Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 8, 2008, 05:23 PM   #1
Yagyu Jubei
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2008
going to Mexico, will iphone work there?

hello all!

I will be going to mexico...Durango, Durango in the summer
will edge work there? or wi fi?


migs
Yagyu Jubei is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 8, 2008, 05:30 PM   #2
billyripkin
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chicago
Yes, I was in Mexico last fall and I had service almost the entire time. I did turn off EDGE because the internet charges can rack up but as far as making calls it works and you will be charged for the out of country fee.
billyripkin is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 8, 2008, 05:31 PM   #3
steveza
macrumors 65816
 
steveza's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
Wifi will work anywhere a wireless access point is present. Not sure about edge though.
steveza is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 8, 2008, 05:38 PM   #4
McGiord
macrumors 68040
 
McGiord's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Dark Castle
Yes it will work.
Last 4 month I was traveling every week there to Mexico City and Toluca.
There are 2 GSM carriers that have agreements with AT&T:
Movistar and Telcel.
I found Telcel to have better coverage.
The roaming charges are 1$/min, if you buy the Mexican package for $5/month you lower the rate to 0.6$/min, so it makes sense that you activate that service for just 1 month and the get rid of it when you come back.
The data roaming will be very expensive, but it works if you need it.
Use the turn off data roaming setting in your iPhone to disable it.
Where are you going?
________
vapor genie review

Last edited by McGiord; Jan 30, 2011 at 04:41 AM.
McGiord is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 8, 2008, 05:56 PM   #5
Yagyu Jubei
Thread Starter
macrumors newbie
 
Join Date: Mar 2008
Quote:
Originally Posted by McGiord View Post
Yes it will work.
Last 4 month I was traveling every week there to Mexico City and Toluca.
There are 2 GSM carriers that have agreements with AT&T:
Movistar and Telcel.
I found Telcel to have better coverage.
The roaming charges are 1$/min, if you buy the Mexican package for $5/month you lower the rate to 0.6$/min, so it makes sense that you activate that service for just 1 month and the get rid of it when you come back.
The data roaming will be very expensive, but it works if you need it.
Use the turn off data roaming setting in your iPhone to disable it.
Where are you going?

i am goin to Durango, Durango


thanks for the replies!
Yagyu Jubei is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can you use Iphone TMobile in Canada or Mexico? pauly1 iPhone 14 Feb 25, 2014 01:23 AM
iPhone 4s Verizon iOS 6.1.1 reported as stolen in USA can be issued in Mexico pcortez099 iPhone 2 Feb 8, 2013 02:38 PM
Does US iPhone 5 lte work on mexico? benjiro81 iPhone 5 Dec 2, 2012 12:44 AM
Apple Loses 'iPhone' Name Rights in Mexico over Phonetic Similarity [Updated] MacRumors MacRumors.com News Discussion 274 Nov 8, 2012 10:36 AM
First trip to Mexico with iPhone EmptyG iPhone 16 Jul 25, 2012 07:32 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:26 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC