Register FAQ / Rules Forum Spy Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Jul 4, 2010, 06:09 PM   #1
monaarts
macrumors 65816
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kennesaw, GA
How To: Change a 2GB data plan to unlimited!

If your like me, 2GB of data won't do each month but AT&T doesn't give you any other options. What if I told you there is a way to get unlimited data, whether you have a new account or an old account? Well there is and it's simple! This works and is great....

Here is what you need (See Picture Below):
- iPhone 4
- iPhone 2g
- micro SIM card from iPhone 4
- tape (I used electrical tape)

1. Take the micro SIM card out of your iPhone 4.
2. Take the SIM card out of your iPhone 2g.
3. Tape the micro SIM card into the iPhone 2g SIM tray, leaving 1/8" between the bottom and the left of the sim tray. Make sure you do not cover up any metal with the tape. And make sure the micro SIM card is facing the same direction the regular SIM card would be facing. (See Picture Below)
4. Place the SIM tray into the iPhone 2g. Activate it, as it will ask you to do.
5. When activating select the Unlimited option (for $20).
6. When activated, take the sim card out of the iPhone 2g and place it back into the iPhone 4.
7. ENJOY UNLIMITED DATA!



- Joe
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	iphone1.jpg
Views:	254
Size:	32.6 KB
ID:	236767   Click image for larger version

Name:	iphone2.jpg
Views:	274
Size:	27.3 KB
ID:	236768  
monaarts is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:12 PM   #2
D1G1T4L
macrumors 65816
 
D1G1T4L's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Phoenix, AZ
Isn't there a thread on this already?
D1G1T4L is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:14 PM   #3
SimplyS
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2010
Can I do the same with an iphone 2g and an iphone 3g?
I sign up for a new account ( i don't have an account yet) with my iphone 2g and then switch the sim into my 3g. will that work?
SimplyS is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:15 PM   #4
monaarts
Thread Starter
macrumors 65816
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kennesaw, GA
Quote:
Originally Posted by D1G1T4L View Post
Isn't there a thread on this already?
Kind of - but it isnt a How to. Only people who happen to read that entire thread will understand what to do. I was trying to make it easier, trying to help people who were forced to take the 2GB data plan like I was. :-)


- Joe
monaarts is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:16 PM   #5
bibbz
macrumors regular
 
Join Date: Apr 2010
Is this legit?

And also, will it stay $20, or jump up to 30? I dont mind, just curious.
bibbz is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:16 PM   #6
monaarts
Thread Starter
macrumors 65816
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kennesaw, GA
Quote:
Originally Posted by SimplyS View Post
Can I do the same with an iphone 2g and an iphone 3g?
I sign up for a new account ( i don't have an account yet) with my iphone 2g and then switch the sim into my 3g. will that work?

Yes. You do the same thing except with a regular sim card. :-)

- Joe
monaarts is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:17 PM   #7
TuffLuffJimmy
macrumors G3
 
TuffLuffJimmy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Portland, OR
Quote:
Originally Posted by bibbz View Post
Is this legit?

And also, will it stay $20, or jump up to 30? I dont mind, just curious.
It will stay $20. You basically get grandfathered in.
__________________
"Next PM I get from you about this, and it gets posted as my signature." --*LTD*
TuffLuffJimmy is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:17 PM   #8
monaarts
Thread Starter
macrumors 65816
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kennesaw, GA
Quote:
Originally Posted by bibbz View Post
Is this legit?

And also, will it stay $20, or jump up to 30? I dont mind, just curious.

Once it recognizes that the new phone has 3G capabilities you will get a text from AT&T saying that they upgraded your account to unlimited data for the 3G for $30/month.


- Joe
monaarts is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:18 PM   #9
sootie
macrumors member
 
Join Date: Jun 2009
I think AT&T will check ur IMEI soon and keep tryna force you to upgrade to the 30 plan or even back to 25 2gb .... That's what they did when I tried to get the 20 edge plan on the 3G and when I tried on the 3GS they wouldn't let me use mms until I upgraded
sootie is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:19 PM   #10
D1G1T4L
macrumors 65816
 
D1G1T4L's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Phoenix, AZ
Quote:
Originally Posted by TuffLuffJimmy View Post
It will stay $20. You basically get grandfathered in.
No it will change to the $30 plan.
D1G1T4L is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:20 PM   #11
monaarts
Thread Starter
macrumors 65816
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kennesaw, GA
Quote:
Originally Posted by sootie View Post
I think AT&T will check ur IMEI soon and keep tryna force you to upgrade to the 30 plan or even back to 25 2gb .... That's what they did when I tried to get the 20 edge plan on the 3G and when I tried on the 3GS they wouldn't let me use mms until I upgraded

They can't force you to the 2GB monthly cap. They are allowing unlimited data on 2g iPhones and are allowing people to keep it if they have it. They can force you to pay for the 3G service though, which is where the $30 a month comes from instead of the $20.


- Joe
monaarts is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:21 PM   #12
SimplyS
macrumors newbie
 
Join Date: Jun 2010
When i sign up for service should I sign up with my 3g iphone or 2g? or it doesn't matter.
SimplyS is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:22 PM   #13
D1G1T4L
macrumors 65816
 
D1G1T4L's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Phoenix, AZ
Quote:
Originally Posted by SimplyS View Post
When i sign up for service should I sign up with my 3g iphone or 2g? or it doesn't matter.
Sim card needs to be in your 2g.
D1G1T4L is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:22 PM   #14
monaarts
Thread Starter
macrumors 65816
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kennesaw, GA
Quote:
Originally Posted by SimplyS View Post
When i sign up for service should I sign up with my 3g iphone or 2g? or it doesn't matter.
You have to sign up with the 2g phone first - thats where the loophole is. I thought I made this pretty clear in my original post(?).


- Joe
monaarts is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:22 PM   #15
Surrix
macrumors regular
 
Join Date: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by sootie View Post
I think AT&T will check ur IMEI soon and keep tryna force you to upgrade to the 30 plan or even back to 25 2gb .... That's what they did when I tried to get the 20 edge plan on the 3G and when I tried on the 3GS they wouldn't let me use mms until I upgraded
This quote is true.

However, even though they won't let you keep the $20 plan, I bet this trick will work for getting an unlimited account on a new plan, although it'd cost $30 after they switch you.
Surrix is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:23 PM   #16
Ghostmayne
Banned
 
Join Date: Jun 2010
good job making it an official "how to." I didn't think the 7 pages in the other thread was enough for the real dense people.
Ghostmayne is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:25 PM   #17
Ghostmayne
Banned
 
Join Date: Jun 2010
oh and you forgot in the last step to take the tape off. Some might forget to do that.
Ghostmayne is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:25 PM   #18
D1G1T4L
macrumors 65816
 
D1G1T4L's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Phoenix, AZ
Quote:
Originally Posted by Ghostmayne View Post
good job making it an official "how to." I didn't think the 7 pages in the other thread was enough for the real dense people.
And questions will still be asked.
D1G1T4L is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:28 PM   #19
Psant
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2010
Cool. I would totally do this if I wasn't already grandfathered in with my unlimited plan.
Psant is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:33 PM   #20
monaarts
Thread Starter
macrumors 65816
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kennesaw, GA
Quote:
Originally Posted by Psant View Post
Cool. I would totally do this if I wasn't already grandfathered in with my unlimited plan.
Yea... unfortunately for me I opened my AT&T account on June 25th, so I had to do this to get unlimited data. Works great though! LOL


- Joe
monaarts is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:33 PM   #21
SnowLeopard2008
macrumors 603
 
SnowLeopard2008's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Silicon Valley
Send a message via AIM to SnowLeopard2008
Most of us don't fall into the 2% of people who use more than 2GB of data. You know, 98% is much bigger than 2%.
__________________
YouTube | Twitter
MacBook Air | iPhone 5 | iPad mini | Apple TV | AirPort Extreme 802.11ac | iPad signed by Steve Wozniak
SnowLeopard2008 is online now   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:34 PM   #22
monaarts
Thread Starter
macrumors 65816
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kennesaw, GA
Quote:
Originally Posted by SnowLeopard2008 View Post
Most of us don't fall into the 2% of people who use more than 2GB of data. You know, 98% is much bigger than 2%.
And your point is what exactly?


- Joe
monaarts is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:39 PM   #23
SpaceKitty
Banned
 
Join Date: Nov 2008
Location: Fort Collins Colorado
We've been talking about this in other threads for a few weeks now.
SpaceKitty is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:40 PM   #24
8mpg
macrumors regular
 
Join Date: Jun 2010
What is going ot happen when ATT figures this out. Id love to do this, I havent had an Iphone before but I sure would like to do this.

Would this work with a 3g phone? I can get a 3g from my friend.
__________________
"Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt." - Abraham Lincoln
8mpg is offline   0 Reply With Quote
Old Jul 4, 2010, 06:40 PM   #25
SpaceKitty
Banned
 
Join Date: Nov 2008
Location: Fort Collins Colorado
Quote:
Originally Posted by 8mpg View Post
What is going ot happen when ATT figures this out. Id love to do this, I havent had an Iphone before but I sure would like to do this.

Would this work with a 3g phone? I can get a 3g from my friend.
You can only do this if you have an original iPhone.
SpaceKitty is offline   0 Reply With Quote

Reply
MacRumors Forums > iPhone, iPod and iPad > iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EASY method - New data plans to Unlimited Nrwrit3r iPhone 895 Oct 11, 2013 02:29 PM
Specific data plans for iPhone 4S (on AT&T) ckeck iPhone 4 Oct 15, 2011 07:52 PM
anti trust / mandatory data plans hipeye01 iPhone 61 May 18, 2011 04:40 PM
How to get AT&T iPad 3G Data plan - Unlimited! *Not easy* AlvinNguyen iPad 0 Nov 28, 2010 02:33 AM
Changing unlimited data plan to smaller data plan? AaronE iPhone Tips, Help and Troubleshooting 5 Jul 27, 2010 05:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.

Mac Rumors | Mac | iPhone | iPhone Game Reviews | iPhone Apps

Mobile Version | Fixed | Fluid | Fluid HD
Copyright 2002-2013, MacRumors.com, LLC