Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 25, 2012, 07:55 PM   #1
steve31
macrumors 6502a
 
steve31's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Edmonton Canada
iPhone 5 "no service" problem

Is anyone having a problem with the iPhone loosing service? I am on the Bell network and it seems that the iPhone is loosing LTE and not dropping back to 3G proper. I am coming from the Galaxy S3 and have always had stellar LTE service. But the iPhone seems to have a problem. I have read that there are a LOT of people having this problem with AT&T, Bell and Telus networks. I talked to a technician with Bell and he said that there is a major problem with the iPhone 5 and there network and that both Bell and Apple are working on solving this problem. Just curious who else is affected by this.
__________________
1 2009 iMac i7 Quad Core
2 MacBook Air 2011 11.6/i7/4GB/128GB
3 iPad "New" 64 4G
4 Galaxy Note/1.4ghz dual=FAST
steve31 is offline   2 Reply With Quote
Old Sep 25, 2012, 07:59 PM   #2
playtillyadrop
macrumors member
 
Join Date: Mar 2011
yea i have noticed this problem as well. I'm on rogers, a reset usually fixes the problem. Hopefully they can get this problem sorted out as its pretty annoying.
playtillyadrop is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 07:54 PM   #3
jmkjmk
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2012
I'm on Bell and I seem to have the same problem. I haven't noticed when it happens, all I know is sometimes I'll take my phone out of my pocket and it will say No Service. Restarting the phone fixes it, but it's very annoying.
jmkjmk is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 01:41 PM   #4
codegoat
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2012
Same issue here. On Bell as well.

Has anybody heard any updates on the issue?
codegoat is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 03:01 AM   #5
shawn.
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2012
Exact same problem here. Have to reboot to fix it. Airplane mode doesn't help ... really annoying! May have to get a replacement phone if it keeps happening.
shawn. is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 11:37 AM   #6
Lrdlrd
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2012
I have same problem with bell also battery drains on several hours. Replaced phone. Same problem.
Lrdlrd is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 11:38 AM   #7
AlphaDogg
macrumors 68040
 
AlphaDogg's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Denver, CO
My AT&T iPhone 5 did that. Then I took it to the Genius bar and they replaced it. Now, no problems.
__________________
15" 2.66GHz C2D uMBP | 13" 2.4GHz i5 MBP 500GB | '07 MacBook
iPhone 5 32GB | iPhone 3GS 8GB | iPhone 8GB
אני רוצה לעשות עליה לישראל
AlphaDogg is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 11:43 AM   #8
A.D.J.
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2012
I'm in the UK on the 3 network and have just the same problem. Changed from iPhone 4 to 5. The signal on the 4 was always weak but it was constant. On the 5, when the signal is there its stronger but its always switching suddenly to No Service and the only thing that brings it back is a reset.
A.D.J. is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 11:53 AM   #9
mrskullfreak
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2012
Location: michigan north detroit
Quote:
Originally Posted by AlphaDogg View Post
My AT&T iPhone 5 did that. Then I took it to the Genius bar and they replaced it. Now, no problems.
Was it a constant issue?
Mine does it some time also.
What did apple say when u took it there?
Thx.
__________________
21" iMac, 13" Macbook pro, iPhone 5, iPhone 4
mrskullfreak is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 11:56 AM   #10
PM-Performance
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2012
Mine was doing this at work when I go to a no service zone, it would not kick back to throw data back as avail and sit in Edge.
I had ATT reset my profile once and remove and readd data once.
Its still not great by any means, but seems to be switching back a little easier.

They said it is an Iphone 5 thing that Apple is aware of.
All the 4's and 4S on the same network in here are fine including my other 4's and 4S
PM-Performance is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 12:08 PM   #11
sidebox
macrumors newbie
 
Join Date: May 2009
Same issue for me... I'm in Brooklyn, NY on sprint. My phone keeps going between 0 and No Service. Switching to and from airplane mode works. I didn't realize this was more than just a sprint issue, as my service has been a little spotty for a while, though never this. I talked to sprint about it last week and I am expecting a micro-cell in the mail tomorrow... Hopefully that fixes my issue at home... We'll see.
sidebox is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 02:40 PM   #12
AlphaDogg
macrumors 68040
 
AlphaDogg's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Denver, CO
Quote:
Originally Posted by mrskullfreak View Post
Was it a constant issue?
Mine does it some time also.
What did apple say when u took it there?
Thx.
It just happened at random times. I took my phone in to be replaced for a different reason, so I didn't even bring up the dropping signal issue.
__________________
15" 2.66GHz C2D uMBP | 13" 2.4GHz i5 MBP 500GB | '07 MacBook
iPhone 5 32GB | iPhone 3GS 8GB | iPhone 8GB
אני רוצה לעשות עליה לישראל
AlphaDogg is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 02:49 PM   #13
scienide09
macrumors 65816
 
scienide09's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Canada
Same issue. Telus network in Alberta, Canada. Powering and then on seems to fix it, thought it shouldn't be happening in the first place.
__________________
I'm a librarian.
iMac 27" i7 2.8 | mid-2011 MBA | iPhone 8GB (original) | iPhone 5 (black) | Backup: RAID-1 640GB NAS.
scienide09 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 03:05 PM   #14
MuGeN PoWeR
macrumors 6502a
 
Join Date: Jun 2011
I remember 4s had this issue as well. The only solution was swapping the phone. I hope the issue has been fixed as i am going to buy iphone 5 in upcomin days.
__________________
13" MBA Mid 2013: 1.3Ghz Core i5 4GB RAM 256GB SSD | iPhone 5s 16GB Space Grey | iPhone 5s 16GB Gold | iPad 3 16GB WIFI White | iPod video 30GB Black | iPod shuffle 1GB
MuGeN PoWeR is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 03:20 PM   #15
bursthead
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2010
i've had the same issue with my iPhone.. I can't even stream without the phone dropping to "No service". This is especially apparent since I also came from a S3 in which I never lost signal.
__________________
Current as of 6/13/2013: Verizon Note 3,White iPad Air 16gb ATT. Sony Xperia Z Ultra. Z10 ATT. Proud unlimited iPad ATT Data Plan Owner & Verizon Unlimited Data User.
bursthead is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 04:51 PM   #16
CanucksRock
macrumors member
 
Join Date: Jul 2010
I am having this issue to. Seems for the most part to like to do No Service while in my house. I never had problems with Service on my iPhone 4.

I'm on Virgin - which piggy backs on Bell.

I've already replaced my phone once (on the first day - hardware issue, couldn't connect to network at all)
CanucksRock is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 07:03 PM   #17
mkstewartesq@co
macrumors member
 
Join Date: Jun 2007
I had my phone replaced at the Apple store yesterday due to scuffing. The first replacement model they gave me started exhibiting this exact problem in the store, though it seemed to get better. However, it had dropped service again before I even got out to my car so I took it back. Rebooting it a few times did not fix the problem. The genius took it in the back to have a tech examine it; they decided nothing could be done and so gave me yet another new phone, which is perfect so far. So obviously it's an issue for which they will issue replacements.

Mike
mkstewartesq@co is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 01:58 AM   #18
slicktor
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2010
I am on Bell and I have this problem as well. Service just disappears and I have to turn off the phone and turn it back on to get service back. Just switching to airplane mode doesnt help
__________________
24" Apple Cinema Display; 2013 MBP 15" retina
My site:
http://victoryyuen.com/
slicktor is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 2, 2012, 01:59 AM   #19
alphaod
macrumors Core
 
alphaod's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 上海 (Shanghai)
I had this issue on my Galaxy S III; replacing the SIM fixed the issue.
__________________
Mac Pro | iMac | Mac mini | MacBook Pro | MacBook Air | iPad | iPhone | iPod
alphaod is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2012, 08:08 AM   #20
uller67
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Question

I have had the same problem. Took my first 5 back to store and had SIM card changed, then did full reboot of IOS6. Neither worked. Got a new phone and it still drops Bell network. My wife's 5 does the same thing.
I read on another fortum to go to Settimgs > general > cellular > enable LTE and turn off LTE. Did that an hour ago and will see if it helps.

I'm pretty underwhelmed by this fancy new phone thus far as it doesn't reliably function as a phone!
uller67 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2012, 09:28 AM   #21
Dennis187
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2010
Location: below you
Send a message via ICQ to Dennis187 Send a message via AIM to Dennis187 Send a message via Yahoo to Dennis187
Mine was doing this, I tried rebooting by pressing the 2 buttons, didn't help. It was also reporting incorrect battery life %. Then I just powered it off with the power button only and powered it back on, so far so good. Will see if it's fixed, seems like it is for me.
Dennis187 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2012, 09:31 AM   #22
jlake02
macrumors 6502a
 
Join Date: Nov 2008
Location: L.A.
I'm betting this is an ios6 issue or a problem with the new SIMs. Total conjecture but I bet that's the issue.
__________________
iPhone 5; iPhone 4S; iPad 1,2,3; iPod Touch 4 x2, AppleTV
jlake02 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2012, 03:07 PM   #23
davmcn
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2011
I've had the same problem, and i'm with Koodo (aka Telus).
__________________
2011 15 Macbook Pro , 2.2 i7 Quad Core, 8GB RAM, 500 GB
Black & Slate iPhone 5 16GB Factory Unlocked.
davmcn is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2012, 03:15 PM   #24
Jane333
macrumors member
 
Join Date: Jul 2012
I am in Detroit Metro and have ATT and have this happen several times. I mostly have LTE (although it is only about 7 mbps down) but, in certain locations I have had no service. So, either LTE or no service.
Jane333 is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 7, 2012, 04:05 PM   #25
bbydon
macrumors 6502a
 
Join Date: May 2005
Location: ATL
I opened the sim tray to look at the sim in my wife's phone for the same problem. It had a spot on it...so i cleaned it and put it back in. She says it's working fine. If i had the time just go get a new sim, other wise you may just take a look at the sim and see if it has anything on it.
__________________
iMac i7, MacPro, tv, ipod 4g 30g, iPhone 5, iPad. Faithful rumors reader since 2000
bbydon is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help with iPhone 4 unlocked but still "No Service" on SIM CARD INSERTION mwaqasas iPhone Tips, Help and Troubleshooting 2 May 17, 2014 11:27 PM
Why "no Service" then "Searching" for factory unlocked, jailbrok iPhone 3GS iOS 4.3.5 heathvc iPhone Tips, Help and Troubleshooting 29 Jun 10, 2013 04:25 AM
"No service" and "Call ended" issues on Iphone 4 6.1.3 Parisjazz iOS 6 2 Apr 23, 2013 04:49 PM
iPhone: [3GS | 6.0.1 | 05.16.07] "unable to load network list" // "no service" Moritz1 Jailbreaks and iOS Hacks 11 Jan 22, 2013 10:36 AM
Iphone 5 iOS6 wont connect to 4G after "no Service" RaNdOm iPhone 8 Oct 8, 2012 11:17 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 10:58 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC