Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 23, 2012, 05:45 PM   #1
klamse25
macrumors 6502a
 
Join Date: Oct 2009
iPhone 4S TetherMe Wi-Fi Hotspot Not Working

Why won't the Wi-Fi Personal Hotspot show up as an available network for any of my Wi-Fi enabled devices?
Is this a bug for the 4S?
klamse25 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 23, 2012, 05:50 PM   #2
tctony
macrumors 6502a
 
tctony's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Works for me.
__________________
iPhone 4S (6.0), iPad 3 (6.0)
MBP17 (OSX 10.8.1) 2.8 GHz C2D, 64 GB SSD/500 GB HDD, 8 GB RAM
Apple TV 3, iPod Classic 120 GB

"no hot no sweat screen no heavy" - iphonetoday
tctony is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 23, 2012, 06:00 PM   #3
klamse25
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Oct 2009
Edit: I fixed it. Just went to "Reset Network Settings" and it worked.

Last edited by klamse25; Jan 23, 2012 at 06:18 PM.
klamse25 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 23, 2012, 06:25 PM   #4
macbookman83
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2011
Location: New York
I'm about to take the plunge and buy it any feedback?
__________________
13" Macbook Air (1.8/8gb), Space Grey iPhone 5s,32Gb)) Apple TV 2 and Apple TV 3, 11" Macbook Air core 2 duo 128 GB
macbookman83 is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 23, 2012, 06:43 PM   #5
shikari89
macrumors member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Oregon
Quote:
Originally Posted by macbookman83 View Post
I'm about to take the plunge and buy it any feedback?
Get it. I've had it on my iPhone 4 and now the 4s and it's been great.
__________________
2011 15" MBP, 2.0 Ghz i7, 4GB Ram, 500GB Momentus XT | iPhone 5 64GB | iPod Touch 2G 32GB | Last.fm
shikari89 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 23, 2012, 06:45 PM   #6
klamse25
Thread Starter
macrumors 6502a
 
Join Date: Oct 2009
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0_1 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A405 Safari/7534.48.3)

I agree with the above poster. It has been the simplest tethering experience by far!
klamse25 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 23, 2012, 06:45 PM   #7
boshii
macrumors 68030
 
boshii's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Atlanta, GA
Quote:
Originally Posted by macbookman83 View Post
I'm about to take the plunge and buy it any feedback?
It's awesome! I like it better than any of the other options because it makes it look like the stock setting plus it's cheaper than the other options.
boshii is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 23, 2012, 07:07 PM   #8
astral125
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2011
Yeah I like it a lot. Very simple, and haven't been warned for it yet. It is super easy to use when you download the SBSettings switch to toggle it too.
astral125 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 23, 2012, 08:09 PM   #9
scirica
macrumors 68020
 
scirica's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Dallas, TX
It's so clean, so stock (but not!) I've had MyWi in the past but was over-engineered in my opinion. Works great!
__________________
- iPhone 5s 64GB Space Gray iOS 7.0.6 Evasi0n jb
- iPad "3" 32GB ATT/LTE Black iOS 7.0.6 Evasi0n jb
- iPad 2 32GB Wifi iOS 6.1
scirica is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 24, 2012, 01:49 PM   #10
Outrigger
macrumors 65816
 
Outrigger's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
I used TetherMe on iphone 4 with great success, but can't seem to get it to work on the iphone 4S. I'm on ATT and I did the network resetting but when I open my laptop, either the hotspot name doesn't show up or when it does show, I can't connect to it. I do not get the glowing blue near the top showing how many connection it has.

In the Cellular Data section, should my APN just say phone and username and password be blank?
__________________
iMac | Intel i7 3.4GHz | 32GB RAM | 1TB Fusion | GTX 680MX
Mini | Intel i5 2.5GHz | 8GB RAM | 750GBSSD | AMD 6630M
rMBP 13 | Intel i5 2.6Ghz | 8GB RAM | 512GB SSD
Outrigger is online now   0 Reply With Quote
Old Jan 24, 2012, 02:41 PM   #11
mrcrlee
macrumors member
 
Join Date: Sep 2008
Quote:
Originally Posted by Outrigger View Post
I used TetherMe on iphone 4 with great success, but can't seem to get it to work on the iphone 4S. I'm on ATT and I did the network resetting but when I open my laptop, either the hotspot name doesn't show up or when it does show, I can't connect to it. I do not get the glowing blue near the top showing how many connection it has.

In the Cellular Data section, should my APN just say phone and username and password be blank?
I'm new to the TetherMe app. Is it correct that if I have a stock iPhone4S, jailbroken, I just download TetherMe and I can tether my iPad2 to my iPhone4S, or do I need an additional program installed on the iPhone4s/iPad2?

Thanks!
mrcrlee is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 24, 2012, 06:08 PM   #12
Solange82200
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by mrcrlee View Post
I'm new to the TetherMe app. Is it correct that if I have a stock iPhone4S, jailbroken, I just download TetherMe and I can tether my iPad2 to my iPhone4S, or do I need an additional program installed on the iPhone4s/iPad2?

Thanks!
Correct. Im about to try it now on my 4s, I keep seeing mixed reports about it working on 4s, so hopefully it will. I already bought MyWi, bought I like the idea of using the stock settings app to tether
Solange82200 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 24, 2012, 09:52 PM   #13
Outrigger
macrumors 65816
 
Outrigger's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by Outrigger View Post
I used TetherMe on iphone 4 with great success, but can't seem to get it to work on the iphone 4S. I'm on ATT and I did the network resetting but when I open my laptop, either the hotspot name doesn't show up or when it does show, I can't connect to it. I do not get the glowing blue near the top showing how many connection it has.

In the Cellular Data section, should my APN just say phone and username and password be blank?
EDIT: got it working now. strange, didn't change anything.
__________________
iMac | Intel i7 3.4GHz | 32GB RAM | 1TB Fusion | GTX 680MX
Mini | Intel i5 2.5GHz | 8GB RAM | 750GBSSD | AMD 6630M
rMBP 13 | Intel i5 2.6Ghz | 8GB RAM | 512GB SSD
Outrigger is online now   0 Reply With Quote
Old Dec 5, 2012, 05:42 PM   #14
DP812
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2009
Location: Japan
Sorry to respond to an old thread, but I have this problem at times, too. It seems very random. One day my laptop will find and connect to TetherMe instantly. The next, it will just keep searching for networks and will find other networks in the area, but not TetherMe when my iPhone is sitting right next to it. However, it's never failed to work once when connecting via USB.
DP812 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone 4 ringer not working Causality iPhone Tips, Help and Troubleshooting 3 Oct 20, 2012 01:07 AM
iPhone 4S does not work with AirPlay speakers kring iPhone 4 Apr 20, 2012 06:27 PM
Push Notifications on Mail is not working.Help PinkSakura iPhone 16 Oct 23, 2011 07:39 PM
So How Does Buying an iPhone 4S Work Exactly? Sphynx iPhone 25 Oct 13, 2011 06:46 PM
iPhone 4S orders on 10/7 will NOT arrive til 10/21 nationwide! Spooner83 iPhone 33 Oct 10, 2011 05:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:21 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC