Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X 10.7 Lion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old May 28, 2011, 09:15 AM   #1
borisiii
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2010
Front Row missing in Lion?

I hear that Front Row is missing from Lion (or at least the DPs). This is a big deal for me since I use it a lot to listen to music when my MacBook is connected to speakers on the other side of the room.

Is anyone able to confirm whether moving Front Row.app across from Snow Leopard works on Lion?

I am hoping the only reason it is missing in the DPs because Apple will unveil a worthy replacement for it at WWDC, like a revamped version which offers features from the Apple TV 2, or is integrated into iTunes or something.

Thanks.
borisiii is offline   0 Reply With Quote
Old May 28, 2011, 10:09 AM   #2
celticpride678
Guest
 
Join Date: Feb 2009
Location: Boston, MA
Front Row is missing. As far as I know, the app from Snow Leopard won't work on Lion because of all the frameworks and other files attached to Front Row.

It's certainly possible that Apple will still bring back something like Front Row before Lion is released to the public, but I just don't see it happening.
celticpride678 is offline   0 Reply With Quote
Old May 28, 2011, 11:30 AM   #3
bushido
macrumors 601
 
bushido's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: España y Germany
i'm afraid they got rid of it to push the appleTV
__________________
¡No hables a menos que puedas mejorar el silencio!
bushido is offline   3 Reply With Quote
Old May 28, 2011, 11:50 AM   #4
JTToft
macrumors 6502a
 
Join Date: Apr 2010
Location: Aarhus, Denmark
Why are you using Front Row instead of iTunes to listen to music?
__________________
2011 15" MacBook Pro, 2.2GHz Quad-core Intel Core i7, AMD Radeon 6750M 1GB, 256 GB Samsung 830 SSD, 10GB RAM, Hi-Res Antiglare;
iPhone 5 64 GB White;
iPad Air Wi-Fi 32 GB White
JTToft is offline   0 Reply With Quote
Old May 28, 2011, 01:30 PM   #5
RoelJuun
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2010
Location: Netherlands
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_3 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8J2 Safari/6533.18.5)

Quote:
Originally Posted by JTToft
Why are you using Front Row instead of iTunes to listen to music?
Because you can't read iTunes from 5 meters away. You can't browse music with the remote in iTunes, let alone from 5 meters.
RoelJuun is online now   1 Reply With Quote
Old May 28, 2011, 02:32 PM   #6
JTToft
macrumors 6502a
 
Join Date: Apr 2010
Location: Aarhus, Denmark
Quote:
Originally Posted by RoelJuun View Post
Because you can't read iTunes from 5 meters away. You can't browse music with the remote in iTunes, let alone from 5 meters.
- I can see that. But I would probably just use the Remote app on my iPhone to control iTunes - that way you don't even have to look at the computer. But if you don't have an iPhone (or similar device) then that is, of course, not an option.
__________________
2011 15" MacBook Pro, 2.2GHz Quad-core Intel Core i7, AMD Radeon 6750M 1GB, 256 GB Samsung 830 SSD, 10GB RAM, Hi-Res Antiglare;
iPhone 5 64 GB White;
iPad Air Wi-Fi 32 GB White
JTToft is offline   0 Reply With Quote
Old May 28, 2011, 10:37 PM   #7
infernohellion
macrumors 6502
 
Join Date: May 2006
Location: København
Perhaps it will be turned into a separate Mac App Store app later.
infernohellion is offline   0 Reply With Quote
Old May 28, 2011, 10:39 PM   #8
Matthew Yohe
macrumors Demi-God
 
Join Date: Oct 2006
Send a message via AIM to Matthew Yohe
Quote:
Originally Posted by RoelJuun View Post
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_3 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8J2 Safari/6533.18.5)



Because you can't read iTunes from 5 meters away. You can't browse music with the remote in iTunes, let alone from 5 meters.
If you have any iOS device you can browse your entire library with the Remote app.
Matthew Yohe is offline   0 Reply With Quote
Old May 29, 2011, 05:27 AM   #9
borisiii
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2010
I do have an iPhone, I just appreciate the simplicity of using the remote with front row. There's nothing extra to turn on, set up, charge etc.
borisiii is offline   2 Reply With Quote
Old May 29, 2011, 05:29 AM   #10
aniketroxx
macrumors member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Pune
Quote:
Originally Posted by Matthew Yohe View Post
If you have any iOS device you can browse your entire library with the Remote app.
Ya i does this everytime
__________________
Mac Pro Intel Xenon 8GB ram HD5770 ; ipod touch 4g; ipod classic , Macbook pro 13'' i7 8GB ram 128 GB SSD
aniketroxx is offline   0 Reply With Quote
Old May 29, 2011, 10:46 AM   #11
RoelJuun
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2010
Location: Netherlands
The remote app is incredible in my opinion, I use it all the time while playing fullscreen games. But while cleaning my room (wet hands) or other such jobs, an iPhone (or whatever iDevice) is just less handy.
Also watching DVD's or shows is nice with front row, no distractions. I've been hoping they would increase the amount of supported formats, but for now they just delete the whole app… Hope it returns.

Ow, and showing people Front Row on a 27 inch iMac makes them drop their jaws
RoelJuun is online now   0 Reply With Quote
Old May 29, 2011, 02:35 PM   #12
bushido
macrumors 601
 
bushido's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: España y Germany
the remote works with iTunes btw, and with VLC too
__________________
¡No hables a menos que puedas mejorar el silencio!
bushido is offline   0 Reply With Quote
Old May 29, 2011, 02:43 PM   #13
PBF
macrumors 68030
 
Join Date: Jul 2005
Location: NYC
I used Front Row for previewing upcoming movies. So convenient and organized. Why the hell did they have to get rid of it??? Stupid move.
PBF is offline   0 Reply With Quote
Old May 29, 2011, 05:24 PM   #14
jaw04005
macrumors 601
 
jaw04005's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: AR
Quote:
Originally Posted by PBF View Post
I used Front Row for previewing upcoming movies. So convenient and organized. Why the hell did they have to get rid of it??? Stupid move.
Not really. The successor to the original Front Row software is the Apple TV software, which is now ported to the ARM/iOS architecture. Apple hasn't updated Front Row for Mac (other than the occasional security fix) since 2007. The last three revisions of the "Front Row" software weren't even ported to the Mac. They were released solely on the Apple TV.

Development on Front Row for Mac has been dead for awhile. Makes sense to pull it 10.7 Lion. It'll join Sherlock, Inkwell, Classic, Apple MP3 Player and all the other dead OS X projects.

http://en.wikipedia.org/wiki/Front_Row_(software)
http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_TV#Software
jaw04005 is offline   0 Reply With Quote
Old May 29, 2011, 05:26 PM   #15
FroMann
macrumors 6502
 
Join Date: Mar 2011
Location: North Carolina, USA.
Its gone forever, good riddance really. Felt like all it did was waste space.
__________________
13" MacBook Pro, 2.4ghz Intel Core 2 Duo, 4GB RAM, 250GB HDD.
iPod Nano 5G
FroMann is offline   1 Reply With Quote
Old May 29, 2011, 08:06 PM   #16
ErikGrim
macrumors 65816
 
ErikGrim's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Brisbane, Australia
Send a message via AIM to ErikGrim Send a message via MSN to ErikGrim
http://plexapp.com

That's all. Good bye and good riddance to FrontRow. They completely ruined it in Leopard anyway.
ErikGrim is offline   2 Reply With Quote
Old May 29, 2011, 08:18 PM   #17
Brien
macrumors 68000
 
Brien's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by jaw04005 View Post
Not really. The successor to the original Front Row software is the Apple TV software, which is now ported to the ARM/iOS architecture. Apple hasn't updated Front Row for Mac (other than the occasional security fix) since 2007. The last three revisions of the "Front Row" software weren't even ported to the Mac. They were released solely on the Apple TV.

Development on Front Row for Mac has been dead for awhile. Makes sense to pull it 10.7 Lion. It'll join Sherlock, Inkwell, Classic, Apple MP3 Player and all the other dead OS X projects.

http://en.wikipedia.org/wiki/Front_Row_(software)
http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_TV#Software
Don't forgot iSync.
Brien is offline   0 Reply With Quote
Old May 29, 2011, 08:22 PM   #18
blueroom
macrumors 603
 
blueroom's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Canada
Quote:
Originally Posted by FroMann View Post
Its gone forever, good riddance really. Felt like all it did was waste space.
+1 Never used it, I see no real use for it, AirPlay is the future. Heck an ATV2 costs less than some HDMI cables...
__________________
My iOS devices are not jailbroken.
Bill
My Blog
blueroom is offline   0 Reply With Quote
Old May 29, 2011, 08:35 PM   #19
borisiii
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2010
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_3 like Mac OS X; en-gb) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8J2 Safari/6533.18.5)

I have an Apple TV as well, but AirPlay is unreliable for me - you won't be able to get through a whole song without the audio cutting out for a few seconds, and sometimes my devices completely fail to detect it.

I still think anything which requires additional hardware beyond a MacBook and remote is a big step backwards, so assuming Lion ships without Front Row, I will have to try Plex.
borisiii is offline   0 Reply With Quote
Old May 29, 2011, 08:41 PM   #20
blueroom
macrumors 603
 
blueroom's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, Canada
Problems streaming to your ATV2 are most likely network problems (your router). Run Ethernet cables to both the ATV2 and your Mac and see if your problems go away.
A good 802.11n simultaneous dual band router like the WNDR3700 works flawlessly for me.
Of course if your ATV2 is jailbroken and you're playing who knows what video format through it well that's also going to be very hit and miss.
__________________
My iOS devices are not jailbroken.
Bill
My Blog
blueroom is offline   0 Reply With Quote
Old May 30, 2011, 01:00 AM   #21
Furrybeagle
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2004
Quote:
Originally Posted by PBF View Post
I used Front Row for previewing upcoming movies. So convenient and organized. Why the hell did they have to get rid of it??? Stupid move.
http://trailers.apple.com/
__________________
MacBook Pro 15” Retina, 2.3GHz i7, 16GB, 768GB SSD
PowerBook G4 15” 2005, 1.67GHz
i7 3770K, Gigabyte UD5H, eVGA GTX 780
iPhone 5S, iPad mini, Dell U2410, Canon 60D, Nikon FG
Furrybeagle is offline   0 Reply With Quote
Old May 30, 2011, 06:07 AM   #22
borisiii
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by blueroom View Post
Problems streaming to your ATV2 are most likely network problems (your router). Run Ethernet cables to both the ATV2 and your Mac and see if your problems go away.
A good 802.11n simultaneous dual band router like the WNDR3700 works flawlessly for me.
Of course if your ATV2 is jailbroken and you're playing who knows what video format through it well that's also going to be very hit and miss.
I appreciate the help but I have just resigned myself to not being able to get it to work.

I live in a 150 year old house with very thick walls on a busy street where you pick up about 50 wireless networks whenever you scan. I have tried AirPlay from my iPhone, iPad, and MacBook to my Apple TV and airport expresses and they all cut out.

I spent three hours on the phone to AppleCare and we eventually concluded that the problem was wireless interference. My router is a time capsule so I don't think the problem is going to be because of a crappy router. My ATV is not jailbroken, and the only files I play are iTunes music files (video just doesn't work at all).

To give you an idea of how badly the connection suffers because of all the interference my internet connection is 50Mb, and I achieve this with over ethernet, but as soon as I go 25ft to another room the wireless speed drops, often below 1Mb.
borisiii is offline   0 Reply With Quote
Old May 30, 2011, 06:21 AM   #23
Jolly Jimmy
macrumors 65816
 
Jolly Jimmy's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Quote:
Originally Posted by ErikGrim View Post
[url]Good bye and good riddance to FrontRow. They completely ruined it in Leopard anyway.
Yeah, FrontRow so much better in Tiger. The synchronisation with iTunes was brilliant. And the cool transition visuals .
Jolly Jimmy is offline   1 Reply With Quote
Old May 30, 2011, 06:41 AM   #24
hexonxonx
Banned
 
Join Date: Jul 2007
Location: Denver Colorado
Quote:
Originally Posted by Jolly Jimmy View Post
Yeah, FrontRow so much better in Tiger. The synchronisation with iTunes was brilliant. And the cool transition visuals .
Once SL was released, videos played in FR never updated play counts in iTunes. I still like using FR to watch videos on my Samsung monitor so I still use FR for that because i can read the screen from anywhere in the room like someone mentioned above.
hexonxonx is offline   0 Reply With Quote
Old May 30, 2011, 06:21 PM   #25
hopejr
macrumors 6502
 
Join Date: Nov 2005
Location: New South Wales, Australia
Quote:
Originally Posted by hexonxonx View Post
Once SL was released, videos played in FR never updated play counts in iTunes. I still like using FR to watch videos on my Samsung monitor so I still use FR for that because i can read the screen from anywhere in the room like someone mentioned above.
I used to use it quite a bit back with Tiger, but I haven't much since. My main problem is the pref hacks that need to be done to get it to run on an external display (such as my TV) when mirroring is turned off. That and the fact that I kept on hitting cmd+esc instead of cmd+` when wanting to switch app windows, so I turned cmd+esc off. Hence, I have to actually now click on the FR app in Applications to open it and that's a hassle. It's easier just to open stuff in QT Player.
__________________
Switched from Windows in August 2004...
MBP 15” 2.6Ghz 4GB RAM 640 GB HDD, Lion
hopejr is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > OS X > Mac OS X 10.7 Lion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Front Row in Mavericks? Morod OS X Mavericks (10.9) 29 Jul 4, 2014 12:14 PM
Do you miss front row? Jacksonc OS X 2 May 11, 2014 04:25 PM
Any modern replacement for Front Row? iRock1 Mac Applications and Mac App Store 4 Feb 16, 2014 06:35 PM
(G4) Mac HTPC - Front Row isn't quite there... (+ HD?) cosmichobo Mac Applications and Mac App Store 4 Jan 9, 2013 04:20 PM
Front Row - Does anybody uses it? rjcalifornia PowerPC Macs 19 Nov 4, 2012 09:26 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:55 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC