Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Visual Media > Design and Graphics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 30, 2010, 01:32 AM   #1
bpl323
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2005
Moving CS5 Applications to another folder?

Quick CS5 question... can I move all of the apps into a different folder? Not a fan of having a dozen Adobe application folders at the top of my main Applications folder.
bpl323 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2010, 01:35 AM   #2
spinnerlys
Guest
 
Join Date: Sep 2008
Location: forlod bygningen
I recently did that and it seemed to work, but I returned to status quo, as some applications might get confused, if they are not in the Applications folder.

But I get what you mean, Adobe takes up quite a lot of visual real estate for their applications.

Why don't they have one Adobe folder where all that stuff goes into?
spinnerlys is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2010, 01:49 AM   #3
FourCandles
macrumors 6502a
 
Join Date: Feb 2009
Location: England
Not tried it, but I think it may cause problems with Auto-update (or whatever the Adobe updater is called now), as it may expect to find apps in the default location.

And, ironically, there is a folder within my Applications folder just called "Adobe", but it currently just contains Adobe Help, AdobePatchFiles and Flash Player.
FourCandles is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2010, 02:33 AM   #4
bpl323
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2005
It wouldn't be that hard for them to put everything in that Adobe folder, no?

(Ironically enough, this is the opposite problem I have with iWork installing into a folder instead of straight into the Applications folder)
bpl323 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 11, 2013, 10:16 AM   #5
sTEALtooth
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2013
Choose different on install

Unfortunately, reinstalling is the best option for this. I moved my CS3 apps into the Adobe folder and got the "application has moved" error every time I opened an app, but when I installed CS6 on my laptop, I remembered to choose a different folder and it worked fine.
sTEALtooth is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Visual Media > Design and Graphics

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to move files to another folder using Automator? pjny OS X 0 Mar 18, 2011 09:15 AM
Moving One Application To Another Mac? [Solved! ;] Orange™ Mac Applications and Mac App Store 20 Sep 8, 2010 02:56 PM
How can I Move some tracks/artists to another Folder using Itunes? tahmus Mac Applications and Mac App Store 3 Jan 27, 2009 03:58 PM
How do you move a file to another folder? 0sync0 OS X 8 Mar 6, 2008 11:22 PM
Possible to move application to encrypted folder? PhilS1121 Mac Applications and Mac App Store 1 Aug 29, 2007 11:48 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:09 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC