Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 22, 2013, 02:01 AM   #1
Snowden73
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
No sound on Mac after using Apple TV

So I've got a 2010 Mac with AirParrot. I've used it with Apple TV and the last two times after I've turned off Apple TV and air parrot I've had no sound from my Mac. Tried fiddling with volume controls and making sure it's no longer mirroring or whatever but this time sounds not coming back. Anyone had a similar issue or any ideas what to do to fix it?
Snowden73 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 22, 2013, 04:51 AM   #2
KylePowers
macrumors 68000
 
KylePowers's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Did you make sure your Output Device is 'internal speakers' and not 'Apple TV'?
KylePowers is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 22, 2013, 06:45 AM   #3
an-other
macrumors member
 
Join Date: Aug 2011
Thumbs up iTunes?

Greetings,

Open iTunes. Look in the Bottom right for an icon. This icon controls sound for your mac or apple tv. Just select your computer. Sorted.

Yes, this caught me out, too.
an-other is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 22, 2013, 06:49 AM   #4
alainking
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2012
Location: Cape Town, South Africa
If you are running iTunes 11, the icon has moved to the top of the screen - next to the play button. Click on it and make sure that the local output is selected.
alainking is offline   1 Reply With Quote
Old Jan 22, 2013, 04:34 PM   #5
Snowden73
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Sadly it already has computer selected. Damn thought that would be it
Snowden73 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 22, 2013, 04:45 PM   #6
chrisperro
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2009
Location: canada
go to settings/audio/output ,make sure is on internal speakers.
chrisperro is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 23, 2013, 03:08 AM   #7
Snowden73
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2013
Thanks! All sorted chrisperro
Snowden73 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 17, 2013, 11:10 AM   #8
theslaz
macrumors regular
 
Join Date: Dec 2009
Location: Calgary; Alberta; Canada
I know that this thread is a bit old; but I had the same problem with my setup. Have a Atv 3 connected to a Samsung Tv. Streaming movies through my Mac would work; however, there was no sound; only video at the Tv. There was sound at my computer. If I played a movie through iTunes; everything would work as it should. If I tried streaming a movie through Xbmc; or played a movie through a third party player; I would get video; but no sound. I did a search for this problem and came up with several pages of different solutions; none of them worked. What I did try was; on the Atv 3; go into settings; Audio and Video and Output. Changed the setting from “Auto” to “16 Bit”. This worked for me! (For now).

Just thought I would post this; just in case it may help someone out.
theslaz is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 17, 2013, 04:07 PM   #9
iMas70
macrumors 6502
 
Join Date: Sep 2012
This happens to me too. I ended up just going to the volume icon in the upper right hand corner and turning it up. I guess you can say that I just deal with it.
__________________
iPhone 5 (32GB), iPad 4 (32GB), Apple TV, 2.3 GHz i7 Mac Mini - 16 GB RAM!
iMas70 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:26 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC