Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 1, 2008, 04:18 PM   #1
Mercuric Oxide
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2008
Location: NYC
Send a message via AIM to Mercuric Oxide
How to reset screen resolution?

I hooked up my MP to an HDtv and chose an incompatible resolution. Now the tv says incompatible signal and won't fix upon restart.

I tried resetting pram, but that doesn't work.

Any suggestions?
Mercuric Oxide is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 1, 2008, 08:06 PM   #2
AppleNewton
macrumors 65816
 
AppleNewton's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: 1 Finite Place
Quote:
Originally Posted by Mercuric Oxide View Post
I hooked up my MP to an HDtv and chose an incompatible resolution. Now the tv says incompatible signal and won't fix upon restart.

I tried resetting pram, but that doesn't work.

Any suggestions?


yeah that can happen sometimes as the HDTV doesnt sync right to the graphics card.

try restarting the MacPro and holding down the shift key for a safemode boot.

change the resolution to a working available one, reboot and see if it can display the chosen resolution then select a compatible res.

this happened to me with my hdtv i got and hooke dit up.

goodluck.
AppleNewton is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 1, 2008, 09:24 PM   #3
Mercuric Oxide
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2008
Location: NYC
Send a message via AIM to Mercuric Oxide
it worked, thanks a lot!
Mercuric Oxide is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2009, 02:09 PM   #4
Ivor
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2009
Another hint regarding wrong resolution

In case you have two users in one mac and one of them can not change resolution back to normal try coping file named: user/library/preferences/by Host/com.apple.preference.displays.___.plist (where ___ is your Mac specific) from user with correct settings to the user with wrong settings. Then restart your Mac.
Helped for me. MacMini 10.4.11 and Sharp LCD TV 1024x768 native PC resolution.
Ivor is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 6, 2009, 05:11 PM   #5
Meep
macrumors member
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
I think this is one area that apple really does fail on, it would be alot better if they included a feature like the one in Windows where if you don't click accept it resorts to the original setting after 15 seconds.
Meep is offline   0 Reply With Quote
Old Sep 20, 2009, 03:29 PM   #6
Raygan
macrumors newbie
 
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by Ivor View Post
In case you have two users in one mac and one of them can not change resolution back to normal try coping file named: user/library/preferences/by Host/com.apple.preference.displays.___.plist (where ___ is your Mac specific) from user with correct settings to the user with wrong settings. Then restart your Mac.
Helped for me. MacMini 10.4.11 and Sharp LCD TV 1024x768 native PC resolution.
You may also need to copy com.apple.windowserver.___.plist.
Raygan is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
27" Screen resolution? DesignFusion MacBook Pro 2 Feb 24, 2014 07:19 AM
Reset ML back to setup screen pinoyhatdog OS X 10.8 Mountain Lion 3 Jan 18, 2013 03:49 PM
Reset MBA to setup screen pinoyhatdog MacBook Air 0 Jan 13, 2013 07:42 PM
iPhone Black Screen after reset! louloy1986 iPhone 0 Dec 16, 2012 01:48 PM
Screen resolution - Help! PennyPea MacBook Pro 4 Aug 16, 2012 06:13 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:55 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps