Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 30, 2012, 05:42 PM   #1
alphaone
macrumors 6502
 
Join Date: Aug 2003
Can't click menu items in Battlefield 3 on new RMBP (Windows)

Hey all, I'm in the process of getting my new RMBP set up and stuff. Loaded win 7 on it and Battlefield 3 to see how it would do. Game opens fine but inside the menu while in fullscreen mode I cannot click on any menu items. The mouse moves but you just can't click anything. If you press alt+enter and go into windowed mode you can click on everything just fine, but windowed mode is no way to play a game like that. I checked around online, and lots of people seem to have had this problem, and they all seem to be on laptops. I couldn't really find any fixes though, although people seemed to think it was fixed by turning off graphics switching and putting it on dedicated manually, but there's no way to do that in windows on this computer that I am aware of. Tried both a regular mouse and the trackpad, no dice..

Anyone else have this problem?


Edit: With some more trial and error I've found the issue, it appears BF3 doesn't like nonstandard DPI settings in windows (I had it set to a custom higher one to make everything more normal sized (similar to what OS X does). Setting it to medium 125% (it appears it only likes medium...) allowed full menu control. Weirdness.

Last edited by alphaone; Jun 30, 2012 at 06:04 PM. Reason: Found solution
alphaone is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 30, 2012, 06:58 PM   #2
draughn101
macrumors member
 
Join Date: Feb 2011
Hey I had the exact same problem but I'm using Windows 8 Release Preview. I restarted the computer, and then switch to 650M only. You need to go to the Nvidia program that bootcamp put on your toolbar and I think the option is under something called PhsyX. I don't think it has much to do with graphics processing, more a physics thing, but now my BF3 works. Let me know if that works.
draughn101 is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 30, 2012, 07:01 PM   #3
importraverxx
macrumors member
 
Join Date: Aug 2010
Yup, it is the same thing in D3, you have to change the DPI or text size in order to see where the mouse moves.

When I get home later i'll try the method of the poster above to see if it works.
importraverxx is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 30, 2012, 07:03 PM   #4
draughn101
macrumors member
 
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by importraverxx View Post
Yup, it is the same thing in D3, you have to change the DPI or text size in order to see where the mouse moves.

When I get home later i'll try the method of the poster above to see if it works.

Hey you wouldn't happen to have a D3 guest pass would you??

OK so I switched over to see what exactly I changed....

Go to NVIdia Control Panel
then 3D Settings
then Set PhysX Configuration
Under the pulldown select 650M, instead of autoswitch.

If that doesn't work then Im not sure what I did to fix it, but it works for me now.

Last edited by draughn101; Jun 30, 2012 at 07:10 PM.
draughn101 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 14, 2013, 09:32 AM   #5
BennyMadman
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Hey guys, I did change the automatic switch to Nvidia only but it still does not work. I have browsed through the internet and haven't found anyone with this problem but you. Any ideas what else may be wrong?
BennyMadman is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Mac and PC Games

Tags
battlefield 3, rmbp, windows

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Items vanished from right click menu tareq1988 OS X 2 Feb 24, 2014 12:48 AM
Battlefield 3 rMBP timsaxman MacBook Pro 4 Mar 23, 2013 04:08 AM
Battlefield on rMBP mattxi MacBook Pro 5 Dec 24, 2012 09:06 AM
Creating right click Menu items balilamaor OS X 0 Dec 19, 2012 02:19 PM
(null) menu items in iPhoto Share menu ezhilk OS X 1 Oct 7, 2012 08:24 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 09:19 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC