Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 31, 2009, 04:35 PM   #1
Krafty
macrumors 601
 
Krafty's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: La La Land
Alarm/Ringer & Headphones

I honestly dont get this so maybe someone can shine some light on this:

When I go to class, I switch my alarm to silent and all, but if I have my headphones pulled in, and the volume on the iPod app is turned up, the ringer blasts through my headphone, so I have to turn the volume down.

However, if I do that, and turn it back to ring, then I have to raise the volume again. Today, I woke up 20 mins before my class because even though it was set to ring, I forgot to turn the volume up, so I couldnt hear it.

I wear behind-the-neck headphones on my neck so thats why I keep them connected. So is there anyways i avoid this dilemma again without having to remove my headphones all the time or alter the volume?
__________________
Krafty is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 05:06 PM   #2
Night Spring
macrumors G3
 
Join Date: Jul 2008
Am I understanding this correctly? Your teacher lets you keep your headphones on while you are sitting in class?

Assuming I understood you correctly, seems to me you could just unplug your headphones from the iPhone?
Night Spring is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 05:16 PM   #3
Krafty
Thread Starter
macrumors 601
 
Krafty's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: La La Land
Quote:
Originally Posted by Night Spring View Post
Am I understanding this correctly? Your teacher lets you keep your headphones on while you are sitting in class?
I don't understand why your asking a question about something totally irrelevant to my problem. Then again, I don't know to know why, I didn't ask for your opinion on what my teacher allows us to do.
Quote:
Originally Posted by Night Spring View Post
Assuming I understood you correctly, seems to me you could just unplug your headphones from the iPhone?
*facepalm*

Quote:
So is there anyways i avoid this dilemma again without having to remove my headphones all the time or alter the volume?
__________________
Krafty is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 05:27 PM   #4
Night Spring
macrumors G3
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by Krafty View Post
I don't understand why your asking a question about something totally irrelevant to my problem.
You are right, if it's all right with your teacher, it's none of my business.

Quote:
*facepalm*
Heh. I guess problem solved!
Night Spring is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 05:34 PM   #5
Krafty
Thread Starter
macrumors 601
 
Krafty's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: La La Land
Quote:
Heh. I guess problem solved!


Read my entire post this time. Twice. Actually 3 times, then respond. If not, dont.
__________________
Krafty is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 05:48 PM   #6
Night Spring
macrumors G3
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by Krafty View Post
Read my entire post this time. Twice. Actually 3 times, then respond. If not, dont.
Well, I did read your post several times before I responded the first time, and I confess I don't understand your problem, so let's just forget it, shall we? Please do allow me to apologize for wasting your time.
Night Spring is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 05:52 PM   #7
Krafty
Thread Starter
macrumors 601
 
Krafty's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: La La Land
Quote:
Originally Posted by Night Spring View Post
Well, I did read your post several times before I responded the first time, and I confess I don't understand your problem, so let's just forget it, shall we? Please do allow me to apologize for wasting your time.
Quote:
I honestly dont get this so maybe someone can shine some light on this:

When I go to class, I switch my alarm to silent and all, but if I have my headphones pulled in, and the volume on the iPod app is turned up, the ringer blasts through my headphone, so I have to turn the volume down.

However, if I do that, and turn it back to ring, then I have to raise the volume again. Today, I woke up 20 mins before my class because even though it was set to ring, I forgot to turn the volume up, so I couldnt hear it.

I wear behind-the-neck headphones on my neck so thats why I keep them connected. So is there anyways i avoid this dilemma again without having to remove my headphones all the time or alter the volume?
See my point now?
__________________
Krafty is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 1, 2009, 12:28 AM   #8
Night Spring
macrumors G3
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by Krafty View Post
See my point now?
Aaaaah! I thought you meant you didn't want to take the headphones *off your neck*!
Night Spring is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 1, 2009, 02:37 AM   #9
The Californian
macrumors Demi-God
 
The Californian's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Surfers Paradise
Quote:
Originally Posted by Krafty View Post
I honestly dont get this so maybe someone can shine some light on this:

When I go to class, I switch my alarm to silent and all, but if I have my headphones pulled in, and the volume on the iPod app is turned up, the ringer blasts through my headphone, so I have to turn the volume down.

However, if I do that, and turn it back to ring, then I have to raise the volume again. Today, I woke up 20 mins before my class because even though it was set to ring, I forgot to turn the volume up, so I couldnt hear it.

I wear behind-the-neck headphones on my neck so thats why I keep them connected. So is there anyways i avoid this dilemma again without having to remove my headphones all the time or alter the volume?

On my phone there are different volume settings for when headphones are plugged in and when they aren't. Does yours not do this?
__________________
Half of what I say is meaningless, but I say it so that the other half may reach you.
All I need are some tasty waves and a cool buzz and I知 fine.
The Californian is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 1, 2009, 02:40 AM   #10
Krafty
Thread Starter
macrumors 601
 
Krafty's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: La La Land
Quote:
On my phone there are different volume settings for when headphones are plugged in and when they aren't. Does yours not do this?
I don't think so, when I unplug them (after turning them down), the volume stays down, hence why I didn't hear it.


Quote:
Aaaaah! I thought you meant you didn't want to take the headphones *off your neck*
I don't tbh. I wear them, but it doesnt mean I'm listening to it during class. Now that I read the bold red, I can see the miscommunication.
__________________

Last edited by WildCowboy; Apr 1, 2009 at 01:10 PM. Reason: removed quote of and response to deleted post
Krafty is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 1, 2009, 02:58 AM   #11
The Californian
macrumors Demi-God
 
The Californian's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Surfers Paradise
Try turning your ringer all the way up, then pop in your headphones and tap the volume control down some. When I don't have headphones in and tap the volume control it says "ringer" but if I do the same WITH the headphones in it will say "ringer" and directly below it it said "(headphones)". I think you need to adjust it with NO media playing or you'll be toggling the media volume. - Eric
__________________
Half of what I say is meaningless, but I say it so that the other half may reach you.
All I need are some tasty waves and a cool buzz and I知 fine.
The Californian is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 1, 2009, 03:06 AM   #12
Krafty
Thread Starter
macrumors 601
 
Krafty's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: La La Land
Quote:
Originally Posted by xbuddycorex View Post
Try turning your ringer all the way up, then pop in your headphones and tap the volume control down some. When I don't have headphones in and tap the volume control it says "ringer" but if I do the same WITH the headphones in it will say "ringer" and directly below it it said "(headphones)". I think you need to adjust it with NO media playing or you'll be toggling the media volume. - Eric
Just tried it, volume stays firm with headphones in and out, guess I'll just have to deal. Thanks for the help.
__________________
Krafty is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 1, 2009, 03:40 AM   #13
The Californian
macrumors Demi-God
 
The Californian's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Surfers Paradise
[IMG]http://m.Flickr.com/#/photos/36973276@n04/3403295577/sizes/m/[IMG]

I'm trying to post pictures from my iPhone but if they show up do you get these screens? - Eric
__________________
Half of what I say is meaningless, but I say it so that the other half may reach you.
All I need are some tasty waves and a cool buzz and I知 fine.
The Californian is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 1, 2009, 03:49 AM   #14
The Californian
macrumors Demi-God
 
The Californian's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Surfers Paradise
Copy and paste would really come in handy here... I'll try again.




- Eric
__________________
Half of what I say is meaningless, but I say it so that the other half may reach you.
All I need are some tasty waves and a cool buzz and I知 fine.
The Californian is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 1, 2009, 12:37 PM   #15
Krafty
Thread Starter
macrumors 601
 
Krafty's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: La La Land
Quote:
Originally Posted by xbuddycorex View Post
[IMG]http://m.Flickr.com/#/photos/36973276@n04/3403295577/sizes/m/[IMG]

I'm trying to post pictures from my iPhone but if they show up do you get these screens? - Eric
Yes.
__________________
Krafty is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 1, 2009, 02:36 PM   #16
The Californian
macrumors Demi-God
 
The Californian's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Surfers Paradise
Quote:
Originally Posted by Krafty View Post
Yes.
Cause on my phone I can set them independently. I can have the headphones set at half volume ( which I usually do ) and the main ringer set a full volume ( which I usually do ) and it will automatically change depending on if the headphones are plugged in or not. Does yours do that?
__________________
Half of what I say is meaningless, but I say it so that the other half may reach you.
All I need are some tasty waves and a cool buzz and I知 fine.
The Californian is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 1, 2009, 04:12 PM   #17
Krafty
Thread Starter
macrumors 601
 
Krafty's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: La La Land
Quote:
Originally Posted by xbuddycorex View Post
Cause on my phone I can set them independently. I can have the headphones set at half volume ( which I usually do ) and the main ringer set a full volume ( which I usually do ) and it will automatically change depending on if the headphones are plugged in or not. Does yours do that?
It does not. I put the ringer and full, plug in the phones, I see the "(headphones)," set it all the way down, and then unplug it, and I press up on the volume buttons and the ringer is set all the way down just like it was with the headphones plugged it.
__________________
Krafty is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 2, 2009, 04:43 AM   #18
The Californian
macrumors Demi-God
 
The Californian's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Surfers Paradise
Quote:
Originally Posted by Krafty View Post
It does not. I put the ringer and full, plug in the phones, I see the "(headphones)," set it all the way down, and then unplug it, and I press up on the volume buttons and the ringer is set all the way down just like it was with the headphones plugged it.

Sounds like an excuse for a new phone! If I remember correctly from a previous thread of yours didn't you just recently get a new one or weren't you trying to get a new one?
__________________
Half of what I say is meaningless, but I say it so that the other half may reach you.
All I need are some tasty waves and a cool buzz and I知 fine.
The Californian is offline   0 Reply With Quote
Old Apr 3, 2009, 01:54 AM   #19
Krafty
Thread Starter
macrumors 601
 
Krafty's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: La La Land
Quote:
Originally Posted by xbuddycorex View Post
Sounds like an excuse for a new phone! If I remember correctly from a previous thread of yours didn't you just recently get a new one or weren't you trying to get a new one?
I got it from someone off Craigslist and its a 2G. AT&T swore they never sold refurbs in-store, they wanted to force me on the iPhone plan through their site, and BB sold refurb +$50 + having to sign a new contract.

There's just no way to upgrade to an iPhone only.
__________________
Krafty is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone > iPhone Tips, Help and Troubleshooting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VIBER & iP5S: How to set a ringer when 5S is on standby mode? ET iPhone Home iPhone 2 Mar 17, 2014 12:56 AM
Ringer playing through both headphones and speaker burnswuff iPhone Tips, Help and Troubleshooting 2 Oct 14, 2013 08:58 PM
iPhone: Headphones/ringer volume tweak? gothamguy Jailbreaks and iOS Hacks 0 Sep 28, 2012 10:51 AM
Chirpy Time - Timer & Alarm Clock (suggestions for alarm clock apps wanted!) chirpytime iPhone and iPod touch Apps 0 Jun 23, 2012 04:57 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 04:29 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC