Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jun 8, 2013, 09:09 PM   #1
DianeK
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2013
ML, ATV, Mirroring, No Sound

I posted this under the OSX 10.8 Forum but got no response so I thought maybe this was the more appropriate forum.
Here is our setup.
Our ATV3 is wired through HDMI to our AV Receiver which is in turn HDMI connected to our Panasonic television.
The ATV is also ethernet connected to our modern/router to ensure good signal.
I turned Mirroring on my iMac, selected ATV to play a Lightroom Slideshow. The pictures played but there was NO sound (I have a soundtrack for the slideshow in LR).
What step am I missing here?
One of the big reasons I gave up the stability of Snow Leopard was so we could take advantage of Airplay and Mirroring.
Help???
Diane
DianeK is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 9, 2013, 11:05 AM   #2
Mrbobb
macrumors 601
 
Join Date: Aug 2012
Temporarily connect ATV HDMI to TV directly see what happens.

HDMI through receivers some times don't play nice.
__________________
Solution: FREE, Explanation: Is gonna cost ya.
Mrbobb is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 9, 2013, 12:12 PM   #3
FreakinEurekan
macrumors Demi-God
 
FreakinEurekan's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Eureka Springs, Arkansas
Check System Preferences>Sound>Output is set to your Apple TV, volume is up, and is not muted.

Do system sounds work? (e.g. adjusting volume, do you hear the "Blip" on your TV?) How about other apps, e.g. iTunes?
FreakinEurekan is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 9, 2013, 08:34 PM   #4
DianeK
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2013
Thank you both for your suggestions.
I just got back home from dealing with a family emergency all day long and quite frankly I have no desire to tackle this tonight.
I will try your suggestions tomorrow when I am refreshed and will report back.
Thanks again!
Diane
DianeK is offline   0 Reply With Quote
Old Jun 10, 2013, 08:24 PM   #5
DianeK
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2013
Quote:
Originally Posted by FreakinEurekan View Post
Check System Preferences>Sound>Output is set to your Apple TV
Did the trick - thank you very much. Feel rather foolish that I didn't figure this out on my own. I incorrectly thought that by enabling AirPlay mirroring it would take care of both video and audio, not just video
DianeK is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:25 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC