Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Macintosh Computers

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 2, 2003, 11:20 PM   #1
greengopaulista
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2003
Location: sao paulo
Send a message via ICQ to greengopaulista
Thumbs down lacie d2 80GB HD

my lacie firewire hd dosn´t show um at the desktop.
my osx10.2.6 on ti400 says that the files can not be understood by the system.
becaus of it doesn´t appear i can not run any restore/repair software.

does anyone now a good restore software to help me out of this situation or are there any other proposals.

hopefully,
paulistano
__________________
______________________
greengopaulista is offline   0
Old Jul 2, 2003, 11:39 PM   #2
iJon
macrumors 604
 
iJon's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
diskwarrior 3, shouldnt be without it. now go buy it.

iJon
iJon is offline   0
Old Jul 2, 2003, 11:48 PM   #3
G5orbust
macrumors 65816
 
G5orbust's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
damn, Im sorry man. I wish I could help you, as i also own an 80Gb d2 from Lacie. Maybe faulty firewire cable?
__________________
Most powerful is he who has himself in his power.
To be conscious that we are perceiving or thinking is to be conscious of our own existence.
G5orbust is offline   0
Old Jul 3, 2003, 01:44 AM   #4
hsilver
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Send a message via AIM to hsilver Send a message via Skype™ to hsilver
Disk Warrior first. Often though, the firewire element or bridge blows -especially if you power-down or remove the firewire cable without dismounting the disk first. I've had this happen to twice with a Mercury Elite FW HD. I don't know if it will work withe LaCIe but if you take the hard-drive out of the LA CIe case and mount it internally in a Mac -obviously not a PB -it may function and you can repair it with Disk Warrior. Have to also change the pins on the front of the drive to slave setting depending on make of drive.

Rather daunting but could be the solution. Good luck!
hsilver is offline   0
Old Jul 3, 2003, 03:44 PM   #5
greengopaulista
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2003
Location: sao paulo
Send a message via ICQ to greengopaulista
seperate disk vom lacie d2 case?

thanx for your wishes_i will try discwarrior_
actually i have a powerbook but anyway, do you know its possible to remove the disk form the case? i´m afraid not, but if it is it seems to be a good idea.

i hope soon i can post how i solved the problem :/

abraço
gerfried
__________________
______________________
greengopaulista is offline   0
Old Jul 6, 2003, 12:05 AM   #6
zim
macrumors 65816
 
zim's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
I have a maxtor external firewire drive, sometimes it does not show up and I need to power it down for like 10 seconds then turn it on and then wait 10 seconds and then connect it to the computer but recently it would not connect so I got extremely nervous, the disk utility told me that one of the partitions had an error but could not fix it so I went out and got disk warrior 3 and ran it, the drive is great, in fact runs like new.

Hopefully you will have the same success story.
zim is offline   0
Old Oct 22, 2003, 12:15 PM   #7
nlystad
macrumors newbie
 
Join Date: Oct 2003
Exclamation LaCie will not POWER UP???

I have a LaCie d2 external drive and work with a Mac G5 (10.2.7), and the drive is about a month old. Today when I came into work, I booted up and the LaCie did not boot up. I tried this several times, then disconnected the power cords and plugged back in and then powered up and still nothing. I try to push the blue button on the front and it doesn't power up. The power strip cord on the LaCie is lit up, but the drive doesn't seem to be getting power. Any clue what could be wrong or what else I should try? I'm praying it's a fluke and it'll come up on the next restart.

In the event that it's down for good - can anyone recommend a good external data recovery company?

thanks
nlystad is offline   0


 
MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Macintosh Computers

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remove Hard Drive From LaCie d2 Quadra futurevibe Mac Peripherals 5 Nov 16, 2010 10:27 PM
looking to buy LaCie d2 external HD...noisy? Souljas Buying Tips and Advice 10 Oct 19, 2005 09:25 AM
Need to Find Lacie D2 80GB decksnap Buying Tips, Advice and Discussion (archive) 0 Nov 8, 2004 07:06 PM
FS: Lacie d2 120GB HD - d2 160GB HD jsullie Marketplace Archive 1 (Posts count) 1 May 24, 2004 02:34 PM
FS: Belkin usb 2.0 pocket hub, LaCie d2 firewire HD, Apple Pro Mouse mxpiazza Marketplace Archive 1 (Posts count) 3 Feb 9, 2004 12:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:58 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC