Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 23, 2010, 12:29 PM   #1
ssajous
macrumors member
 
Join Date: Sep 2007
Exclamation Unlocked 3GS will not work with FR SFR SIM

First let me start by saying that I do know what I am doing I have a 3G which I have unlocked and take regularly with me to France when I come here for work and I just swap the ATT SIM with the SFR SIM and everything works.

This time around I took a 3GS, that is from FR Orange that I have JB and unlocked and works with the ATT SIM in the US no problem. Except that when I got here in France this time around (without my 3 G ) I popped the SIM in and I get what you guys see in the screen shot, the network is found but the bars are horizontal so I get no reception at all. The SIM still works if I try it in another phone. I don't know if ATT still works on the phone since their signal is so spotty here and I just get no service with that SIM here -- I really don't see why it would have stopped working either.

I have read every thread on what I think are similar issues but nothing works. I cannot redo the j/b unlock from here since the computer that I use to sync with is back home and I would be without all my music for the rest of the journey and my trip back home. Please let me know if someone has ideas.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	iphone_sfr.png
Views:	16
Size:	200.4 KB
ID:	215937  
ssajous is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 25, 2010, 05:53 AM   #2
ssajous
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Sep 2007
Wow, no one has advice?



Quote:
Originally Posted by ssajous View Post
First let me start by saying that I do know what I am doing I have a 3G which I have unlocked and take regularly with me to France when I come here for work and I just swap the ATT SIM with the SFR SIM and everything works.

This time around I took a 3GS, that is from FR Orange that I have JB and unlocked and works with the ATT SIM in the US no problem. Except that when I got here in France this time around (without my 3 G ) I popped the SIM in and I get what you guys see in the screen shot, the network is found but the bars are horizontal so I get no reception at all. The SIM still works if I try it in another phone. I don't know if ATT still works on the phone since their signal is so spotty here and I just get no service with that SIM here -- I really don't see why it would have stopped working either.

I have read every thread on what I think are similar issues but nothing works. I cannot redo the j/b unlock from here since the computer that I use to sync with is back home and I would be without all my music for the rest of the journey and my trip back home. Please let me know if someone has ideas.
ssajous is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 22, 2010, 01:35 PM   #3
musigny
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
hey there OP -- any update on this? looking to do the exact same thing in France with a ATT 3GS.

thanks.
musigny is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2010, 10:46 AM   #4
musigny
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
similar thread... any updates?

http://www.prepaidgsm.net/forum/euro...er-phones.html
musigny is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2010, 12:27 PM   #5
mreddys10
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2008
Did you try a 'reset network settings'?
mreddys10 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2010, 04:01 PM   #6
Moi un Mouton
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2008
Location: Bracknell UK
My guess is that this is a network-barred phone in France, ie reported stolen by the original owner and resold.

AT&T does not do this for whatever reason, hence why it works there.
Moi un Mouton is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2010, 11:10 AM   #7
musigny
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by Moi un Mouton View Post
My guess is that this is a network-barred phone in France, ie reported stolen by the original owner and resold.

AT&T does not do this for whatever reason, hence why it works there.
so it's unique to his phone or some other thing? trying to figure this out as i'm headed there soon and want to do the same thing w/ my 3GS.
musigny is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"The unlocked iPhone 4 will not work with CDMA carriers such as VZW or Sprint" icanhazapple iPhone 11 Sep 24, 2012 09:19 PM
Will an unlocked UK 3g iPhone work with a T-mobile sim in the US? cheryllouise iPhone Tips, Help and Troubleshooting 3 Sep 23, 2010 06:35 PM
AT&T locking some GoPhone sims to prepaid phones! Will not work with iPhone. Alleyoop Jailbreaks and iOS Hacks 17 Oct 28, 2009 11:26 PM
U.K. O2 PAYG iPhone 3G: Will It Work With O2 Simplicity Sim? CD3660 iPhone Tips, Help and Troubleshooting 4 Dec 15, 2008 06:56 PM
O.O.B 1.1.2 bought in US, will it work with an O2 sim? SamNeeds iPhone 5 Dec 30, 2007 03:46 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:26 AM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC