Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod touch > iPod touch Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 11, 2009, 11:45 PM   #1
iParis
macrumors 68040
 
iParis's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Mexico
Send a message via AIM to iParis Send a message via MSN to iParis
Command prompt or cmd for iPod touch?

Is there a way by jailbreaking or using the native appstore to get command prompt or cmd?
OR even an app like it that will allow me to remote control and do certain things to computers without touching them.
A couple of the things I'd be interested in, shutting down or pinging a computer with my iPod.

Thanks.
__________________
- AirPort Express 2012
- iPhone 6 / 128GB / Space Gray / Verizon / iOS 8
- iPhone 5 64GB / Black & Slate / iOS 7.0.6 / JB'n
- MacBook C2D 2.4GHz / 8GB ram / 250GB HD / 10.9.4
iParis is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 11, 2009, 11:49 PM   #2
Trip.Tucker
Guest
 
Join Date: Mar 2008
Quote:
Originally Posted by iParis View Post
Is there a way by jailbreaking or using the native appstore to get command prompt or cmd?
OR even an app like it that will allow me to remote control and do certain things to computers without touching them.
A couple of the things I'd be interested in, shutting down or pinging a computer with my iPod.

Thanks.
A command prompt or cmd is applicable to Microsoft Windows only. Apple operating systems are unix based so what you need is a shell. An ssh daemon or server is what you want and the most common used on iPhones and iPod touch devices is Mobile Terminal. You will have to crack your device to be able to install that application.

Google for Pwnage Tool which is used to build a custom firmware package for you iPod or iPhone and has proven to be the most reliable.

Last edited by Trip.Tucker; Feb 11, 2009 at 11:57 PM. Reason: Hit submit accidentally
Trip.Tucker is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 11, 2009, 11:54 PM   #3
iParis
Thread Starter
macrumors 68040
 
iParis's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Mexico
Send a message via AIM to iParis Send a message via MSN to iParis
Quote:
Originally Posted by Trip.Tucker View Post
A command prompt
Ok, mind giving me a link (if you have one) and some information on it.
Like, is a jailbroken app or from the app store?
And what Windows OS is it based off of? 2000? XP? Vista?
__________________
- AirPort Express 2012
- iPhone 6 / 128GB / Space Gray / Verizon / iOS 8
- iPhone 5 64GB / Black & Slate / iOS 7.0.6 / JB'n
- MacBook C2D 2.4GHz / 8GB ram / 250GB HD / 10.9.4
iParis is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 11, 2009, 11:55 PM   #4
iParis
Thread Starter
macrumors 68040
 
iParis's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Mexico
Send a message via AIM to iParis Send a message via MSN to iParis
Quote:
Originally Posted by Trip.Tucker View Post
A command prompt or cmd is applicable to Microsoft Windows only. Apple operating systems are unix based so what you need is a shell. An ssh daemon or server is what you want and the most common used on iPhones and iPod touch devices is Mobile Terminal. You will have to crack your device to be able to that application.
So... jailbreak. Sounds like fun. If I install mobile terminal, will I be able to do stuff on a network to Windows computers like I would if I were running command prompt on a Windows OS?
__________________
- AirPort Express 2012
- iPhone 6 / 128GB / Space Gray / Verizon / iOS 8
- iPhone 5 64GB / Black & Slate / iOS 7.0.6 / JB'n
- MacBook C2D 2.4GHz / 8GB ram / 250GB HD / 10.9.4
iParis is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 12, 2009, 12:00 AM   #5
Trip.Tucker
Guest
 
Join Date: Mar 2008
Quote:
Originally Posted by iParis View Post
So... jailbreak. Sounds like fun. If I install mobile terminal, will I be able to do stuff on a network to Windows computers like I would if I were running command prompt on a Windows OS?
It is a lot of fun. There are a couple of RDP Remote Desktop applications that allow you to remote control a Windows pc from your iPod or iPhone. Once you start looking you'll find literally hundreds and hundreds of applications out there.
Trip.Tucker is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 12, 2009, 12:05 AM   #6
iParis
Thread Starter
macrumors 68040
 
iParis's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Mexico
Send a message via AIM to iParis Send a message via MSN to iParis
Quote:
Originally Posted by Trip.Tucker View Post
It is a lot of fun. There are a couple of RDP Remote Desktop applications that allow you to remote control a Windows pc from your iPod or iPhone. Once you start looking you'll find literally hundreds and hundreds of applications out there.
Yeah, I looked in to the Remote Desktop applications on the App Store. They're not what I'm looking for though. Sometimes my friends and I will get bored in PC Tech class so we will start using command prompt to shut each other's computers down. I want to be able to shut them down from my iPod. Using a remote desktop app wouldn't really work since my home computer isn't on my school's domain.
I would also use the mobile terminal to check my connection speed and a few other things.
__________________
- AirPort Express 2012
- iPhone 6 / 128GB / Space Gray / Verizon / iOS 8
- iPhone 5 64GB / Black & Slate / iOS 7.0.6 / JB'n
- MacBook C2D 2.4GHz / 8GB ram / 250GB HD / 10.9.4
iParis is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 9, 2010, 06:30 AM   #7
iamtheipoddude
macrumors newbie
 
Join Date: Jan 2010
Easyest way....
If ur iPod ia jailbroken den go to installous or woteva and
downlaod da following

jaadu rdp

best remote desktop der is
or Downlaod terminal from cydia
iamtheipoddude is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 10, 2010, 11:06 PM   #8
pcs are junk
Banned
 
Join Date: Sep 2009
dis ih how i tlk cuz i dun knuh how tu speak english corretly. dis ih da most funnest wahy tu tal wen u dun knuh how tu speak english corretly.

nobody likes to see people type that way. its not cool, and it doesnt make you look cool.

sounds like your a freaking baby.
pcs are junk is offline   0 Reply With Quote
Old Jan 13, 2010, 08:58 AM   #9
kAoTiX
macrumors 6502
 
Join Date: Oct 2008
Location: Midlands, UK
This thread is almost a year old...
HU DAT MAN POSTIN DAT STOOPID INFO?????
__________________
Contact me for iPad/iPhone/iPod parts & repairs in the UK (West Midlands)
Google Nexus One iPhone 4 32GB Black Macbook Pro 17" 500GB HDD & 2GB RAM
kAoTiX is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 17, 2010, 06:02 AM   #10
meiii1
macrumors newbie
 
Join Date: Feb 2010
Command Prompt on the ipod touch

Yes you can get command prompt on the ipod touch but u need to jailbreak it.
You need to download Cydia and Blackra1n search Blackra1n on google to get you started
meiii1 is offline   0 Reply With Quote


Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPod touch > iPod touch Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
G4 restarting over & over. Cant get CMD Prompt PartTimeTechGuy PowerPC Macs 6 Nov 27, 2013 10:07 PM
Command Prompt Windows 8 CailinAlainn Windows, Linux & Others on the Mac 1 Aug 24, 2013 07:33 AM
iPod touch glitch with voice command. bhigh8 iPod touch 7 Dec 3, 2012 04:12 PM
iPod Touch: Run my pc's CMD from ipod. Ganknam iPod touch Hacks 0 Dec 1, 2012 01:10 PM
Did Apple kill the <CMD><Option><A> command in mountain lion?? tanker5 OS X 10.8 Mountain Lion 4 Aug 18, 2012 02:19 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 03:42 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps