 2007 07:59 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:25 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC