Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Distributed Computing

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Apr 30, 2010, 05:30 PM   #51
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
well i'm back at my place and got my latest rig back up and going. i took out the 2 x 9800GTs b/c of heat, and they don't produce all that much anyways. i'm trying it at 3.8 ghz running bigadv and 2 x gpus. we'll see how long it lasts this time
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 30, 2010, 09:06 PM   #52
lordonuthin
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2007
Location: Iowa
Quote:
Originally Posted by twoodcc View Post
you're really getting one?! if so, you'll have to start a new thread about it, and give up updates!
Got it! I had just enough time to put it in a case but not enough to boot it up before work The heat sink that Intel give you is BIG, but would probably fit in a 3u. Maybe. My case is 4u so lots of room. I put 12 gigs of ram it it too, just need a gpu now (from one of the other machines for now). I think I will see what is on Ebay or craig's list.
__________________
2009 MP, 13" '12 MBP, iPhone 4, iPad 2
FAH team 3446 with 5 Titan gpu's and 1 GTX 660ti
lordonuthin is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 30, 2010, 09:43 PM   #53
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
Quote:
Originally Posted by lordonuthin View Post
Got it! I had just enough time to put it in a case but not enough to boot it up before work The heat sink that Intel give you is BIG, but would probably fit in a 3u. Maybe. My case is 4u so lots of room. I put 12 gigs of ram it it too, just need a gpu now (from one of the other machines for now). I think I will see what is on Ebay or craig's list.
really? oh man, you've got to fill us in on how it does. some screen shots please! and maybe some pics of the thing also?

i was tempted to get one, but decided to save some money for now. i might get one late this year or next year
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 2, 2010, 10:16 PM   #54
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
well i think i finally got my home built system running at 4.0 ghz. it has been a long journey, to say the least. but it's folding away a bigadv unit and 2 GPUs. hopefully this will last all week since i'll be away
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 2, 2010, 11:58 PM   #55
lordonuthin
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2007
Location: Iowa
Quote:
Originally Posted by twoodcc View Post
really? oh man, you've got to fill us in on how it does. some screen shots please! and maybe some pics of the thing also?

i was tempted to get one, but decided to save some money for now. i might get one late this year or next year
I've finally got it folding, took a while cuz I didn't have the bios set to boot from USB-cdrom, that USB part is important also I tried Ubuntu 10.4 but there is a problem with folding and libc on 10.4 so I tried a copy of 8.04 that I had and it didn't want to install. I finally had to download 9.10 and after getting it installed, folding on it and configured; it works woo hoo! It's always something when I install Linux but I usually figure it out after a while...

I trid to go to 4Ghz but I must not have set something right and it didn't work so I went back to stock 3.33, it folded the first frame in 27 minutes which is exactly what my mac pro does: for less than half the cost. I then set it to 3.6 Ghz and it seems to be stable without upping the voltage. I hope it can do a frame in 25 minutes I'm waiting to see...
__________________
2009 MP, 13" '12 MBP, iPhone 4, iPad 2
FAH team 3446 with 5 Titan gpu's and 1 GTX 660ti
lordonuthin is offline   0 Reply With Quote
Old May 3, 2010, 12:03 AM   #56
lordonuthin
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2007
Location: Iowa
Quote:
Originally Posted by twoodcc View Post
well i think i finally got my home built system running at 4.0 ghz. it has been a long journey, to say the least. but it's folding away a bigadv unit and 2 GPUs. hopefully this will last all week since i'll be away
Great you have it working now and hopefully it will stay up a week.

I had a power outage that I didn't know about and didn't check all of my machines for a day, oh well it's only 20 or 30 thousand points

edit: added pics

I'm cloning the drive, a 40 gig ssd to the 74 gig Raptor so I can avoid taking 2 days next time...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00142.jpg
Views:	47
Size:	404.7 KB
ID:	224743   Click image for larger version

Name:	DSC00143.jpg
Views:	48
Size:	382.8 KB
ID:	224744   Click image for larger version

Name:	DSC00144.jpg
Views:	45
Size:	208.5 KB
ID:	224745  

__________________
2009 MP, 13" '12 MBP, iPhone 4, iPad 2
FAH team 3446 with 5 Titan gpu's and 1 GTX 660ti

Last edited by lordonuthin; May 3, 2010 at 12:16 AM.
lordonuthin is offline   0 Reply With Quote
Old May 3, 2010, 11:03 AM   #57
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
Quote:
Originally Posted by lordonuthin View Post
I've finally got it folding, took a while cuz I didn't have the bios set to boot from USB-cdrom, that USB part is important also I tried Ubuntu 10.4 but there is a problem with folding and libc on 10.4 so I tried a copy of 8.04 that I had and it didn't want to install. I finally had to download 9.10 and after getting it installed, folding on it and configured; it works woo hoo! It's always something when I install Linux but I usually figure it out after a while...

I trid to go to 4Ghz but I must not have set something right and it didn't work so I went back to stock 3.33, it folded the first frame in 27 minutes which is exactly what my mac pro does: for less than half the cost. I then set it to 3.6 Ghz and it seems to be stable without upping the voltage. I hope it can do a frame in 25 minutes I'm waiting to see...
oh wow. yeah i had the same problem with 10.4 - i also had to run 9.10.

yeah you'd have to change the voltages to get it to work at 4.0 ghz. but 3.6 should be good (i think)

Quote:
Originally Posted by lordonuthin View Post
Great you have it working now and hopefully it will stay up a week.

I had a power outage that I didn't know about and didn't check all of my machines for a day, oh well it's only 20 or 30 thousand points

edit: added pics

I'm cloning the drive, a 40 gig ssd to the 74 gig Raptor so I can avoid taking 2 days next time...
thanks. i hope so. it should finish it's first bigadv unit in the next few hours.

oh dang. yeah i hate those power outages. not good for folding.
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 3, 2010, 03:50 PM   #58
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
Quote:
Originally Posted by lordonuthin View Post
Great you have it working now and hopefully it will stay up a week.
well it's not looking very good. it should have posted a bigadv unit by now. and my number of gpu units are looking lower - which means that something crashed. man it only had 12 hours left on the bigadv unit when i left, and now nothing. it was folding way at around 34:30 per frame inside a VM.
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 3, 2010, 09:35 PM   #59
lordonuthin
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2007
Location: Iowa
Quote:
Originally Posted by twoodcc View Post
well it's not looking very good. it should have posted a bigadv unit by now. and my number of gpu units are looking lower - which means that something crashed. man it only had 12 hours left on the bigadv unit when i left, and now nothing. it was folding way at around 34:30 per frame inside a VM.
Bummer that's aggravating...
__________________
2009 MP, 13" '12 MBP, iPhone 4, iPad 2
FAH team 3446 with 5 Titan gpu's and 1 GTX 660ti
lordonuthin is offline   0 Reply With Quote
Old May 4, 2010, 06:11 AM   #60
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
Quote:
Originally Posted by lordonuthin View Post
Bummer that's aggravating...
tell me about it. and i can't fix it until this weekend. but hopefully i can get it stable then
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 4, 2010, 04:32 PM   #61
lordonuthin
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2007
Location: Iowa
Quote:
Originally Posted by twoodcc View Post
tell me about it. and i can't fix it until this weekend. but hopefully i can get it stable then
Speaking of aggravation, I'm having trouble with my new system. I'm back to stock cpu speed and for some reason the wu's don't want to use all of the cores/threads so bigadv units are running at 45+ min per frame now from 27 min per frame the first time I ran folding.
__________________
2009 MP, 13" '12 MBP, iPhone 4, iPad 2
FAH team 3446 with 5 Titan gpu's and 1 GTX 660ti
lordonuthin is offline   0 Reply With Quote
Old May 4, 2010, 06:31 PM   #62
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
Quote:
Originally Posted by lordonuthin View Post
Speaking of aggravation, I'm having trouble with my new system. I'm back to stock cpu speed and for some reason the wu's don't want to use all of the cores/threads so bigadv units are running at 45+ min per frame now from 27 min per frame the first time I ran folding.
oh man. that's not good. what flags are you using?

-smp 12?
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 4, 2010, 07:04 PM   #63
lordonuthin
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2007
Location: Iowa
Quote:
Originally Posted by twoodcc View Post
oh man. that's not good. what flags are you using?

-smp 12?
yeah, -smp 12 but one core now shows minimal use. Before I restarted it it showed 4 cores with minimal usage... I'm going to try tossing the config file and see what happens. And of course it loses the wu each time I shut folding down.
__________________
2009 MP, 13" '12 MBP, iPhone 4, iPad 2
FAH team 3446 with 5 Titan gpu's and 1 GTX 660ti
lordonuthin is offline   0 Reply With Quote
Old May 4, 2010, 09:28 PM   #64
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
Quote:
Originally Posted by lordonuthin View Post
yeah, -smp 12 but one core now shows minimal use. Before I restarted it it showed 4 cores with minimal usage... I'm going to try tossing the config file and see what happens. And of course it loses the wu each time I shut folding down.
oh ok. man that stinks. it losing the unit even when pressing control-c?

hmm. i'm not sure. but keep us posted on how it's going
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 8, 2010, 11:33 AM   #65
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
Quote:
Originally Posted by lordonuthin View Post
yeah, -smp 12 but one core now shows minimal use. Before I restarted it it showed 4 cores with minimal usage... I'm going to try tossing the config file and see what happens. And of course it loses the wu each time I shut folding down.
so do you have it up and folding now?

i've been working on mine this morning. i gave up on 4.0 ghz and it's now running at 3.7 ghz. i think this is stable, but i guess we'll see
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 8, 2010, 06:48 PM   #66
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
well i lost another bigadv unit on my alienware rig. but i did get my 2nd gtx 260 going on that machine, so that's a plus. and i just upped it to 3.7 ghz. we'll see how it goes
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 8, 2010, 08:01 PM   #67
lordonuthin
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2007
Location: Iowa
Quote:
Originally Posted by twoodcc View Post
so do you have it up and folding now?
It is folding at stock speed with threading turned off and it is doing big normal units at 3 minutes per frame. For some reason it hasn't gotten any -bigadv units since I set it up like this. It is using all 6 cores at least.

Quote:
Originally Posted by twoodcc View Post
i've been working on mine this morning. i gave up on 4.0 ghz and it's now running at 3.7 ghz. i think this is stable, but i guess we'll see
3.7 is still really good, hope it stays there ok.

Quote:
Originally Posted by twoodcc View Post
well i lost another bigadv unit on my alienware rig. but i did get my 2nd gtx 260 going on that machine, so that's a plus. and i just upped it to 3.7 ghz. we'll see how it goes
I'm starting to think that gpu's are the only way to go from now on; you tend not to lose wu's on them and if you do it only takes a couple of hours to catch up to where you were on the last one, not the day or 2 like bigadv units.

Hope that Alienware rig works ok now, can you get anymore gpu's in it?
__________________
2009 MP, 13" '12 MBP, iPhone 4, iPad 2
FAH team 3446 with 5 Titan gpu's and 1 GTX 660ti
lordonuthin is offline   0 Reply With Quote
Old May 8, 2010, 11:01 PM   #68
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
Quote:
Originally Posted by lordonuthin View Post
It is folding at stock speed with threading turned off and it is doing big normal units at 3 minutes per frame. For some reason it hasn't gotten any -bigadv units since I set it up like this. It is using all 6 cores at least.
awe man. well at least you have it going. it's too bad you don't have it running bigadv units though.


Quote:
3.7 is still really good, hope it stays there ok.
thanks. yeah i can live with 3.7. i just hope it stays stable


Quote:
I'm starting to think that gpu's are the only way to go from now on; you tend not to lose wu's on them and if you do it only takes a couple of hours to catch up to where you were on the last one, not the day or 2 like bigadv units.

Hope that Alienware rig works ok now, can you get anymore gpu's in it?
yeah that's true, but the gpus use more power and so then more heat than the bigadv units. with bigadv, you get more points/power usage, which is a big deal. but they can be a headache.

thanks. no, the alienware only holds 2 double wide gpus. now i have to in there and they are both going.
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 9, 2010, 10:06 PM   #69
lordonuthin
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2007
Location: Iowa
Now my Mac Pro is only getting normal wu's not bigadv units. It was interesting watching the MP and i7980x running side by side, I'll try to get a screenshot later when I get home, they were very close in time per frame at about 3 minutes... hope they get some more bigadv units out for us to run
__________________
2009 MP, 13" '12 MBP, iPhone 4, iPad 2
FAH team 3446 with 5 Titan gpu's and 1 GTX 660ti
lordonuthin is offline   0 Reply With Quote
Old May 10, 2010, 06:06 AM   #70
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
Quote:
Originally Posted by lordonuthin View Post
Now my Mac Pro is only getting normal wu's not bigadv units. It was interesting watching the MP and i7980x running side by side, I'll try to get a screenshot later when I get home, they were very close in time per frame at about 3 minutes... hope they get some more bigadv units out for us to run
oh wow. i wonder if they are getting ready to do away with bigadv units?

well my home built rig crashed again just before i left last night. it just froze in windows. i got it back up before i left, but who knows if it's still going. by looking at my output, i don't think it is, but i'm not totally sure.
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 10, 2010, 03:52 PM   #71
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
well i'm pretty sure my home built rig is down. you can see a clear difference on the number of WU's completed. i wasn't planning on going there this weekend either
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 10, 2010, 05:16 PM   #72
SciFrog
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2008
Seing your "adventures", no way I would ever try to do anything on a custom rig...
SciFrog is offline   0 Reply With Quote
Old May 10, 2010, 06:04 PM   #73
twoodcc
Thread Starter
macrumors P6
 
twoodcc's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Right side of wrong
Send a message via AIM to twoodcc Send a message via MSN to twoodcc
Quote:
Originally Posted by SciFrog View Post
Seing your "adventures", no way I would ever try to do anything on a custom rig...
well i wouldn't say that. it wouldn't be as big of a deal if i was at the machine everyday, then a quick change of a few settings and it's back up. but being away, this is not fun.
__________________
tville
Smarter than the average bear
twoodcc is offline   0 Reply With Quote
Old May 10, 2010, 08:04 PM   #74
lordonuthin
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2007
Location: Iowa
Quote:
Originally Posted by twoodcc View Post
well i wouldn't say that. it wouldn't be as big of a deal if i was at the machine everyday, then a quick change of a few settings and it's back up. but being away, this is not fun.
It will be easier once you get moved.
__________________
2009 MP, 13" '12 MBP, iPhone 4, iPad 2
FAH team 3446 with 5 Titan gpu's and 1 GTX 660ti
lordonuthin is offline   0 Reply With Quote
Old May 10, 2010, 08:13 PM   #75
lordonuthin
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2007
Location: Iowa
Quote:
Originally Posted by SciFrog View Post
Seing your "adventures", no way I would ever try to do anything on a custom rig...
But it's so fun cursing at the thing because you did something wrong and have to reboot into the firmware yet again. Ahhh, but once you get it right it feels good that you only took 3 days this time, the last time took a week or more each time gets a little less painful, usually anyway.
__________________
2009 MP, 13" '12 MBP, iPhone 4, iPad 2
FAH team 3446 with 5 Titan gpu's and 1 GTX 660ti
lordonuthin is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Distributed Computing

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Millionaire gay couple is suing to force a church to hold their wedding jkcerda Politics, Religion, Social Issues 76 Mar 20, 2014 10:23 AM
Couple of applets for setting sound output ... Hughmac PowerPC Macs 16 Feb 25, 2014 02:27 PM
Started to get this couple days ago, anyone knows what to do? pastarojna MacBook Pro 2 Sep 19, 2013 01:16 PM
TV3 messed up over the last couple of days emptysoul Apple TV and Home Theater 2 Feb 25, 2013 04:43 AM
Bluetooths dies after a couple of days. hellfog OS X 0 Dec 25, 2012 06:50 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 11:31 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC