Adding Search Functionality - Dashcode

Discussion in 'Mac Programming' started by davidjearly, Feb 22, 2007.

  1. macrumors 68000

    davidjearly

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Location:
    Glasgow, Scotland
    #1
    Hi,

    Quite a simple request I think. Here's hoping someone can help.

    I have a simple RSS Widget created in Dashcode that grabs an RSS feed and displays it in Dashboard.

    All I want to do is implement a search field on the face of the widget so that I can search the articles displayed from the feed for particular search terms.

    I know that using the Library in Dashcode, I can drag the search field onto the widget, but I am unsure how to set the code to work.

    Any help, please?

    David
     
  2. macrumors 68030

    slooksterPSV

    Joined:
    Apr 17, 2004
    Location:
    Nowheresville
    #2
    When you use the inspector to change onsearch, type in there search(event); and it works
     

    Attached Files:

  3. thread starter macrumors 68000

    davidjearly

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Location:
    Glasgow, Scotland
    #3
    Thank you! It works!

    Appreciate the help.

    David
     
  4. thread starter macrumors 68000

    davidjearly

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Location:
    Glasgow, Scotland
    #4
    Ok, so one more question!

    How can I create a hyperlink from a graphic or text object within dashcode. E.G. If I have a text box containing 'www.mywebsite.com', how can I make it so that when I click on this it goes to that site?

    Thanks, David
     
  5. thread starter macrumors 68000

    davidjearly

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Location:
    Glasgow, Scotland
  6. macrumors 68030

    slooksterPSV

    Joined:
    Apr 17, 2004
    Location:
    Nowheresville
    #6
    Simple:

    EDIT: I used the My RSS Feed text and made that the hyperlink
     

    Attached Files:

  7. macrumors newbie

    Joined:
    May 11, 2011
    #7
    adding search functionality in dashcode

    today i was playing around in dashcode. im not very experienced so i didnt rly know what to do when making the search bar actually function and search things. im trying to make it search for locations on my map which comes from googlemaps and move to that location. ive been having trouble and tried search(event) but it didnt work for me. any ideas?
     

    Attached Files:

Share This Page