Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Feb 23, 2010, 12:29 PM   #1
ssajous
macrumors member
 
Join Date: Sep 2007
Exclamation Unlocked 3GS will not work with FR SFR SIM

First let me start by saying that I do know what I am doing I have a 3G which I have unlocked and take regularly with me to France when I come here for work and I just swap the ATT SIM with the SFR SIM and everything works.

This time around I took a 3GS, that is from FR Orange that I have JB and unlocked and works with the ATT SIM in the US no problem. Except that when I got here in France this time around (without my 3 G ) I popped the SIM in and I get what you guys see in the screen shot, the network is found but the bars are horizontal so I get no reception at all. The SIM still works if I try it in another phone. I don't know if ATT still works on the phone since their signal is so spotty here and I just get no service with that SIM here -- I really don't see why it would have stopped working either.

I have read every thread on what I think are similar issues but nothing works. I cannot redo the j/b unlock from here since the computer that I use to sync with is back home and I would be without all my music for the rest of the journey and my trip back home. Please let me know if someone has ideas.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	iphone_sfr.png
Views:	24
Size:	200.4 KB
ID:	215937  
ssajous is offline   0 Reply With Quote
Old Feb 25, 2010, 05:53 AM   #2
ssajous
Thread Starter
macrumors member
 
Join Date: Sep 2007
Wow, no one has advice?



Quote:
Originally Posted by ssajous View Post
First let me start by saying that I do know what I am doing I have a 3G which I have unlocked and take regularly with me to France when I come here for work and I just swap the ATT SIM with the SFR SIM and everything works.

This time around I took a 3GS, that is from FR Orange that I have JB and unlocked and works with the ATT SIM in the US no problem. Except that when I got here in France this time around (without my 3 G ) I popped the SIM in and I get what you guys see in the screen shot, the network is found but the bars are horizontal so I get no reception at all. The SIM still works if I try it in another phone. I don't know if ATT still works on the phone since their signal is so spotty here and I just get no service with that SIM here -- I really don't see why it would have stopped working either.

I have read every thread on what I think are similar issues but nothing works. I cannot redo the j/b unlock from here since the computer that I use to sync with is back home and I would be without all my music for the rest of the journey and my trip back home. Please let me know if someone has ideas.
ssajous is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 22, 2010, 01:35 PM   #3
musigny
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
hey there OP -- any update on this? looking to do the exact same thing in France with a ATT 3GS.

thanks.
musigny is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2010, 10:46 AM   #4
musigny
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
similar thread... any updates?

http://www.prepaidgsm.net/forum/euro...er-phones.html
musigny is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2010, 12:27 PM   #5
mreddys10
macrumors regular
 
Join Date: Jul 2008
Did you try a 'reset network settings'?
mreddys10 is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 29, 2010, 04:01 PM   #6
Moi un Mouton
macrumors 68000
 
Join Date: Mar 2008
Location: Bracknell UK
My guess is that this is a network-barred phone in France, ie reported stolen by the original owner and resold.

AT&T does not do this for whatever reason, hence why it works there.
Moi un Mouton is offline   0 Reply With Quote
Old Mar 31, 2010, 11:10 AM   #7
musigny
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by Moi un Mouton View Post
My guess is that this is a network-barred phone in France, ie reported stolen by the original owner and resold.

AT&T does not do this for whatever reason, hence why it works there.
so it's unique to his phone or some other thing? trying to figure this out as i'm headed there soon and want to do the same thing w/ my 3GS.
musigny is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iOS > Jailbreaks and iOS Hacks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will Unlocked iPhone 5s with T-Mobile SIM work with AT&T LTE after switching SIM? howierr iPhone 8 Sep 3, 2014 10:59 AM
iPhone: Unlocked iPhone 3GS with gophone SIM card acidrain79 Jailbreaks and iOS Hacks 0 Dec 25, 2012 03:45 PM
Got iPhone 3GS unlocked but no SIM available with me - wont activate rak007 iPhone Tips, Help and Troubleshooting 6 Oct 3, 2012 04:05 AM
One SIM won't work in unlocked iPhone Gibbons iPhone 0 Oct 2, 2012 10:05 PM
Factory Unlocked iPhone 3GS Invalid SIm AFTER Reboot - please help stuckonreplay Jailbreaks and iOS Hacks 3 Jun 6, 2012 10:51 AM

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 08:29 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC