Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 4, 2013, 11:33 AM   #1
Darkhrse99
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2013
Location: New Mexico
evasi0n trouble and troubleshooting [MERGED]

I downloaded Evasi0n and got the icon Evasi0n 1.0, but when I open it it crashes, anyone else have this problem?
Darkhrse99 is offline   1 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 11:33 AM   #2
waa1futs
Banned
 
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Darkhrse99 View Post
I downloaded Evasi0n and got the icon Evasi0n 1.0, but when I open it it crashes, anyone else have this problem?
Mine worked fine on my 2012 Air.
waa1futs is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 11:35 AM   #3
Darkhrse99
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2013
Location: New Mexico
I downloaded it from two different places too, so I have two files and they both crash.
Darkhrse99 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 11:36 AM   #4
d0c
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2012
same problem here.

have now downloaded from 4 different sources.. same problem.. assuming it's something to do with my computer.. any help appreciated.. i'm running 10.5.8
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Picture 1.png
Views:	137
Size:	29.6 KB
ID:	394436   Click image for larger version

Name:	Picture 3.png
Views:	177
Size:	22.5 KB
ID:	394437  

Last edited by d0c; Feb 4, 2013 at 11:39 AM. Reason: update
d0c is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 11:41 AM   #5
Menge
macrumors 6502a
 
Menge's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Brazil
Quote:
Originally Posted by d0c View Post
same problem here.

have now downloaded from 4 different sources.. same problem.. assuming it's something to do with my computer.. any help appreciated.. i'm running 10.5.8
Looks like it requires a library version only available in 10.6.
__________________
Menge - 2011 2.3GHz 13" MBP - 16GB iPhone 5 - 32GB iPad WiFi+4G - 8GB iPod Nano - AEBS
Menge is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 11:42 AM   #6
allistera
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2012
Same thing happened to me first time I ran it, opened it again and it worked fine!
__________________
2012 Mac Book Pro - 2.4GHz i7 - 16GB 1600MHz - 250GB Vertex 4 SSD - 500GB HDD iPhone 5 iPad Air 3rd Gen Apple TV 2013 iMac
allistera is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 11:45 AM   #7
Darkhrse99
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2013
Location: New Mexico
Here is what I'm getting .Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1359999919.488972.jpg
Views:	432
Size:	222.6 KB
ID:	394439Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1359999928.774483.jpg
Views:	442
Size:	149.1 KB
ID:	394440
Darkhrse99 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 11:50 AM   #8
Menge
macrumors 6502a
 
Menge's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Brazil
Quote:
Originally Posted by Darkhrse99 View Post
Here is what I'm getting
I believe the gibberish portion of the "report" screen is what you want to share. The ones you shared tell us "It crashes".
__________________
Menge - 2011 2.3GHz 13" MBP - 16GB iPhone 5 - 32GB iPad WiFi+4G - 8GB iPod Nano - AEBS
Menge is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 11:56 AM   #9
jallenclark
macrumors regular
 
Join Date: Sep 2008
my bet would be the version, what OS version is your mac running? Everyone who seems to have no issue is on latest os.
jallenclark is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 11:56 AM   #10
Darkhrse99
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2013
Location: New Mexico
I'm on version 10.5.8
Darkhrse99 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:03 PM   #11
Darkhrse99
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2013
Location: New Mexico
Here is the report .Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1360001024.013783.jpg
Views:	317
Size:	243.8 KB
ID:	394444
Darkhrse99 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:07 PM   #12
Jman13
macrumors 65816
 
Join Date: Aug 2011
Location: Columbus, OH
evasi0n trouble and troubleshooting [MERGED]

The jailbreak process on my iPhone 5 went super smooth...got Cydia, installed a few tweaks before it went down. I was playing with NCSettings, and I couldn't remember which icon was respring and which was restart, so I hit one...it was restart....but now I can't boot the phone. Stuck on the apple. I'm assuming it's a DFU restore for me, but wanted to know if anyone else had any ideas on:

a) why this happened

and

b) if I can get out of it without a restore.
Jman13 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:08 PM   #13
ReetC
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Location: Toronto
Turn off the phone by holding the power and home button and turn it back on and it'll work.. Happened to me. Turn it off when it's stuck on the apple logo ***
ReetC is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:09 PM   #14
jwm2
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2012
A computer, running Windows (XP minimum), Mac OS X (10.5 minimum) or Linux (x86 / x86_64)

The above was taken from the evasi0n website.
__________________
Handmade Natural Skin Care Products for Geeks (owned and operated by my wife)
Xbox 360 Controller Mods (owned and operated since 2001)
jwm2 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:10 PM   #15
Spink10
macrumors 68020
 
Spink10's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Oklahoma
Have you done a hard reset?

----------

Looks like the guy before my post beat me to it.
Spink10 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:14 PM   #16
d0c
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2012
the problem appears to be libxml2.2.dylib provides version 9.0.0

quick google search on how to upgrade libxml2.2 was not very helpful, and i'm not that computer savy (savy enough to jailbreak tho)

any one able to provide info about upgrading libxml so i can run envasi0n?

i really don't want to upgrade my os because i plan on getting a new computer in the summer.

thanks

d0c
d0c is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:15 PM   #17
Diseal3
macrumors 65816
 
Join Date: Jun 2008
Don't double click to open.

Right click and click open.
Diseal3 is offline   2 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:18 PM   #18
Dee Ann
macrumors member
 
Join Date: Mar 2009
iPhone 5 stuck on "Finding offsets..."

Verizon iPhone 5, purchased Dec 23.
Came with iOS 6.0, I updated it to iOS 6.01 and 6.02 OTA.

I upgraded to iOS 6.1 via iTunes about 4-5 days ago.

I have a Mac Pro running ML 10.8.2

I did a backup of my phone in iTunes. I then put the phone in airplane mode.

Ran evasi0n and followed directions.

It told me the jailbreak was complete but then the phone was sitting stuck on a screen that reads "Finding offsets.." for well over 5 minutes.

Finally, it rebooted and now it's sitting stuck on the apple logo that you initially see during a power up. It's been sitting on that for about minutes.

What do I do?? I can not hose this phone!
Dee Ann is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:19 PM   #19
Jman13
macrumors 65816
 
Join Date: Aug 2011
Location: Columbus, OH
Ok...nevermind. That was bizzarre.

I had tried rebooting manually (hard reset holding power and home) several times (like, 5 times)...always got stuck. I just did it now while connected to the computer, and now it works.

Is this some sort of odd 'tethered' bug? I see there is an 'untethered' update on Cydia, but I assumed this was for those A4 devices running a tethered JB that are updating, and I can't download it right now due to Cydia being overloaded...is this the issue?
Jman13 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:20 PM   #20
comatose81
macrumors 6502a
 
Join Date: Dec 2009
You bricked it.

You can try DFU mode and then plugging into iTunes, but most likely the phone is toast.
comatose81 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:21 PM   #21
ReetC
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2012
Location: Toronto
Most definitely could be
ReetC is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:22 PM   #22
mcrto
macrumors member
 
Join Date: Oct 2011
I had exact same problem. By the time it had been on the apple screen for fifteen minutes decided to reboot and it loaded up with Cydia on the screen and then ran smoothly.
mcrto is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:24 PM   #23
pooleman
macrumors 65816
 
pooleman's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Eastern CT
Someone just posted this same issue on another thread. He said he did a hard reset (Hold power and home button) while his phone was plugged into his computer. He said it started right up after that.
__________________
Mac Mini (latest model), iBook G4, Mac Mini (mid 2007), iPhone, iPhone 4, iPhone 5 AT&T 32 GB JB'ed unlimited data, ATV3, iPad 2, iPad Mini, iPad Air, iPod Touch 64 GB 5G.
pooleman is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:29 PM   #24
Dee Ann
macrumors member
 
Join Date: Mar 2009
Thumbs up

Thanks guys.. I did what you said and now it's up and showing Cydia on the screen. I ran Cydia but it says the servers are down. THAT does not surprise me.

I am guessing that the phone is fine now, it's just a matter of time for Cydia to level off now..

Thanks again!
Dee Ann is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 4, 2013, 12:29 PM   #25
Jman13
macrumors 65816
 
Join Date: Aug 2011
Location: Columbus, OH
Quote:
Originally Posted by pooleman View Post
Someone just posted this same issue on another thread. He said he did a hard reset (Hold power and home button) while his phone was plugged into his computer. He said it started right up after that.
Yes, if you'll see, this worked for me too. It's very odd. This had better not happen every time the phone needs to be restarted, or I'm going to need to go back to stock. I can't do the whole untethered jailbreak thing.
Jman13 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone: is it the evasi0n or 7.0.6 ? 5aga Jailbreaks and iOS Hacks 2 Feb 28, 2014 06:29 PM
General: Evasi0n 1.01 is out TriJetHero Jailbreaks and iOS Hacks 48 Dec 28, 2013 12:53 PM
iPhone: Please help with 4S 6.1.2 evasi0n xabi Jailbreaks and iOS Hacks 2 May 14, 2013 11:59 AM
iPhone: evasi0n 1.3.... mickehed Jailbreaks and iOS Hacks 2 Feb 13, 2013 02:59 AM
iPhone: Trouble connecting to VW Jetta Bluetooth after Evasi0n jailbreak. JBryan84 Jailbreaks and iOS Hacks 3 Feb 8, 2013 07:28 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 09:31 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC