Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 17, 2011, 10:38 AM   #1
pinkgimp
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2010
Youtube videos with black screen in safari

Hi,

since i upgraded to flash 10.2 youtube videos simply don't work in safari 5.0.3 they appear as black screens without the content or controls, but i can see videos just fine on the channels home pages witch is weird.

can someone help???

I had adblock and click2flash installed and uninstalled them but still the same.
I unintalled 10.2 and installed 10.1 but still the same.
I have chrome and firefox and they work fine.
I have been using html5 until i fix this.



pinkgimp is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 12:45 PM   #2
zango
macrumors member
 
Join Date: Jun 2008
Hey, I'm having the exact same problem every since upgrading to 10.2.

I tried resetting safari, reboot my mac, checked for updates, uninstall and reinstall flash, repair disk permissions.

EVERYTHING.

Nothing works, yet the videos work in chrome and firefox, and they also work where they are embedded on a page. They just don't work on the actual youtube.com/link
zango is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 12:54 PM   #3
extremei5
macrumors member
 
Join Date: Jun 2009
Location: So. Cali
same problem

I'm having the exact same problem and not sure what to do to try and fix this issue
extremei5 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 01:01 PM   #4
pinkgimp
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2010
good to know that i'm not the only one.
i've been using html5 until there is a fix..

http://www.youtube.com/html5
pinkgimp is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 04:13 PM   #5
zango
macrumors member
 
Join Date: Jun 2008
Except HTML5 on youtube doesn't allow you to play any videos youtube throws an ad on... bs
zango is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 04:56 PM   #6
jeff3221
macrumors regular
 
Join Date: Nov 2007
I am having this problem too. Anyone know how to solve it?
__________________
Macbook
Verizon iPhone 4
jeff3221 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 05:17 PM   #7
ms.annette
macrumors member
 
Join Date: Jul 2009
Location: SoCal
I'm having the same problem!
ms.annette is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 05:18 PM   #8
Hyde244
macrumors member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Cincinnati, OH
Send a message via AIM to Hyde244 Send a message via MSN to Hyde244
I'm having the exact same problem.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1097896

I smell a major screw up on Youtube or Adobe part. This problem seems to transcend any one Mac, and is effecting a much larger group.
__________________
CoasterForce.com
Hyde244 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 05:21 PM   #9
Hyde244
macrumors member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Cincinnati, OH
Send a message via AIM to Hyde244 Send a message via MSN to Hyde244
Alright, here's a fix. You need to set your Safari to open in 32 bit mode.

Quote:
Originally Posted by timothy632 View Post
I had the same damn problem, what worked for me was to set safari to 32bit mode. open application folder>right click on safari icon>select get info> check box that says 32bit mode> restart safari it should work.

google must have changed something on youtube, because it was just working fine yesterday, and the apple support forums are going crazy. If that don't work you can look here.

http://discussions.apple.com/forum.j...ID=876&start=0

Hope that helps.
Let me know if that works.
__________________
CoasterForce.com
Hyde244 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 05:40 PM   #10
pinkgimp
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2010
running on 32bit mode works!
but this is no fix i want to be able to run safari on 64bit for better performance.

interesting to know if this problem comes from youtube, flash or safari..
pinkgimp is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 06:06 PM   #11
pinkgimp
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2010
someone on the apple forums shared a link to an impressive safari extension!
i'm back on 64bit mode and using this extension... don't think i need flash after all.

Quote:
Hey guys,

Even though i am also having this issue (with only 1 of my computers) i am putting the issue down to Youtube. I was able to find a workaround though.

http://www.verticalforest.com/2010/1...be5-version-2/

This link allows you to view the youtube content in HTML5 embedded video rather then using the default youtube controller. Install the Safari Extension by first downloading and clicking and dragging into the Safari window. Check your preferences to make sure the extension is installed, and refresh the YouTube page if needed.

Hope this helps

Last edited by pinkgimp; Feb 17, 2011 at 06:13 PM.
pinkgimp is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 08:48 PM   #12
Hyde244
macrumors member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Cincinnati, OH
Send a message via AIM to Hyde244 Send a message via MSN to Hyde244
Though that does work, it does kill the player size.

Hmmmf, if only Youtube would oh, I don't know, work!
__________________
CoasterForce.com
Hyde244 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 08:51 PM   #13
Itogator
macrumors member
 
Join Date: Jul 2008
I am having the same problem. I reinstalled flash, restarted everything and nothing is working. This SUCKS!
__________________
Macbook 2.4 GHz, 4GB RAM, 500GB HD in White
iPhone 3GS 16GB Black
Apple TV 2, Apple TV 40GB
Airport Extreme Dual Band Wireless Router
Itogator is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 09:29 PM   #14
Hyde244
macrumors member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Cincinnati, OH
Send a message via AIM to Hyde244 Send a message via MSN to Hyde244
Well I've decided to stick with the 32 bit version of Safari for now, and hope a fix comes along.

Be sure to submit a bug report for the blank Youtube pages (use the bug button in the toolbar) to Apple so that they can at least have your trouble on record.
__________________
CoasterForce.com
Hyde244 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 09:30 PM   #15
shakeman0
macrumors 6502a
 
shakeman0's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
I was actually having the black screen issue with Google Chrome and switched back to Safari to avoid the issue.
shakeman0 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2011, 11:19 PM   #16
stephunee
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2011
This doesn't appear to be just a youtube problem, at least for me. Hulu also just shows a black screen when I try to play videos. Videos from blip.tv and dailymotion have worked fine for me, but those are the only ones I've tried so far.

Hulu's now working for me, I dunno if it was just coincidence that it stopped working for a bit earlier today but I double-checked just now and it's completely fine. Youtube's still a no-go though.

Last edited by stephunee; Feb 17, 2011 at 11:30 PM. Reason: update
stephunee is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 18, 2011, 02:02 PM   #17
clactonlad
macrumors member
 
Join Date: Aug 2010
I'd also like to throw my hat into the ring and say that youtube is not working for me since the update.
clactonlad is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 19, 2011, 03:07 PM   #18
illegalprelude
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2005
Location: Los Angeles, California
Send a message via AIM to illegalprelude Send a message via MSN to illegalprelude Send a message via Yahoo to illegalprelude
glad? to hear others are having this issue too because my sister is having it and I couldn't figure out how to resolve it. What's odd is that the YouTube clips work if they are embedded in say Facebook but if she clicks on it to go to YouTube and watch it there, she gets the black.
__________________
"PeAcE is but a shadow of death, desperate to forget its painful past"
SonyRumors.net Sony News, Talk, and Reviews
Bebi Tech Consulting Your Mac Consultant
illegalprelude is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 20, 2011, 09:54 AM   #19
Hyde244
macrumors member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Cincinnati, OH
Send a message via AIM to Hyde244 Send a message via MSN to Hyde244
Here is a related topic in the official Apple discussions.

Nothing new, but just more evidence that this has been a random problem that has sparked up for many Mac users in the past 4 days.

http://discussions.apple.com/thread....10160#13110160
__________________
CoasterForce.com
Hyde244 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 20, 2011, 12:40 PM   #20
benhollberg
macrumors 68020
 
benhollberg's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
This seems odd, YouTube is working fine for me in Safari. I am an 64-bit mode and I use Click To Flash.
__________________
Twitter, YouTube
benhollberg is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 21, 2011, 07:32 AM   #21
kimmumm
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2010
http://discussions.apple.com/message...ageID=13113935

worked for me
kimmumm is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 22, 2011, 11:51 AM   #22
pinkgimp
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2010
whats interesting is that adobe knew about this and still they released it...

http://kb2.adobe.com/cps/000/6b3af6c9.html

there is also a discussion on the adobe forums:

http://forums.adobe.com/thread/792730?tstart=0

there is a beta release that supposedly would fix it "flash square", i tried it and it didn't work.
you can try square here:
http://labs.adobe.com/technologies/f...ayer10/square/

cant wait for youtube to have a decent html5 player...
pinkgimp is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 22, 2011, 12:17 PM   #23
MrVinney96
macrumors member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Holland :)
I have the same problems, even on Windows (!) It is frustrating.
MrVinney96 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 22, 2011, 01:05 PM   #24
gibsonpete
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2011
I joined these forums specifically because of this issue... has no one found a fix then? This royally sucks
gibsonpete is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 22, 2011, 01:09 PM   #25
gibsonpete
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2011
Fix!!!

Quote:
Originally Posted by kimmumm View Post

AHHHHHH THIS WORKKKSSSSS!!!! Thanks Kim
gibsonpete is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Youtube videos stuttering in Safari abta1 OS X Mavericks (10.9) 9 Apr 18, 2014 09:18 AM
iPad: Play YouTube videos in Safari not in YouTube app Sven11 iPad 4 Aug 19, 2013 10:12 AM
Youtube videos black screen Safari (mac) help? J10110 Mac Applications and Mac App Store 0 Dec 31, 2012 01:17 AM
Ok I have a problem [YouTube videos show black screen] Tom2893 Mac Basics and Help 2 Nov 5, 2012 05:16 PM
Safari YouTube: black screen but sound inselstudent iOS 6 2 Aug 1, 2012 09:22 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:57 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC