Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPad

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 16, 2012, 10:45 AM   #1
RealEvil
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2007
New iPad Personal Hotspot missing (UK)

Hi,

I have a Dida Mobile data sim which uses the Three network (18GB over 6 months for 20). I normally use it in a MiFi but want to use it in my new iPad 4G.

In my iPhone 4s I can insert this SIM and setup (and use) Personal Hotspot. In my new iPad the Personal Hotspot option is completely missing even thought the DiDa Mobile internet is working (I can browse web pages etc).

So, I tried 'Reset Network Settings' and other things I can think of... nothing.

Can anyone if the UK see the option?
RealEvil is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 10:50 AM   #2
1080p
macrumors 68000
 
1080p's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Planet Earth
Quote:
Originally Posted by RealEvil View Post
Hi,

I have a Dida Mobile data sim which uses the Three network (18GB over 6 months for 20). I normally use it in a MiFi but want to use it in my new iPad 4G.

In my iPhone 4s I can insert my SIM and setup (and use) Personal Hotspot. In my new iPad the Personal Hotspot option is completely missing even thought the DiDa Mobile internet is working (I can browse web pages etc).

So, I tried 'Reset Network Settings' and other things I can think of... nothing.

Can anyone if the UK see the option?
Does your carrier support the Hotspot feature? It is carrier dependent.
__________________
2012 Mac Mini Quad Core i7 | OSX Yosemite | iPhone 6 | Synology NAS
1080p is offline   1 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 11:56 AM   #3
RealEvil
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2007
The sim card gives me Personal Hotspot on a 4S running 5.1

So I guess... yes.
RealEvil is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 11:57 AM   #4
ct2k7
macrumors 603
 
Join Date: Aug 2008
Location: Florida / UK
It is not there, checked with my 4S and 4 sim.
ct2k7 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 12:10 PM   #5
RealEvil
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2007
Hmm...

This is odd.
RealEvil is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 12:13 PM   #6
jamies90
macrumors regular
 
Join Date: May 2009
Location: London, UK
Missing here too.

Tried 3 sim in iPhone works fine, but not on the new iPad.
jamies90 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 12:14 PM   #7
RealEvil
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2007
Did we all restore from a Backup (iTunes/iCloud)? I doubt its related but you never know.
RealEvil is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 12:15 PM   #8
ct2k7
macrumors 603
 
Join Date: Aug 2008
Location: Florida / UK
Quote:
Originally Posted by RealEvil View Post
Did we all restore from a Backup (iTunes/iCloud)? I doubt its related but you never know.
Setup as new
ct2k7 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 12:20 PM   #9
jamies90
macrumors regular
 
Join Date: May 2009
Location: London, UK
Quote:
Originally Posted by RealEvil View Post
Did we all restore from a Backup (iTunes/iCloud)? I doubt its related but you never know.
Also set up as new.
jamies90 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 12:22 PM   #10
JD92
macrumors 6502a
 
JD92's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
It seems that a network supporting iPhone tethering does not automatically mean they support iPad tethering. For example - AT&T supports iPhone but not iPad tethering.

The UK networks will catch up. Eventually.
JD92 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 12:45 PM   #11
RealEvil
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2007
Hmmm. This is rubbish.

I wonder if any 'official' iPad tariffs include tethering? Mind you, the whole reason I wanted to tether is for all the cheap Three (and companies using their network) Sims...
RealEvil is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 12:49 PM   #12
ct2k7
macrumors 603
 
Join Date: Aug 2008
Location: Florida / UK
Quote:
Originally Posted by RealEvil View Post
Hmmm. This is rubbish.

I wonder if any 'official' iPad tariffs include tethering? Mind you, the whole reason I wanted to tether is for all the cheap Three (and companies using their network) Sims...
I use my iPhone to tether.
ct2k7 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 01:44 PM   #13
r-m
macrumors 6502
 
Join Date: May 2010
Hi All,

I've been on the phone with Three today to chase this up.
I too wanted to use the personal hotspot feature.
Their technical support teams are still claiming that it is not actually possible to use the iPad as a personal hotspot - they don't seem to be aware that the new iPad (iPad 3) DOES have that as a feature.
I've argued it out each time, and each time they say no it doesn't...
I'm currently on hold after telling the 3rd or 4th person that it sure does have a personal hotspot feature.

Methinks they've overlooked this one.

I'll let you know how I get on...

Edit:
Forgot to say, they keep telling me that I can add on a tethering add-on, yet when I try they say it's not possible.

Edit:
Off the phone now.
That haven't got a clue. They weren't aware that the feature has been added to the iPad 3. This one had to go google personal hotspot to see where it should be...
She said I need to speak to apple to ask them about it because Three don't have the settings.
Yet she also agreed that she should escalate it to get somebody higher to look into it to get their carrier settings updated.
I've asked for her to keep me updated on whether I'd be able to use personal hotspot feature or not... I don't expect they will.

Edit:
I've tried my sim in my iPhone 4S and sure enough, Personal Hotspot shows up in settings. Both underneath wi-Fi, and in General-Network.
Surely this means Three need to update the carrier settings for the iPad?

Last edited by r-m; Mar 16, 2012 at 01:56 PM.
r-m is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 02:46 PM   #14
Nopunk
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2012
The hotspot setting was there in mine to start with (or be it greyed out). As soon as I put the sim in it dissappeared and now does not come back even after removing the sim.

Somesort of bug?
Nopunk is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 02:51 PM   #15
Hambones
macrumors member
 
Join Date: Jul 2008
I have a verizon ipad and it was also "missing" from the screen where it usually is. To fix this I went to:

Settings > General > Network - Turned Personal Hotspot On

Once on, appears in the main settings menu and can be turned off (and will still stay there).

Hope that helps.
Hambones is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 02:58 PM   #16
agaskew
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2009
same here - i.e. its not visible on the iPad. I use an O2 SIM.

I phoned them and they had no idea what I was on about.
agaskew is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 02:59 PM   #17
Nopunk
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by Hambones View Post
I have a verizon ipad and it was also "missing" from the screen where it usually is. To fix this I went to:

Settings > General > Network - Turned Personal Hotspot On

Once on, appears in the main settings menu and can be turned off (and will still stay there).

Hope that helps.
Sadly for me it dissappears from there as well.
Nopunk is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 03:40 PM   #18
retrospek
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2004
Location: UK
I have the same issue my three Sim card will work for personal hotspots on the iPhone but will not work in the new iPad
__________________
UK
retrospek is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 05:40 PM   #19
reclusive46
macrumors 6502a
 
reclusive46's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: England
Quote:
Originally Posted by RealEvil View Post
Hi,

I have a Dida Mobile data sim which uses the Three network (18GB over 6 months for 20). I normally use it in a MiFi but want to use it in my new iPad 4G.

In my iPhone 4s I can insert this SIM and setup (and use) Personal Hotspot. In my new iPad the Personal Hotspot option is completely missing even thought the DiDa Mobile internet is working (I can browse web pages etc).

So, I tried 'Reset Network Settings' and other things I can think of... nothing.

Can anyone if the UK see the option?
Out of interest. What APN are you using? 3internet On DiDa?
reclusive46 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 05:57 PM   #20
reclusive46
macrumors 6502a
 
reclusive46's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: England
My iPad seems to be using a lot of data. Anyone else experiencing this?
reclusive46 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 17, 2012, 02:57 AM   #21
RealEvil
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by reclusive46 View Post
Out of interest. What APN are you using? 3internet On DiDa?
It defaults to 3internet but I am pretty sure I tested a different APN which also worked (I was googling so much).

----------

Quote:
Originally Posted by reclusive46 View Post
My iPad seems to be using a lot of data. Anyone else experiencing this?
Other than the restore and the 1st time use of a few new apps, I don't think so.
RealEvil is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 17, 2012, 05:59 AM   #22
reclusive46
macrumors 6502a
 
reclusive46's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: England
Quote:
Originally Posted by RealEvil View Post
It defaults to 3internet but I am pretty sure I tested a different APN which also worked (I was googling so much).

----------



Other than the restore and the 1st time use of a few new apps, I don't think so.
Strange. My iPad managed to download 120mb overnight. Can't figure out what is is.
reclusive46 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 17, 2012, 08:02 AM   #23
redout
macrumors member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Dublin
Missing from mine also.
redout is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 17, 2012, 03:49 PM   #24
viaccess
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2012
I also called Three yesterday, but I was told that my 15GB per month data plan does permit tethering and that Three have put no restrictions on the new iPad so it should work. However, as we all know, it doesn't. The Three representative insisted that it is nothing to do with them and I should contact Apple. I asked if some new carrier settings needed to be sent - but the Representative said that this was not necessary.

I duly called Apple support and waited nearly 30 minutes to get through due the 'large call volumes' and no sooner than a human answered, I was cut off. I will try again on Monday.

My belief is that, despite what Three told me, a new carrier setting needs to be sent by Three and this is not something Apple can sort out.
viaccess is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 17, 2012, 04:16 PM   #25
r-m
macrumors 6502
 
Join Date: May 2010
Quote:
Originally Posted by viaccess View Post
I also called Three yesterday, but I was told that my 15GB per month data plan does permit tethering and that Three have put no restrictions on the new iPad so it should work. However, as we all know, it doesn't. The Three representative insisted that it is nothing to do with them and I should contact Apple. I asked if some new carrier settings needed to be sent - but the Representative said that this was not necessary.

I duly called Apple support and waited nearly 30 minutes to get through due the 'large call volumes' and no sooner than a human answered, I was cut off. I will try again on Monday.

My belief is that, despite what Three told me, a new carrier setting needs to be sent by Three and this is not something Apple can sort out.
I think you're right, new carrier settings are needed.
I had such a difficult time asking them to add a tethering allowance to my plan, for an extra 5 just so I could test if something updated.
The fact that personal hotspot shows with the same sim in an iPhone 4S makes me think the same, that the carrier settings need updating.
I think Three may have to request that with apple? Not sure.. I'll be on the phone to Three again tomorrow or Monday to see if I can at least get them to add the tethering add-on so I can go back and say look... Doesn't work. Will end up going the complaints route cos they sold me something saying it would work and it didn't, then hopefully they'll pay more attention :-)
r-m is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPad

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: Personal Hotspot Missing johnle15 Jailbreaks and iOS Hacks 3 Nov 22, 2013 07:43 AM
Sprint iphone 5s personal hotspot missing OneEightZero iOS 7 4 Oct 6, 2013 01:48 PM
personal hotspot missing DatRippelEffect iPhone Tips, Help and Troubleshooting 0 Jan 24, 2013 05:27 PM
Personal hotspot missing suddenly Luis Ortega iPhone Tips, Help and Troubleshooting 1 Sep 30, 2012 08:30 PM
personal hotspot missing wolfgang666 Jailbreaks and iOS Hacks 4 Jun 15, 2012 12:48 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 09:58 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC