Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > iPhone and iPod touch Apps

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 11, 2011, 04:48 AM   #1
matrix07
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2010
Anyone know how to use Viber on iPod Touch?

I want to use it as a phone to call my wife's iPhone.
matrix07 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 12, 2011, 10:31 AM   #2
Viber
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2010
 
see vendor information in user profile
Quote:
Originally Posted by matrix07 View Post
I want to use it as a phone to call my wife's iPhone.
Hi,
This is a member of the Viber Development Team.
Here are the instructions for what you asked:

1. connect to WiFi from your iPad/iPod.
2. download and install Viber app. when asked for your number, enter your regular cellphone's number, then confirm.
3. an SMS message with the code will be sent to your regular cellular phone.
4. take that code and use it in your iPad/iPod. Viber will then be activated, and you're good to go.

* this means that if anyone dials your number on Viber, you will get the call on your iPad/iPod.
Viber is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 12, 2011, 10:35 AM   #3
matrix07
Thread Starter
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by Viber View Post
Hi,
This is a member of the Viber Development Team.
Here are the instructions for what you asked:

1. connect to WiFi from your iPad/iPod.
2. download and install Viber app. when asked for your number, enter your regular cellphone's number, then confirm.
3. an SMS message with the code will be sent to your regular cellular phone.
4. take that code and use it in your iPad/iPod. Viber will then be activated, and you're good to go.

* this means that if anyone dials your number on Viber, you will get the call on your iPad/iPod.
Hi,
Thank you for your response. That's what I speculated but I don't want to try it until confirmed.
If my number is not US, I supposed I need to put in country code right?
I'll try it tonight. Hope it's working.
matrix07 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 12, 2011, 10:48 AM   #4
Viber
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2010
 
see vendor information in user profile
Quote:
Originally Posted by matrix07 View Post
Hi,
Thank you for your response. That's what I speculated but I don't want to try it until confirmed.
If my number is not US, I supposed I need to put in country code right?
I'll try it tonight. Hope it's working.
The registration process is very simple. You choose your country in a box, then type your cellular number, and you'll receive an SMS to your regular phone with the code.

Try it out, and if you have further questions/problems, let me know.
Viber is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2011, 04:46 AM   #5
matrix07
Thread Starter
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2010
God! It's so easy to setup I'm embarrassed to ask about it in the first place. My wife and I got both up and running in a matter of minutes.

One thing that you could improve is it reported my line was busy a lot even though I don't use the phone. That's the only thing I found could be improved.

And I didn't know a lot of my friends already use it. HA!
matrix07 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2011, 07:44 AM   #6
matrix07
Thread Starter
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2010
Request:
More ringtones to choose please.
matrix07 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 13, 2011, 11:11 AM   #7
Viber
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2010
 
see vendor information in user profile
Quote:
Originally Posted by matrix07 View Post
Request:
More ringtones to choose please.
This is quite a popular demand, and we're thinking about its implementation these days.
In the meanwhile, you can enter our Feature Request page and post your suggestion there, or join an existing similar suggestion. The more people join on a request, the faster it will become reality

You can find it here: http://support.viber.com/forums/287753-feature-requests
Viber is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 12, 2011, 10:34 AM   #8
Utkal
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2011
Ipod troubles

I have sucessfully activated viber on my ipod touch but still i cant make.
Calls despite having an internet connection it keeps showing a dialog box sayin
That internet v
Connection needed
Utkal is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 14, 2011, 06:05 AM   #9
Viber
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2010
 
see vendor information in user profile
Quote:
Originally Posted by Utkal View Post
I have sucessfully activated viber on my ipod touch but still i cant make.
Calls despite having an internet connection it keeps showing a dialog box sayin
That internet v
Connection needed
It sounds as if your network is behind a firewall, blocking Viber from functioning.

Please make sure the following ports are enabled:
TCP: 5242 + 4244
UDP: 5243 + 9785

Also, please try using it on a different WiFi network and see if it works.
Viber is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 4, 2011, 11:57 PM   #10
its4me2kn0w
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2011
iPod Touch 4G

My boyfriend installed Viber in his iPod Touch 4G but when I tried to call him using my iPhone, the error message 'This contact does not have Viber yet'. However he can call me using Viber but I am not appearing in his contact list as a Viber user, he's just dialing my number.

Can you please help?
its4me2kn0w is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 4, 2012, 07:04 PM   #11
CarolineH
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
iPod touch and Viber

Downloaded the app on my iPod touch 4, but got a message saying Viber is not fully compatible with iPod touch or iPad.
Why so?
Thanks.
CarolineH is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2012, 04:17 AM   #12
Viber
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2010
 
see vendor information in user profile
@its4me2kn0w -
I apologize for my late response.

Does the problem still persist? Do you still need assistance with that?

@CarolineH -
Because Viber's current version is not fully adapted to iPods and and iPads, but still works just fine.

Try it out
Viber is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2012, 09:02 AM   #13
jonathandwintr
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
2 iDevices

I read that in order to use viber on iPad I had to put on my cellphone's number to get the code. This method works, however it deletes my viber account on my phone...
This means that viber can only be used on 1 of my 2 idevices?

I could enter my iPad simcard 'phone' number but since i can't get any sms from it, that would be pointless (I tried).

So I really have to make a choice?

Thanks
jonathandwintr is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 7, 2012, 03:43 AM   #14
thewitt
macrumors 68000
 
thewitt's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Try putting your iPad SIM in a phone and then send the SMS to that number. Any SMS capable phone can be used as well to receive the activation code.
thewitt is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 7, 2012, 06:42 AM   #15
Sindbad
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by Utkal View Post
I have sucessfully activated viber on my ipod touch but still i cant make.
Calls despite having an internet connection it keeps showing a dialog box sayin
That internet v
Connection needed
Maybe, you need a VPN.
Sindbad is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 8, 2012, 03:46 AM   #16
Viber
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2010
 
see vendor information in user profile
Quote:
Originally Posted by jonathandwintr View Post
I read that in order to use viber on iPad I had to put on my cellphone's number to get the code. This method works, however it deletes my viber account on my phone...
This means that viber can only be used on 1 of my 2 idevices?

I could enter my iPad simcard 'phone' number but since i can't get any sms from it, that would be pointless (I tried).

So I really have to make a choice?

Thanks
As suggested above, you need to find a second number to register your iPad with. It could be your home number, a friend's or family's etc.

In the future, we plan to add an option to register 2 different devices with the same Viber number. It's a little technologically complex, so it might be a little while before it's ready
Viber is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 8, 2012, 08:15 AM   #17
jacob11
Banned
 
Join Date: Jan 2012
Yes you can, no matter if you donít have 3G version and here is a quick guide how to do it.

To activate Viber on your iPad (or iPod Touch), you can use number from your cellphone. After you receive SMS with activation code on it, just enter it on your iPad or iPod Touch and that is it.

Viber was primarily developed for iPhones, so for the best experience, an iPhone with iOS 4 is recommended. While Viber is known to work on iPod Touch and iPads, they are not officially supported.
jacob11 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 25, 2012, 02:28 PM   #18
Prjmax
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2012
2 iphones in conflict?

My sister gaves me her old iPhone, but when I set up my viber account her new iPhone ask to set up the viber account again, then when she does it my iPhone aske to set up the viber account again, it seems to be a conflict between 2 devices even when we are using different phone numbers, how can we fix this problem?? Is viber saving the iPhone serial number and not only the line number?

Thanks in advance!
Prjmax is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 28, 2012, 02:47 AM   #19
Viber
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2010
 
see vendor information in user profile
Quote:
Originally Posted by Prjmax View Post
My sister gaves me her old iPhone, but when I set up my viber account her new iPhone ask to set up the viber account again, then when she does it my iPhone aske to set up the viber account again, it seems to be a conflict between 2 devices even when we are using different phone numbers, how can we fix this problem?? Is viber saving the iPhone serial number and not only the line number?

Thanks in advance!
Hi,
I apologize for my delayed response.

Viber is associated with the phone itself, but its identity is the phone number with which it was registered.

So, in order to solve this conflict, what you need to do is to go to the "More" tab inside Viber, then choose to Deactivate.

After that, remove Viber from both devices, reinstall it from AppStore, then you register Viber with your telephone number, and she should register with hers. Now, all should work
Viber is offline   1 Reply With Quote
Old Mar 9, 2012, 09:40 AM   #20
ipodboy24
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2012
i have downloaded the app viber but gave me a message about " viber doesnt work in ipod or ipads ... " i have an ipod touch 4g, then i tried to receive the message but i have entered my phone number about 20 times and no answer, what can i do ??
ipodboy24 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 10, 2012, 03:37 AM   #21
Viber
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2010
 
see vendor information in user profile
Quote:
Originally Posted by ipodboy24 View Post
i have downloaded the app viber but gave me a message about " viber doesnt work in ipod or ipads ... " i have an ipod touch 4g, then i tried to receive the message but i have entered my phone number about 20 times and no answer, what can i do ??
These are 2 unrelated issues: Viber does not officially support iPads and iPods, but it should still work just fine. The fact that you are not able to receive the code is a different problem, and could have a few different causes.

Please try removing Viber, wait 24 hours, reinstall and try again (make sure you try both the SMS and the automated call options). If this doesn't help, contact our support team at http://support.viber.com and give them the details of the problem.
Viber is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 5, 2012, 09:48 PM   #22
jyeneild
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2012
how do use viber on a ipod touch

first you have to have another phone.
then download viber on ipod touch.
then you enter your phone number on your another phone.
then you get an access code and enter it on where it says access code


thats all you do its simple
jyeneild is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 13, 2012, 07:34 AM   #23
Jhash
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2012
pls help

i have download viber in my ipod touch and it said Viber's current version is not fully adapted to iPods and and iPads, and when i tried to call my hubby it rings with me but it doesnt really call his iphone , and when i tried to call my self from his phone it says that am not a viber user , what should i do ? thanx
Jhash is offline   0 Reply With Quote
Old May 11, 2012, 10:29 AM   #24
Alnico
macrumors newbie
 
Join Date: May 2012
Quote:
Originally Posted by Viber View Post
Hi,
This is a member of the Viber Development Team.
Here are the instructions for what you asked:

1. connect to WiFi from your iPad/iPod.
2. download and install Viber app. when asked for your number, enter your regular cellphone's number, then confirm.
3. an SMS message with the code will be sent to your regular cellular phone.
4. take that code and use it in your iPad/iPod. Viber will then be activated, and you're good to go.

* this means that if anyone dials your number on Viber, you will get the call on your iPad/iPod.
Curious: How would I know if someone borrowing my phone did this and is getting all Viber calls people attempt to make to me - when I don't use Viber yet? As Viber becomes more commonly used, I could see this being a concern if not adaquately addresssed.
Alnico is offline   0 Reply With Quote
Old May 12, 2012, 02:22 AM   #25
Itsajxoxo
macrumors newbie
 
Join Date: May 2012
I've done all the tips and set it up
Fine but it still won't let me accept calls or when I ring they can't pick up. I have an iPod touch 4th generation but I haven't got it updated to the newest update could this be a problem??
Itsajxoxo is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > iPhone and iPod touch Apps

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone know how to use C++/OpenGL/XWindows to create multiple windows (multithreading bigfoot811 Mac Programming 4 Aug 25, 2009 09:55 AM
Anyone know how to use SIM card to duckkg5 iPhone 5 Aug 2, 2009 01:48 PM
Anyone know how to use blucher plugin? Tejen Naidoo iPod touch Hacks 0 Aug 24, 2008 08:31 AM
Anyone know how to use Graphmatica? Eric Lewis Community Discussion 4 Aug 17, 2008 11:08 PM
Anyone know how to use my iPhone 3G with 10.3.9? Cheese iPhone 4 Aug 3, 2008 07:10 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:43 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC