Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Visual Media > Design and Graphics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 7, 2008, 10:11 PM   #1
Wee Beastie
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2007
Location: In the snow with Rosebud
Random issue with AI CS3..any thoughts?

I've been noticing a weird behavior in AI CS3. Say I open a new doc and specify the dimensions 500px by 500px and select the appropriate resolution for the project, my doc will open with crop area defined instead of an artboard. When I take a peek at the document setup it always reads 14400 x 14400 px even if the dimensions I define are not square. Basically each time I open a document I have to go back and fix the dimensions, etc. in the document setup window.

Anyone else noticing this? I did a quick search of the forum and didn't see any related posts. Thoughts, suggestions, harsh criticisms? Thanks!

wee
__________________
iMac 2.8 24"
MBP 2.4 i5 15" AG
Wee Beastie is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 8, 2008, 06:41 AM   #2
JasonElise1983
macrumors 6502a
 
JasonElise1983's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Between a rock and a midget
do you have your document settings set to "web" when you create a new document? I don't know why, but that is how their web setting works in CS3. I always set it to print, then change it to RGB if i'm doing web work. IT's easier that way.

-JE
JasonElise1983 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 8, 2008, 09:52 AM   #3
Wee Beastie
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2007
Location: In the snow with Rosebud
Thanks. I'm mostly just checking to see if others are experiencing the same thing. This must be a bug. It's not hard to go back and set up the document again--just a bit annoying--I think I'll live. Well thanks again!
__________________
iMac 2.8 24"
MBP 2.4 i5 15" AG
Wee Beastie is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 8, 2008, 10:09 AM   #4
JasonElise1983
macrumors 6502a
 
JasonElise1983's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Between a rock and a midget
actually, i don't think it's a bug. I think it's on purpose. The TV & Video Profile does it too, but with a lot of video specific guides. I think i read somewhere why they did these this way, but i just can't think of where.

-JE
JasonElise1983 is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 8, 2008, 01:52 PM   #5
Wee Beastie
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Aug 2007
Location: In the snow with Rosebud
I would be very curious to hear why this behavior is advantageous. When I create a new document I would like it to appear according to my specifications. Maybe it's me but it seems a bit counterintuitive to have AI automatically change it. If I wanted it to be 14400 x 14400 px I would specify it.

WHY???!!!

dramatic, I know
__________________
iMac 2.8 24"
MBP 2.4 i5 15" AG
Wee Beastie is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Visual Media > Design and Graphics

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Having an issue with scaling in Ai (SOLVED) klymr Design and Graphics 0 Nov 19, 2008 03:19 AM
Layer control exporting indd to ai cs3 LoriJM Mac Applications and Mac App Store 1 Jul 11, 2008 04:51 PM
Having a strange issue with Photoshop CS3 and external monitor burningrave101 Mac Applications and Mac App Store 0 May 9, 2008 03:19 PM
Leopard with CS3... any big issues? swingline OS X 5 Apr 21, 2008 12:53 PM
Horse Slaughter issue, any thoughts? KingYaba Politics, Religion, Social Issues 17 Sep 19, 2006 08:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:32 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC