Go Back   MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Windows, Linux & Others on the Mac

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Sep 2, 2007, 07:38 PM   #1
jumpman25
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2004
Mic In Bootcamp???

Is it possible to use a mic for things like skype and teamspeak under bootcamp on a Macbook Pro? I can't seem to get it to work and was wondering if I'm doing something wrong, or if the mic port on the Macbook Pro isn't supported in bootcamp. Thanks
__________________
Power Mac Dual 2.3, 512MB, ATI 9600, Airport Extreme, 20" ACD, 4GB iPod Mini
jumpman25 is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 2, 2007, 07:39 PM   #2
Eidorian
macrumors Penryn
 
Eidorian's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Cuidad de México
Send a message via AIM to Eidorian
I used my internal microphone on my iMac for ages in Boot Camp.
__________________
Core i5 750 / 16 GB RAM / 500 GB SSD / GTX 970 / Windows 8.1
13" Retina MacBook Pro
Eidorian is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 2, 2007, 07:48 PM   #3
DoFoT9
macrumors P6
 
DoFoT9's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Singapore
Send a message via AIM to DoFoT9 Send a message via MSN to DoFoT9 Send a message via Skype™ to DoFoT9
yea i use my mic all the time. i havent ever had any problems with it. maybe try reinstalling drivers
__________________
Official MacRumors IRC @ irc.krono.net #macrumors (Or http://kewlirc.net:9090/)
2012 2.5GHz Mac Mini Dual - 16GB RAM
Win8 PC - i5-3570k - 16GB RAM - SSD
DoFoT9 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 20, 2008, 06:05 PM   #4
Garywoo
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2008
Nope i cant get my mic External or Internal working on my MPB penryn in XP/Bootcamp.

any suggestions?
Garywoo is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 19, 2008, 12:17 PM   #5
Vorian
macrumors newbie
 
Join Date: Apr 2008
you have to turn up the microphone input volume.

Open the volume control, go to File>Properties. There is a dropdown menu on the Properties window. Open that and select RealTek Input (something like that, as long as it says "input"). then hit Ok. now you have opened the microphone input control. Move the slider up because be default it is extremely low.
Vorian is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 15, 2009, 10:39 PM   #6
PowermacG5
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2003
Location: Grand Rapids, MI
Send a message via AIM to PowermacG5 Send a message via Yahoo to PowermacG5
Thumbs up Nice Tip!!!!

Worked perfect CS here I come.
__________________
Mac OSXV iMac 57"
iPhone 9s
PowermacG5 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 17, 2009, 12:23 PM   #7
m4ch1n3
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2009
for june 09 macbook pros Check here and here contact apple support
m4ch1n3 is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 27, 2009, 09:14 PM   #8
sonoflenin
macrumors newbie
 
Join Date: Nov 2009
I have the same problem, which is really frustrating. Hopefully someone can fix it.
sonoflenin is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 19, 2010, 06:38 PM   #9
Prynce
macrumors member
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by jumpman25 View Post
Is it possible to use a mic for things like skype and teamspeak under bootcamp on a Macbook Pro? I can't seem to get it to work and was wondering if I'm doing something wrong, or if the mic port on the Macbook Pro isn't supported in bootcamp. Thanks
*** You may have a different chipset.

* Temporary Solution for Windows Realtek Driver Issue with Microphone not working on Windows Vista 32 bit system on a IMAC 2008, after you have updated to Boot Camp 3.0.


1) Goto Device Manager and uninstall the driver, remember to goto the other tab and click change settings before it will allow you to uninstall it.

2) Reboot back to windows, it will install a Microsoft driver, in which microphon works but audio does not as far as i can tell.

3) Put MAC OS 10.5 Boot Disc in Drive, select option to explore disk. goto /Boot Camp/Drivers Director and run Realtek Setup Exec

4) Restart Computer back into Windows mode and voila you should have a Microphone and sound both working.

*** Note you may wish to set your microphone boost to +10 best quality, as I found my fellow users on ventrillo seem to find it the best, +20 was giving bad quality for them.
Prynce is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 21, 2010, 06:51 PM   #10
itsadc
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2010
Smile Solutions to starting mic on bootcamp windows

Just go this site, and follow the instructions. It worked on my Windows XP on Bootcamp.

I have MBP 13inch, 2.53GHz, unibody.

http://www.stuffedcow.net/macbook_audio

Hopefully it helps.
itsadc is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Systems and Services > Windows, Linux & Others on the Mac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Resolved: Setting up a Mic in Bootcamp (Mac Pro)? Goftrey Mac Peripherals 3 Feb 8, 2014 06:26 PM
Retina Macbook Headphone jack Built-in Mic No Device Driver (bootcamp) fonzy MacBook Pro 9 Jan 8, 2014 06:19 AM
Can't use Macbook Pro built-in mic when a headset with mic is plugged in Machlonomic Mac Basics and Help 3 May 8, 2013 04:45 AM
(MBPr) Using headset's mic on Windows 8 bootcamp? MaKin211 MacBook Pro 0 Feb 19, 2013 03:56 PM
iPhone headphone mic not working while on bootcamp windows. dannywong MacBook Air 5 Sep 6, 2012 01:24 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:34 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC