Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Mac OS X 10.3 (Panther) Discussion

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Nov 22, 2003, 02:56 PM   #1
Nermal
Moderator
 
Nermal's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Whakatane, New Zealand
New icon in menu bar

I've ended up with a new icon in my Panther menu bar. It's to the left of the iChat icon, and looks like a pair of binoculars with a "not available" icon underneath it. When I click it, I get a menu with "Not Active", "Message to Administrator", and "Open Remote Desktop Preferences". The first two options are greyed out, and Preferences takes me to Sharing Preferences. How do I get rid of this icon?

For a bit of background, I was looking around in System:Library:CoreServices and clicked on "ARD Agent". I think that has something to do with it. I've rebooted but the icon's still there.
Nermal is offline   0
Old Nov 22, 2003, 03:06 PM   #2
rainman::|:|
macrumors 603
 
Join Date: Feb 2002
Location: iowa
Send a message via Yahoo to rainman::|:|
you must have enabled the Remote Desktop menu. Hold down Option and drag it off. rebooting does not affect menus.

you can also rearrange them by holding down option. and there are several you may add, depending on your hardware and software.

pnw
rainman::|:| is offline   0
Old Nov 22, 2003, 03:07 PM   #3
Rower_CPU
Moderator emeritus
 
Rower_CPU's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: San Diego, CA
Yeah, that's related to Apple Remote Desktop administration.

Go to your Sharing pref pane and click on Apple Remote Desktop and then uncheck the box for "Show status in menu bar".

paul-
My experience with the ARD menu item in Jag is that it comes back on a reboot after command dragging it off. Not sure if Panther does or not.
__________________
Join MacRumors.com - Team Folding!
Rower_CPU is offline   0
Old Nov 22, 2003, 03:20 PM   #4
Xero
macrumors 6502
 
Join Date: Dec 2002
Location: Los Angeles
Quote:
Originally posted by paulwhannel
you must have enabled the Remote Desktop menu. Hold down Option and drag it off. rebooting does not affect menus.

you can also rearrange them by holding down option. and there are several you may add, depending on your hardware and software.

pnw
its actually the Command key you have to hold down
Xero is offline   0
Old Nov 22, 2003, 03:36 PM   #5
Nermal
Thread Starter
Moderator
 
Nermal's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Whakatane, New Zealand
Thanks everyone, Rower's suggestion worked fine
Nermal is offline   0


 
MacRumors Forums > Archive > Archives of Old Posts > Mac OS X 10.3 (Panther) Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
anyone know what this leftmost menu bar icon is? reuel.alvarez OS X 3 Mar 4, 2014 12:43 PM
strange menu bar icon elchemor OS X 10.8 Mountain Lion 3 Sep 7, 2013 03:56 PM
Mysterious Menu Bar Icon Trav99 OS X Mavericks (10.9) 1 Jun 15, 2013 04:59 PM
Menu Bar Icon MasterShake16 MacBook Pro 6 Apr 18, 2013 01:52 AM
Some icons missing on Desktop Menu Bar, Safari Menu Bar and Finder Menu Bar chroniceater MacBook Air 7 Jan 14, 2013 11:50 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:20 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC