Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 22, 2006, 01:18 AM   #1
yoshiii
macrumors member
 
Join Date: Jan 2006
Imac G3 233MHZ

Hello I got an old IMac G3 233MHz super cheap and was wondering if I could take out the video card and exchange with another one, a better one more preferabaly. I have a friend who said he thought he saw somewhere that you could do that.
Any know if it can be done?

Help
yoshiii is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 22, 2006, 05:22 AM   #2
tidymeup
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Macclesfield, Cheshire
Send a message via AIM to tidymeup
Hi,

No experience of messing with the old imac's but the video card is not seperate but part fo the logic board as far as I am ware. It would be like trying to swap the card out in mac mini! ..
tidymeup is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 22, 2006, 05:27 AM   #3
California
macrumors 68040
 
California's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
All you can do is find one of those old Sonnet or Daystar CPU upgrades. There is a Sonnet upgrade for the 233mhz that also adds firewire.
__________________
2.66ghz 13" MBP/1.67ghz Powerbook G5 15" DLHR/iPhone 16gb/30" ACD
California is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 22, 2006, 05:29 AM   #4
MIDI_EVIL
macrumors 65816
 
MIDI_EVIL's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: UK
You can't do it, it's part of the logic board, and i'm pretty sure noone makes logic boards for the 233 and also, it wouldn't be very cost effective.

Rich.
__________________
Too many cameras!
MIDI_EVIL is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 22, 2006, 05:47 AM   #5
eXan
macrumors 601
 
eXan's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Russia
Send a message via ICQ to eXan Send a message via AIM to eXan Send a message via Skype™ to eXan
I have once read an article in the MACup magazine about upgrading 233 MHz iMac. They said the video card is upgradable (its PCI)
__________________
My WoW videos
13" Retina MacBook Pro 2.4 GHz | 8 GB | 256 GB | Intel Iris
eXan is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 22, 2006, 08:40 PM   #6
yoshiii
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jan 2006
Quote:
Originally Posted by eXan
I have once read an article in the MACup magazine about upgrading 233 MHz iMac. They said the video card is upgradable (its PCI)

How long ago was this?
yoshiii is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 22, 2006, 08:47 PM   #7
Maxwell Smart
macrumors 6502a
 
Maxwell Smart's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
The only way to upgrade it is to add a proprietary VRAM chip IIRC, it has 2MB by default which can be upgraded to 6MB with a 4MB stick. I may have my facts wrong though.
Maxwell Smart is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 22, 2006, 09:15 PM   #8
eXan
macrumors 601
 
eXan's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Russia
Send a message via ICQ to eXan Send a message via AIM to eXan Send a message via Skype™ to eXan
Quote:
Originally Posted by yoshiii
How long ago was this?
I dont really remember, somewere in 2003
__________________
My WoW videos
13" Retina MacBook Pro 2.4 GHz | 8 GB | 256 GB | Intel Iris
eXan is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 23, 2006, 02:45 AM   #9
yoshiii
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Jan 2006
Quote:
Originally Posted by Maxwell Smart
The only way to upgrade it is to add a proprietary VRAM chip IIRC, it has 2MB by default which can be upgraded to 6MB with a 4MB stick. I may have my facts wrong though.
Where would I get that chip from?

Help
yoshiii is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 23, 2006, 03:31 AM   #10
SpaceMagic
macrumors 68000
 
SpaceMagic's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Cardiff, Wales
I dont think it's upgradeable physically. You can up the memory to 6mb from 2 though. I have a few at home but I'm UK.
SpaceMagic is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > PowerPC Macs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Screen Flickering on iMac G3 DV after upgrade to Mac OS X Coolmatt49 PowerPC Macs 3 Jun 19, 2011 02:43 AM
Purchasing an old iMac G3 233Mhz iJawn108 PowerPC Macs 2 Feb 22, 2008 11:56 AM
iMac G3 233Mhz speed - $50 Ecodisk Buying Tips and Advice 8 Dec 8, 2005 02:46 PM
iMac G3 233mhz Patmian212 Buying Tips, Advice and Discussion (archive) 3 Sep 17, 2005 02:17 PM
imac g3 233mhz wont power up now.... tgg Macintosh Computers 9 Aug 1, 2005 03:22 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:17 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC