Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 11, 2008, 03:08 PM   #1
Damien
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2004
Location: Canterbury
Send a message via AIM to Damien Send a message via MSN to Damien
Location Aware not working on UK iPhone (2g)

Is anyone else finding location aware apps do not work on their 2G UK iPhones?
Damien is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 11, 2008, 03:16 PM   #2
byron_hinson
macrumors 6502
 
Join Date: Jun 2003
Quote:
Originally Posted by Damien View Post
Is anyone else finding location aware apps do not work on their 2G UK iPhones?
The apps could be trying to use GPS?
__________________
Byron Hinson
http://www.neowin.net/
http://www.byronhinson.com
byron_hinson is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 11, 2008, 03:36 PM   #3
-Garry-
macrumors 6502a
 
Join Date: Oct 2005
Location: Manchester, UK
Hi Damien,

Mu iPhone (3G) is giving my location as London. It's SIM isn't registered yet, but I would have thought the GPS would kick in. Haven't tried it outdoors though.
-Garry- is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 11, 2008, 04:03 PM   #4
Damien
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2004
Location: Canterbury
Send a message via AIM to Damien Send a message via MSN to Damien
I thought it could find your location using the nearest cell tower if you didn't have GPS?
Damien is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 12, 2008, 11:05 AM   #5
mallchin
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by Damien View Post
Is anyone else finding location aware apps do not work on their 2G UK iPhones?
Yes, me too! Worked fine on 1.1.4.

I've tried:

Turning on/off plane mode
Turning on/off iPhone
Resetting Network settings
Restoring via iTunes
Recycling phone (power+hold button until it goes black)
mallchin is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 12, 2008, 01:36 PM   #6
entwife
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2008
yeah, locate me doesn't work on my original iphone on 2.0, but did last night on 1.1.4??


mmmmmmmmmm

bug fix for 2.1??

ive restored rest etc
entwife is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 12, 2008, 01:37 PM   #7
entwife
macrumors regular
 
Join Date: Feb 2008
yeah, locate me doesn't work on my original iphone on 2.0, but did last night on 1.1.4??


mmmmmmmmmm

bug fix for 2.1??

ive restored reset etc
entwife is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 12, 2008, 03:44 PM   #8
jimf123
macrumors member
 
Join Date: Jun 2008
strangely for me, since upgrading to software 2.0, I've managed to get this to work twice on google maps. Both times it pinpointed my location within a hundred yards or so, something it never did before - it always gave me a few miles circle when at home which was pretty rubbish.

Then later today it stopped working all together and the icon in the bottom right if the screen just spins and spins...

Let's hope it's sorted soon...
jimf123 is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 13, 2008, 07:57 AM   #9
mallchin
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2008
I called Apple but they where not aware of the issue.
__________________
iPhone 3G
MacBook Pro (new one!!)
mallchin is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 13, 2008, 07:59 AM   #10
Damien
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2004
Location: Canterbury
Send a message via AIM to Damien Send a message via MSN to Damien
Well the Issue seems to be quite common. I tried demo units at O2 stores and one of of 4 iPhones I tried (1 out of 5 if you include mine) had GPS working. The others just spun as the previous poster mentioned! So this is happening on the 3G/GPS iPhones as well...
Damien is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 13, 2008, 08:34 AM   #11
Damien
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Mar 2004
Location: Canterbury
Send a message via AIM to Damien Send a message via MSN to Damien
http://discussions.apple.com/thread....96432&tstart=0

That is among one of many support topics relating to this issue, not sure how apple can say they are unaware.... Post there with your issue so we can see how bad it is and also make the topic bigger so Apple pay attention
Damien is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 31, 2008, 08:24 AM   #12
steveh72
macrumors newbie
 
Join Date: Jul 2008
same problem

for what it's worth i've had the exact same problem since the 2.0 upgrade. i'm actually relieved to see it's not just me.

looks like no sign of apple doing anything about it.

if i were being cynical i'd say this is their way to get us to upgrade to 3G.

the whole thing is incredibly annoying given i bought my 2G not long before the 3G came out.

i thought apple were supposed to be good at this sort of thing. feels as rubbish to me as anything microsoft do, frankly. (probably not a popular comment on here but what the hey).
steveh72 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 18, 2008, 06:08 PM   #13
marisa8184
macrumors newbie
 
Join Date: Aug 2008
Issue still not fixed by today's update. Very disappointing.
marisa8184 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Location aware todo lists nepentanova iPhone and iPod touch Apps 0 Mar 6, 2014 02:05 AM
Mac Pro Mavericks Maps Location Aware? ricosuave Mac Pro 5 Nov 14, 2013 07:40 PM
Apple Aware of iOS 7 iMessage Issue, Working on a Fix MacRumors MacRumors.com News Discussion 152 Oct 15, 2013 01:44 AM
iOS7 misses the boat on Location Aware? WJKramer iOS 7 20 Sep 5, 2013 03:53 PM
Location aware High Score in Game Centre IDMah iPhone/iPad Programming 0 Mar 19, 2013 12:07 PM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:39 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps