Go Back   MacRumors Forums > Mac Community > Site and Forum Feedback

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 3, 2010, 10:22 AM   #1
spinnerlys
Guest
 
Join Date: Sep 2008
Location: forlod bygningen
Is MR Forums "unbearably" slow for anyone else?

Hello.

Since the change of forum software I seem to be experiencing major slowdowns with MR Forums.

Forum Spy loads a bit slower in Safari 5.0.1 (Mac OS X 10.6.4) than usual, but it loads in less than a minute.
Opening a thread via Forum Spy does take at least two minutes, hitting the Post Reply button takes another two or more minutes, and until the Reply is posted it takes another two or more minutes.
The same goes for visiting the different sub-fora, opening the Site and Forum Feedback sub-forum took a minute or two.

And as someone used the "new" Friends/Buddy list to ask for my friendship, I clicked on the Notifications item on the top right (under my user name) to see, what it wants me to notice.
Clicking on the "Incoming Friends Request" option was fast, but the loading of the associated page took another two or more minutes.
Confirming the friend request took another two minutes.

Anyway, I haven't had such a slowdown since I have been here yet, thus I did the usual.
Reset Safari, emptied cache, restarted Safari several times, reconnected to my ISP (new IP), tried Chrome, which had the same problems, I couldn't even load Forum Spy.

Other websites (BBC, AI, MR news page) load just fine. I don't have an excessive upload going on, thus the bandwidth (100KB/s upload) is not hampered with, the same is for my download bandwidth (1.9MB/s).

Am I the only one experiencing this, thus the problem might be on my end, or are others having the same issue?


Addendum


This thread appeared normally on Forum Spy, while it was still looking like it would have to properly post it on the forums, it took more than three minutes to actually see the thread in the tab I used to create it in.
Clicking the EDIT button resulted in taking two or more minutes to load the edit page (like if one would click the "Go Advanced" button) and it didn't work like before, when one could edit one's post without loading the edit page, but while still in the thread.
Is that the new procedure when it comes to editing?

Last edited by spinnerlys; Nov 3, 2010 at 10:30 AM.
spinnerlys is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:24 AM   #2
GGJstudios
macrumors Westmere
 
Join Date: May 2008
Yes, extremely slow. Resetting Safari doesn't help.
GGJstudios is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:24 AM   #3
rdowns
macrumors Penryn
 
rdowns's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Like molasses.
rdowns is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:24 AM   #4
SandboxGeneral
Moderator
 
SandboxGeneral's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: The New World
It's running just as fast as always for me.
__________________
"Gee, I've been on this diet only ten minutes and I've already lost something, my sense of humor."
SandboxGeneral is online now   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:25 AM   #5
Queso
macrumors 603
 
Join Date: Mar 2006
Fine for a while, then suddenly grinds to a halt for a few minutes.
Queso is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:26 AM   #6
OllyW
Moderator
 
OllyW's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Black Country, England
I'm getting this almost every time...

Quote:
The page cannot be displayed
There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.
I have to refresh at least once to get the thread to display.
__________________
Some Apple stuff
Some other stuff
https://soundcloud.com/disco-tramps
OllyW is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:27 AM   #7
LouieSamman
macrumors 6502a
 
LouieSamman's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Orlando, Florida
Well MacRumors Forums was offline for awhile and I notice a new Profile page.

I guess they did other stuff but the forums is fine for me.

Maybe because I have really fast internet that I don't notice it.
__________________
TOSHIBA 47" LED TV Attached to iMac 27" 3TB Fusion Drive
iPhone 5 Black 32GB AT&T | 3rd gen iPad White 32GB AT&T
iPhone 5 Flickr | Instagram & Twitter: @LouieSamman
LouieSamman is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:31 AM   #8
Tilpots
macrumors 601
 
Tilpots's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Carolina Beach, NC
Yeah, I haven't been able to get on most of the morning, but now it's intermittent connectivity. I also keep getting logged off and have to keep signing back in every time I am able to get a new tab open from ForumSpy.
__________________
A tree is known by its fruit.
Tilpots is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:35 AM   #9
Apple OC
macrumors 68040
 
Apple OC's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hogtown
Thank you Spinnerlys ...

I just want to thank OP for posting this thread ... I am also experiencing this.

Sorry to hear others are having this same problem ... I am now glad it is not just me.

Thanks for solving the mystery
__________________
one Stupid Blog
Apple OC is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:37 AM   #10
spinnerlys
Thread Starter
Guest
 
Join Date: Sep 2008
Location: forlod bygningen
Quote:
Originally Posted by LouieSamman View Post
Well MacRumors Forums was offline for awhile and I notice a new Profile page.

I guess they did other stuff but the forums is fine for me.

Maybe because I have really fast internet that I don't notice it.
My internet connection is fast too (1.9MB/s - almost 120MB/min).

It seems to a server problem then, maybe we have too many posts?

Anyway, even the editing of my OP took me five minutes, two of them were spent writing, the rest was waiting.
spinnerlys is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:41 AM   #11
dmr727
macrumors G3
 
dmr727's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
It seems okay for me. Running Safari 5.0.2 from what I assume is a crappy hotel connection.

EDIT: I jinxed myself. I just had a five minute period where it didn't load at all. But once it came back up, it's as fast as it's always been.

Last edited by dmr727; Nov 3, 2010 at 10:54 AM.
dmr727 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:42 AM   #12
skunk
macrumors Demi-God
 
skunk's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Republic of Ukistan
It's a "new feature", I believe.
__________________
"The louder he talked of his honor, the faster we counted the spoons." -- Ralph Waldo Emerson
skunk is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:48 AM   #13
WildCowboy
Administrator/Editor
 
WildCowboy's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Yes, we're definitely experiencing some sluggishness, and yes, for those who didn't notice, we did perform a forum upgrade last night, so there are still some bugs to be worked out.

Just need to wait for arn to recover from last night's efforts before we can tackle the remaining issues.

Please keep reporting issues, as it'll help us work through them.
__________________
Editor in Chief, MacRumors
WildCowboy is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:49 AM   #14
Rt&Dzine
macrumors 6502a
 
Rt&Dzine's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: 12 across
Like molasses in January.
Rt&Dzine is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:50 AM   #15
iBlue
macrumors Core
 
iBlue's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London, England
It was running slow but I did the shocking thing and restarted my mac and it perked back up again. *shrug*
__________________
‎(͡. ͡) Nothing lasts but nothing is lost.
iBlue is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:50 AM   #16
maflynn
Moderator
 
maflynn's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Boston
Ouch its been very slow and painful
__________________
~Mike Flynn
maflynn is online now   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:50 AM   #17
rdowns
macrumors Penryn
 
rdowns's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Quote:
Originally Posted by WildCowboy View Post

Just need to wait for arn to recover from last night's efforts before we can tackle the remaining issues.

Wake his ass up.
rdowns is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:51 AM   #18
Hellhammer
Moderator
 
Hellhammer's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Helsinki, Finland
Send a message via MSN to Hellhammer
It's not slow, it doesn't load at all But yeah, going very slow for me. Sometimes it works normally for few mins and then goes down for the next 30 mins
__________________
SSD Editor for AnandTech
You can also follow me in Twitter!
Hellhammer is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 10:51 AM   #19
SandboxGeneral
Moderator
 
SandboxGeneral's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: The New World
I don't get the sluggishness where I'm at. Maybe because I have a fiber POP with tons of free bandwidth.
__________________
"Gee, I've been on this diet only ten minutes and I've already lost something, my sense of humor."
SandboxGeneral is online now   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 11:02 AM   #20
OllyW
Moderator
 
OllyW's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Black Country, England
It works as normal on Internet Explorer but has ground to a halt on Firefox.

I wonder if it's related to cookies? I've never used IE on this computer before so there are no settings saved for MR.
__________________
Some Apple stuff
Some other stuff
https://soundcloud.com/disco-tramps
OllyW is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 11:06 AM   #21
jbg232
macrumors 65816
 
jbg232's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
I notice the slowness mostly when making a posting.... like right nnnoooooowwwwwww........
__________________
iMac | MacBook | iPad | iPhone | Apple TV
5D Mark III | 24-105L | 100-400L | 50 f/1.4 | 50 f/2.8 Macro
jbg232 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 11:09 AM   #22
netdog
macrumors 603
 
netdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: London
You're just clicking it wrong.
__________________
We don't see the world as it is. We see it as we are. -Anais Nin
Classical Homeopath and Naturopathic Doctor in London
netdog is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 11:27 AM   #23
Cynicalone
macrumors 68040
 
Cynicalone's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Okie land
Very slow to load and can't access the front page with a paid subscription anymore.
Cynicalone is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 11:29 AM   #24
OllyW
Moderator
 
OllyW's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Black Country, England
Quote:
Originally Posted by Cynicalone View Post
...can't access the front page with a paid subscription anymore.
I think all contributors are getting this.
__________________
Some Apple stuff
Some other stuff
https://soundcloud.com/disco-tramps
OllyW is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 3, 2010, 11:36 AM   #25
Bacong
macrumors 68000
 
Bacong's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Westland, Michigan
Send a message via AIM to Bacong Send a message via MSN to Bacong
Very slow, and it logged me out.
__________________
iPhone 6 Plus | 128gb | Space Grey
PSN/Twitter: BaconDrips
Bacong is offline   0 Reply With Quote


Reply
MacRumors Forums > Mac Community > Site and Forum Feedback

Tags
mr forums slow

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is "Sucuri CloudProxy Website Firewall" part of the MR Forums ecosystem? simsaladimbamba Site and Forum Feedback 3 Oct 10, 2014 01:08 AM
Aperture is extremely slow. Unbearably slow. HarryPot Digital Photography 13 Sep 14, 2014 03:35 PM
Why is being "gay" considered a political/social issue on these forums? the8thark Site and Forum Feedback 65 Apr 19, 2014 01:25 PM
Slow "Tap-to-Click" with "Dragging" enabled johnywalker1989 OS X 10.8 Mountain Lion 4 Oct 21, 2012 08:23 PM
MacBook Air 2010 11" unbearably slow with ML Cmmts MacBook Air 18 Sep 18, 2012 01:33 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 10:02 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC