Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jan 21, 2008, 09:59 PM   #1
mwp98223
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2007
Location: Arlington Washington
using a component video switch

Does anyone have success and/or tips on using a component video switch?

I have a tv with only one HD component video port and two that play 480p. The tv is "ancient" with no HDMI ports. I have my DTV/cable box connected to the HD component input. I want to use a switcher to put both the DTV and AppleTV into the switch and that input into the HDport on the tv. I just purchased a Philips Component video switcher that is supposed to "auto" switch depending on the unit sending a signal.

I can get both units to play on tv in 1080i. But I can't get the unit to auto switch. I'm suspecting the unit, but thought there might be others trying this with AppleTV that would have advise for me.
mwp98223 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 21, 2008, 10:54 PM   #2
gkarris
macrumors 604
 
gkarris's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: "No escape from Reality..."
I got the Pelican one from Gamestop for $79 way back that only has manual switching. I decided to forgo the complexity of auto-switching or one with a remote.

I would make sure your TV, if in sleep mode, switches when it wakes...
__________________
"This gate's plastic." Captain Carter, Stargate SG-1, "Touchstone"
gkarris is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 22, 2008, 12:22 AM   #3
natasha69
macrumors 6502
 
Join Date: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by mwp98223 View Post
Does anyone have success and/or tips on using a component video switch?

I have a tv with only one HD component video port and two that play 480p. The tv is "ancient" with no HDMI ports. I have my DTV/cable box connected to the HD component input. I want to use a switcher to put both the DTV and AppleTV into the switch and that input into the HDport on the tv. I just purchased a Philips Component video switcher that is supposed to "auto" switch depending on the unit sending a signal.

I can get both units to play on tv in 1080i. But I can't get the unit to auto switch. I'm suspecting the unit, but thought there might be others trying this with AppleTV that would have advise for me.
the one from audio authority works very well. it auto switches and is flawless. i'm now working with HDMI and i wish they made one that was as simple as that.

PM me if you want to buy my used one. i'm going to stick it on ebay otherwise. check www.avsforum.com for unbiased recommendations.
natasha69 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 22, 2008, 08:02 AM   #4
mwp98223
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2007
Location: Arlington Washington
Quote:
Originally Posted by natasha69 View Post
the one from audio authority works very well. it auto switches and is flawless. i'm now working with HDMI and i wish they made one that was as simple as that.

PM me if you want to buy my used one. i'm going to stick it on ebay otherwise. check www.avsforum.com for unbiased recommendations.
What model is that? I might be interested. I'm taking the Philips back to Best Buy.
mwp98223 is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 22, 2008, 08:03 AM   #5
mwp98223
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Apr 2007
Location: Arlington Washington
Quote:
Originally Posted by gkarris View Post
I got the Pelican one from Gamestop for $79 way back that only has manual switching. I decided to forgo the complexity of auto-switching or one with a remote.

I would make sure your TV, if in sleep mode, switches when it wakes...
That could be, how to I check sleep mode?

I think this may not be it, because it wouldn't switch from AppleTV to the cable box when I turned it on and appleTV off.
mwp98223 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Apple TV and Home Theater

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
connect intel imac to 480i TV using component video or s-video? athank Mac Basics and Help 1 Apr 23, 2010 05:00 PM
Video capture device that handles component video Cagle Digital Video 0 Feb 10, 2009 10:39 AM
? TV's component video PAL TV, NTSC videos J@ffa Apple TV and Home Theater 4 Mar 17, 2007 05:27 PM
HDTV component video out jadam Macintosh Computers 2 Feb 1, 2005 04:32 AM
macMini to S Video or component video mlucas17 Buying Tips, Advice and Discussion (archive) 5 Jan 23, 2005 05:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:15 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC