Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 23, 2013, 12:44 AM   #1
Southernboyj
macrumors 65816
 
Southernboyj's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Mobile, AL
iMac?

So I've had my iMac since Nov 2011. It's the base model 2011 21.5in.

I've never had an issue with it but today I had some headphones in, I unplugged them and replugged them. The Mac didn't register they were reconnected and continued playing sound out of the speakers.

Then I noticed my mic wasn't registering anymore in the Skype call. I tried to restart the computer.

Update restart my computer wouldn't boot. It was stuck at the Apple logo with the spinning wheel. I tried resetting PRAM/SMC/Safe Mode.

Anyone have any idea what might be wrong/how to fix this?
__________________
The box said 'Requires Windows XP or better'.. So I installed OS X.
Southernboyj is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 23, 2013, 12:55 AM   #2
WhiteIphone5
Banned
 
Join Date: May 2011
Location: Lima, Peru
Quote:
Originally Posted by Southernboyj View Post
So I've had my iMac since Nov 2011. It's the base model 2011 21.5in.

I've never had an issue with it but today I had some headphones in, I unplugged them and replugged them. The Mac didn't register they were reconnected and continued playing sound out of the speakers.

Then I noticed my mic wasn't registering anymore in the Skype call. I tried to restart the computer.

Update restart my computer wouldn't boot. It was stuck at the Apple logo with the spinning wheel. I tried resetting PRAM/SMC/Safe Mode.

Anyone have any idea what might be wrong/how to fix this?
try booting into recovery by holding "Option" then going to "recovery HD"
WhiteIphone5 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 23, 2013, 12:56 AM   #3
Southernboyj
Thread Starter
macrumors 65816
 
Southernboyj's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Mobile, AL
Quote:
Originally Posted by WhiteIphone5 View Post
try booting into recovery by holding "Option" then going to "recovery HD"
It allows me to boot into recovery, but whats my next move from here? It doesn't seem like a software problem.. seems like a hardware problem.
__________________
The box said 'Requires Windows XP or better'.. So I installed OS X.
Southernboyj is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 23, 2013, 01:05 AM   #4
WhiteIphone5
Banned
 
Join Date: May 2011
Location: Lima, Peru
Quote:
Originally Posted by Southernboyj View Post
It allows me to boot into recovery, but whats my next move from here? It doesn't seem like a software problem.. seems like a hardware problem.
well you said you were stuck in the apple logo with the spinning gear so i guess to get you back would be a re-install? sorry i dont know much, im new to mac. also do you have apple care?
WhiteIphone5 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > iMac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iMac SMC Firmware Update 1.1 - Fan Noise - Late 2013 27 iMac alksion iMac 139 Jan 17, 2014 09:51 AM
Help, Erased iMac HDD volume drive trying reset my iMac to factory conditions trueq iMac 12 Dec 23, 2013 09:27 AM
Is possible to install Ati HD 6670m (iMac 2011 21,5) in iMac 27 late 2009?? Gianca90 iMac 4 Nov 5, 2013 04:08 PM
Late 2009 27" iMac Graphics Card DYING AGAIN. Which new iMac to replace it? DracoDWS iMac 0 Sep 29, 2013 08:50 PM
iMac late 2012 not the same brightness as iMac 2011/2010/2009? Krrrt iMac 10 May 16, 2013 08:58 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:15 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC