Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Aug 3, 2009, 05:06 PM   #1
M&M
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2008
Location: Joliette, Quebec, Canada
Can a Apple Remote control a Mac Pro?

Hello everybody,

I recently received my Mac Pro and I was trying to pair my Apple remote to it, but I can't seem to make it work.

I've unpaired the remote with my MacBook Pro but then again, no luck. The Mac Pro won't pair with the Apple remote.

Besides pressing the Menu and Forward button at the same time, do I have to do something else?

Works every time with my MacBook Pro, so I don't know what to do.

Sorry if my question is very basic, but I'm no genius with apple products yet!

Thank you for your wonderful help!
__________________
MacPro W3540, 16GB, 8TB; ATI 5870; ACD 30'', ACD 24''
MBP 2.6GHz 17'' Hi-Res 4GB, 500GB - TC 2TB - 1xG-Drive 2TB
iPods (8GB-160Gb) iPhone4 32GB
M&M is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 3, 2009, 05:08 PM   #2
geoffreak
macrumors 68020
 
geoffreak's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Texas; Wish I was in Japan
Mac Pro doesn't have IR
__________________
rMBP 2.6GHz 16GB 512GB | Mac Mini 2009 2.26GHz | MBP Early '08 2.4GHz | iPhone 4S 32GB | Drobo
Nimbix - Accelerated Cloud Supercomputing
geoffreak is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 3, 2009, 05:10 PM   #3
M&M
Thread Starter
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2008
Location: Joliette, Quebec, Canada
Thank you for your reply.

Now I know!

Boy, is my face red...
__________________
MacPro W3540, 16GB, 8TB; ATI 5870; ACD 30'', ACD 24''
MBP 2.6GHz 17'' Hi-Res 4GB, 500GB - TC 2TB - 1xG-Drive 2TB
iPods (8GB-160Gb) iPhone4 32GB
M&M is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 3, 2009, 05:13 PM   #4
gugucom
macrumors 68020
 
gugucom's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Munich, Germany
You can control movies and TV with EyeTV if the hardware has a remote.
__________________
MP4,1●3,33GHz Octad●2*160GB SSD●12GB RAM●Blu-Ray●FireDTV-S2●SL/Vista64
uMBP●SL/Vista64
TC 2TB iPhone●16GB
gugucom is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 3, 2009, 05:21 PM   #5
aibo
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2008
Location: Southern California
you need a USB IR receiver. i'm using a Philips eHome 2005 with Remote Buddy.
__________________
2008 Mac Pro | 8-core 2.8GHz Xeon | R4870 OEM | 14GB RAM | Intel X25-M | (4)WD2TB | Dell 30" LCD
iPhone 3G S⃣ | 16GB | Factory Unlocked
iPad | 32GB | Wi-Fi
aibo is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 3, 2009, 05:33 PM   #6
NIPRING
macrumors 6502
 
Join Date: Jan 2008
Location: Waukesha WI
With my G5PM i use the Manta TR1 (usb IR sensor) and Mira software. Works pretty good too.
__________________
27" TB and 2.6Ghz Quad i7 Mini 16gb Ram
NIPRING is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2009, 08:54 PM   #7
bc008
macrumors 68000
 
bc008's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Michigan
Wait, the mac pro doesnt even have io as an upgrade? I was surprised when wifi was extra, but not having this an option surprises me.
__________________
| iMac 21.5" - For Sale | iPhone 4 | iPad |
bc008 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 4, 2009, 09:29 PM   #8
nightfly13
macrumors 6502a
 
nightfly13's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Ranchi, India
Send a message via AIM to nightfly13 Send a message via Skype™ to nightfly13
Here's a link for Mira:

http://twistedmelon.com/mira/hardware.html
__________________
27" iMac (i7), SSD+HDD
15" MBP, SSD+HDD
the new iPad, iPhone 4s
nightfly13 is offline   0 Reply With Quote
Old Aug 5, 2009, 04:19 AM   #9
outaru
macrumors member
 
Join Date: Jul 2008
man that's a 16usd solution..

how about using ipod touch's remote control app
but then that'll be a 300usd solution
__________________
Poopcast.com - FREE Global SMS
outaru is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > Apple Hardware > Desktops > Mac Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can the Apple Remote control the System Volume on the iMac? AbeFroman77 iMac 4 Aug 30, 2011 05:10 PM
Apple Remote not working like it used to with Hulu Desktop AppleTech22 Mac Peripherals 1 Aug 11, 2011 11:45 PM
Apple Remote with Mac Pro? futurevibe Mac Peripherals 6 Jul 25, 2011 06:31 AM
Apple TV works with Mac Pro? -BigMac- Apple TV and Home Theater 2 Jun 16, 2011 09:03 AM
Remote Control for Mac Pro? Also, web Cam/multi-user video conference recommendation? ObaMaciden Mac Pro 7 Dec 16, 2008 09:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:40 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC