Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Mar 31, 2009, 05:57 PM   #1
k2spitfire88
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2008
Location: in your mind
Gaming through VirtualBox (running XP)

I was wondering if it is possible to run a few old pc games in virtualbox. Old games, such as, Star Trek: Armada 2, Bridge Commander, and Elite Force. Would I be able to get the performance needed from this (I think the newest game is from 2003, maybe) or do i need to go boot camp?
__________________
Collector's Edition
UMB 2.4 Ghz
k2spitfire88 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 06:35 PM   #2
MaTUC
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2009
Location: Santiago de Chile
yep , Virtual Box should be just fine for you =) Have you tried CrossOver for those?
__________________
13.3'' White MacBook / 2.1 Ghz / 4GB RAM / Intel GMA X3100 / 120 GB HD / Mac OS X 10.6.3 / 80 GB iPod Classic
MaTUC is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 06:41 PM   #3
k2spitfire88
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2008
Location: in your mind
Quote:
Originally Posted by MaTUC View Post
yep , Virtual Box should be just fine for you =) Have you tried CrossOver for those?
What is CrossOver?

Edit: NVM, found it. I'll give that a trial run, and see if it works. Have you used it before?
__________________
Collector's Edition
UMB 2.4 Ghz

Last edited by k2spitfire88; Mar 31, 2009 at 06:52 PM.
k2spitfire88 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 06:55 PM   #4
MaTUC
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2009
Location: Santiago de Chile
Yep I've bought it I run some apps on it .. even games like SimCity 4 (I think windows version kicks ass mac version haha) or apps like Photoshop some other old games as FIFA 99 and Quake 3 Arena
__________________
13.3'' White MacBook / 2.1 Ghz / 4GB RAM / Intel GMA X3100 / 120 GB HD / Mac OS X 10.6.3 / 80 GB iPod Classic
MaTUC is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 07:21 PM   #5
Bye Bye Baby
macrumors 65816
 
Bye Bye Baby's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: i(am in the)cloud
I would go with virtual box over crossover.
__________________
27" iMac i7 + 27" ACD + 11" Macbook Air i7 + Mac Mini
iPhone 5 + iPad 4G + iPod Touch
G4 Cube + 15" ACD + 17" iMac G4 + Color Mac + Mac Classic II
Bye Bye Baby is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 07:43 PM   #6
k2spitfire88
Thread Starter
macrumors 6502
 
Join Date: Feb 2008
Location: in your mind
For some odd reason, when attempting to run Bridge Commander, it gets to the point where I am about to start the game (after loading the initial movie and everything) and then it tells me the cd is not in the drive when it clearly is. Is this crossover's fault or did i set something up wrong?
__________________
Collector's Edition
UMB 2.4 Ghz
k2spitfire88 is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Applications > Mac Applications and Mac App Store

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High end 27" 2013 iMac - Cores running 100 degrees celcius when gaming!!! Fantola iMac 41 Yesterday 05:34 AM
OS X: What is gaming like on the 8Gb RAM rMBP 13'' running Mavericks; NOT Windows? MartinAppleGuy Mac and PC Games 6 Nov 20, 2013 02:42 AM
Any1 running Windows in VirtualBox? mcman77 MacBook Pro 0 Feb 14, 2013 01:53 PM
Running Windows on Virtualbox mcsolas Windows, Linux & Others on the Mac 10 Feb 7, 2013 01:00 PM
Is Parallels More Secure than VirtualBox? Because I noticed U cant Isolate Virtualbox VideoNewbie Windows, Linux & Others on the Mac 1 Jul 10, 2012 08:21 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 02:58 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC