Airport Extreme

Discussion in 'Buying Tips, Advice and Discussion (archive)' started by crowdaddy, Mar 31, 2004.

  1. crowdaddy macrumors regular

    Joined:
    Mar 25, 2004
    Location:
    East Ontario
    #1
    Does anyone here have the airport extreme base station? Do you regret picking it up?

    Also...can you connect your internet to your PC and Airport Extreme to have wireless access on a PB?
     
  2. jsw Moderator emeritus

    jsw

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Location:
    Andover, MA
    #2
    I'm upgrading to 802.11g from 802.11b, so Extreme is something for me to consider. However, I think it's on the expensive side compared to other offerings (Linksys, D-Link, etc.). Obviously, I'll get the Airport cards, but I doubt I'll get the base station.
     
  3. JupiterTwo macrumors 6502

    JupiterTwo

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Location:
    GB
    #3
    Yeah, I picked one up off ebay. Love it - a bit pricey over the other options, but I like the integration with the hole mac suite.

    You can share your DSL with peecees - I do it at the moment. DSL router into the airport. The hanging off that I've got an xbox, windows pc, linux box and my ibook.

    You can either do the whole windows ICS thing, or the router like I've done. :)

    The airport has both a wan and lan port on it, so you have lots of options.
     
  4. Savage Henry macrumors 65816

    Savage Henry

    Joined:
    Feb 20, 2004
    Location:
    in a one horse, two house, three pub town.
    #4
    Picking a 2 cards and a base-station up when I travel to LA in the next couple of weeks.
    Hooray for exchange rates.!
    Boo for import tax.!

    Sure, they may be above the others for price, but like tzibo I like the integration with the whole Mac suite.
     
  5. TheT macrumors 6502

    Joined:
    Jan 5, 2002
    Location:
    Germany
    #5
    I had one, but I returned it after 1 week. It was because it didn' work with my DSL provider... tomorrow my Netgear will arrive.
    Actually, I am glad I was able to return it. Besides the printer port, I see no reason to spend 215€ when it could be 95€. Well, I thought it would be worth it, but now I know it's not :D
     
  6. TheT macrumors 6502

    Joined:
    Jan 5, 2002
    Location:
    Germany
    #6
    That was my first thought, too. But you can set the Netgear up via Safari in 2 Minutes, and then everything will work the same way it would with the AEBS. In fact, Macworld Germany just had a test for G-Routers, and the Netgear won over the Apple one...
     
  7. dudeami macrumors regular

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Location:
    Texas
    #7
    I have not had any problems with my AEBS. However I use my AEBS as a bridge on my LAN, so I have not had to configure it to connect with an ISP.
     
  8. russed macrumors 68000

    russed

    Joined:
    Jan 16, 2004
    Location:
    London, England
    #8
    i have one and i dont regret it at all. it looks nice and works very well. so so so easy to set upi would say is the big plus along with the printer port.

    so i would recomend it!
     

Share This Page