Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 5, 2013, 01:52 AM   #26
T5BRICK
macrumors 601
 
Join Date: Aug 2006
Location: Oregon
Quote:
Originally Posted by Demonface View Post
It was an Sprint 4S and I dont even think I have the Sim anymore . Misplaced it when I moved .
Weird. I didnt know Sprint was SIM locked. Maybe any valid SIM would work?
T5BRICK is online now   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 01:57 AM   #27
Demonface
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2012
Location: Jersey/Miami
Quote:
Originally Posted by T5BRICK View Post
Weird. I didnt know Sprint was SIM locked. Maybe any valid SIM would work?
That's the thing I don't know. I seriously need to fix this .
Demonface is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 02:49 AM   #28
Demonface
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2012
Location: Jersey/Miami
After trying to restore multiple times I have yet to have a success . If someone would be able to assist me it would be greatly appreciated.
Demonface is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 03:16 AM   #29
dontpannic
macrumors 6502
 
Join Date: May 2011
Location: Orpington, Kent, UK
Have you got an original SIM yet? Its all very well and good asking for advice but we've already told you that you need a SIM from the original carrier to be able to activate the device.

Go to Sprint and get a SIM, then try activating again.
dontpannic is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 12:57 PM   #30
Demonface
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2012
Location: Jersey/Miami
Quote:
Originally Posted by dontpannic View Post
Have you got an original SIM yet? Its all very well and good asking for advice but we've already told you that you need a SIM from the original carrier to be able to activate the device.

Go to Sprint and get a SIM, then try activating again.
Ok , I will have to see if I can get one. & does the sim have to be active?
Demonface is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 01:41 PM   #31
BumpyFlatline
macrumors 68030
 
BumpyFlatline's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by Demonface View Post
Ok , I will have to see if I can get one. & does the sim have to be active?
When I had to use a sim to activate my phone over a year ago, at the time the sim did not have to be activated with the carrier to activate the phone. I don't ever remember reading or hearing anything that would indicate this has changed.
BumpyFlatline is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 02:31 PM   #32
Demonface
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2012
Location: Jersey/Miami
Thanks for the help , I found my Sprint sim and I got it activated but when i reinstalled my Gevey Sim the same message came back up.
Demonface is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 02:36 PM   #33
Kyotoma
macrumors 68000
 
Kyotoma's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carnegie and Ontario
If you're using Gevey to unlock you'll always have this issue, as 6.X.X is not supported by Gevey as of yet. You're down to a glorified iPod Touch now.
__________________
Black 4GB 2nd Gen iPod Nano, Black 30GB 5th Gen 'Video' iPod Classic, White 16 GB iPhone 3GS, White 16GB iPhone 4(GSM AT&T), Black 16GB iPhone 5(A1429), 32GB 1st Gen iPad WiFi, 16GB 2nd Gen Nexus 7
Kyotoma is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 02:41 PM   #34
Demonface
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2012
Location: Jersey/Miami
Quote:
Originally Posted by Kyotoma View Post
If you're using Gevey to unlock you'll always have this issue, as 6.X.X is not supported by Gevey as of yet. You're down to a glorified iPod Touch now.
would I be able to downgrade it back to iOS 5.1.1 ?
Demonface is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 05:41 PM   #35
Kyotoma
macrumors 68000
 
Kyotoma's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carnegie and Ontario
Quote:
Originally Posted by Demonface View Post
would I be able to downgrade it back to iOS 5.1.1 ?
It's not a question of iOS version, it is a question of the baseband, or Modem Firmware that your phone has. Since it is now on iOS 6.1, you'll likely have the newest baseband, thus making your iPhone unable to be unloacked via Gevey SIM. You'll need to IMEI unlock or wait for the newest Gevey Version, if there is one.
__________________
Black 4GB 2nd Gen iPod Nano, Black 30GB 5th Gen 'Video' iPod Classic, White 16 GB iPhone 3GS, White 16GB iPhone 4(GSM AT&T), Black 16GB iPhone 5(A1429), 32GB 1st Gen iPad WiFi, 16GB 2nd Gen Nexus 7
Kyotoma is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 05:49 PM   #36
Demonface
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2012
Location: Jersey/Miami
Quote:
Originally Posted by Kyotoma View Post
It's not a question of iOS version, it is a question of the baseband, or Modem Firmware that your phone has. Since it is now on iOS 6.1, you'll likely have the newest baseband, thus making your iPhone unable to be unloacked via Gevey SIM. You'll need to IMEI unlock or wait for the newest Gevey Version, if there is one.
would the IMEI unlock work for the Sprint iPhone 4s though? & What would it cost?
Demonface is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 05:53 PM   #37
Kyotoma
macrumors 68000
 
Kyotoma's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carnegie and Ontario
Quote:
Originally Posted by Demonface View Post
would the IMEI unlock work for the Sprint iPhone 4s though? & What would it cost?
Not sure and not sure. I would search this forum for another imei unlock thread and see if any sprint customers have luck unlocking theirs.
Kyotoma is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 5, 2013, 06:03 PM   #38
Demonface
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Mar 2012
Location: Jersey/Miami
Quote:
Originally Posted by Kyotoma View Post
Not sure and not sure. I would search this forum for another imei unlock thread and see if any sprint customers have luck unlocking theirs.
Ok, I've also heard about the R-Sim unlocking the Sprint iPhone 4s on iOS 6.1 . Do you think that is real?
Demonface is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bricked by 7.1.1 okboy iOS 7 25 Apr 27, 2014 09:01 AM
iPod Touch: Bricked. mrmaker Jailbreaks and iOS Hacks 20 Jan 2, 2013 10:50 AM
iPhone: 3G 4.1 bricked D.Sowa Jailbreaks and iOS Hacks 5 Oct 12, 2012 08:34 PM
iPhone: Bricked i4s - I swear it's really bricked jineunmyeon Jailbreaks and iOS Hacks 26 Sep 21, 2012 07:16 AM
Bricked? iRooney Jailbreaks and iOS Hacks 3 Jun 8, 2012 10:41 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 02:43 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC