Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Special Interests > Digital Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Oct 28, 2008, 08:49 PM   #1
Big Boss Man
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2006
New MBP + Logic 8 + Apogee Duet

Is anyone using this combination yet? Any problems?
Big Boss Man is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 29, 2008, 12:31 PM   #2
MezicanGangxtah
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2007
Location: Denver,CO
Send a message via Yahoo to MezicanGangxtah
Quote:
Originally Posted by Big Boss Man View Post
Is anyone using this combination yet? Any problems?
All three intergrate with each other like no other its the perfect combo. If you can afford it go for it!
__________________
15" Matte Macbook Pro,2.4 Ghz,2 Gb Ram,200 GB HD,
15" iMac ,600 MHz,256 MB RAM,40 GB HD
MezicanGangxtah is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 29, 2008, 12:49 PM   #3
Big Boss Man
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2006
Yes, that is the idea, but is there someone here yet who is actually using Logic 8 and the Duet with a new MBP? The new MBP only has FW 800 so some sort of adapter is now needed. Perhaps a little step backward in integration. I was hoping to hear a first hand account from someone with a new MBP.
Big Boss Man is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 29, 2008, 01:43 PM   #4
bchamorro
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2008
I contacted Apogee and they said there won't be any issues if you use a 400 to 800 adapter or cable.
bchamorro is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 29, 2008, 03:27 PM   #5
Big Boss Man
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2006
Yes, I saw a statement from Apogee saying there should be no issues. I was hoping to hear from an end user though who is actually using this combination. Please post your good or bad experience with the new MBP, Logic 8, and a Duet. Thanks.
Big Boss Man is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 29, 2008, 04:06 PM   #6
Loge
macrumors 68000
 
Loge's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: England
When my new MBP is delivered I will let you know.

Apogee's e-mail and the fact that this always worked fine out of my FW800 port on my old MBP, means I'm not expecting any issues.
Loge is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 29, 2008, 07:58 PM   #7
bchamorro
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2008
You guys got an Apogee from e-mail about the no FW 400 on MBP thing and compatibility of the Duet with FW800?
bchamorro is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 29, 2008, 08:14 PM   #8
Big Boss Man
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2006
There is an announcement on Apogee's web site saying not worry.

http://www.apogeedigital.com/product...patibility.php

These types of announcements make me worry though. I am also concerned about potential issues with new chipsets and chained external drives.
Big Boss Man is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 29, 2008, 08:15 PM   #9
Big Boss Man
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Oct 2006
Quote:
Originally Posted by Loge View Post
When my new MBP is delivered I will let you know.

Apogee's e-mail and the fact that this always worked fine out of my FW800 port on my old MBP, means I'm not expecting any issues.

That would be great. Please do report back with your results. Thanks.
Big Boss Man is offline   0 Reply With Quote
Old Oct 29, 2008, 09:30 PM   #10
Luap
macrumors 6502a
 
Luap's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
You have nothing to be concerned about at all. The Duet is known to work fine with FW800 ports (It certainly does on my iMac FW800 port) and the Duet is also know to work very well with Logic 8. All in all it will make for a great package.
Luap is offline   0 Reply With Quote
Old Nov 1, 2008, 09:21 AM   #11
MowingDevil
macrumors 68000
 
MowingDevil's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Vancouver, BC & Sydney, NSW
Even though the old MBP had 2 FW ports (8 & 400) it still had only one bus (800 which could be dummed down to 400 when that port was used). So other than removing the extra port nothing has really changed.
__________________
iMac 17", 1.83Ghz Core 2 Duo MacBook Pro 15", 2.53Ghz, 320GB@7200 PRODUCT (RED) iPod Nano 8Gb
MowingDevil is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Special Interests > Digital Audio

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apogee Duet Setup RopeAndSummit Digital Audio 1 Nov 22, 2013 06:20 AM
Apogee mic or duet all in? PlanetExp Buying Tips and Advice 1 Apr 25, 2013 02:18 AM
What speakers to use with apogee duet 2 micke1967 Mac Peripherals 3 Feb 27, 2013 03:05 AM
Apogee Duet and Duet 2 on rMBP ANTONkoolaid Digital Audio 9 Jul 25, 2012 10:03 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 01:24 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC