ATV2 streaming issues

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by Raff42, May 10, 2012.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    May 10, 2012
    Location:
    Liverpool
    #1
    Hey,
    I am having a problem with my ATV2, it freezes mid stream and says it can't play the content at the moment and to try again later. Now I know the fix for this is to reset the ATV2 but I am having to reset it almost every day. Is there a more permanent fix or am i just gonna have to upgrade to ATV3?
    (I ask this secretly hoping for an excuse to spend money on ATV3, #gadgetfreak, LOL)
     
  2. macrumors 603

    blueroom

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Toronto, Canada
    #2
    Need more info about your setup. I've never had a problem streaming to my ATV2 or 3.
     
  3. macrumors 603

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Location:
    Oregon
    #3
    I've had similar issues using Netflix, but they seem to have gone away when I upgraded from 3Mb cable to 10Mb cable.
     
  4. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 10, 2012
    Location:
    Liverpool
    #4
    My set up is i store my iTunes on my drive, which is connected to my mini. Then my ATV 2 is attached to my tv. all are on my network. I have changed all my wires up and it does it with every wire, including new ones. Do you need to know anything else?

    awesome blog Blueroom.
     
  5. Moderator

    SandboxGeneral

    Staff Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Detroit, Michigan
    #5
    How much network traffic do you have going on while trying to watch videos? Are you streaming or transferring files on other computers while watching tv?

    What happens if you take it to another network (if possible) and try to watch tv?

    You're either experiencing network problems or may need to restore the ATV2.

    I have both the ATV2 and 3, and they're both working fine for me so I doubt it's an issue with yours, unless it needs a restore.
     
  6. macrumors 6502

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Location:
    New Mexico
    #6
    I keep having a problem when trying to stream videos from my iTunes library to my TV via my ATV2. I'll be right in the middle of a movie, then all of the sudden it stops and my ATV2 tells me to turn on Home Sharing! Well, Home sharing IS on. So I turn HS off, then on again and it starts working again (for a while). Last night I was trying to watch a movie and it quite and had to be re-started so many times that I finally gave up. My ATV is connected to the my computer via my wireless network.
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    May 15, 2012
    #7
    I had the same issue until i switched routers. What kid of Router are you using? I had a Belkin and switched to the Neatgear WNDR4500 N900. Works great now. Its a tad pricey but worth it.
     
  8. macrumors 6502

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Location:
    New Mexico
    #8
    I'm using a first generation 500GB Time Capsule for my wireless.
     
  9. macrumors 603

    blueroom

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Toronto, Canada
    #9
    Run the ATV with wired Ethernet.

    Matter of fact run wired Ethernet whenever you can vs WiFi.
     
  10. macrumors 68000

    swordfish5736

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Location:
    Cesspool
    #10
    while i agree with this (my whole condo is wired) If he's running a 5ghz network there won't be much difference between that and ethernet on the atv. It doesn't support gigabit.

    I stream HD stuff over netflix, iTunes and plex all the time have a dual-band time capsule. One atv2 is on wifi as i haven't gotten around to running a cable to it. My other atv2 is on ethernet. Neither have any streaming issues at all whether it be local network or over the internet.
     
  11. macrumors newbie

    Joined:
    May 15, 2012
    #11
    I do the same and have no issues, they just came out with a new firmware update this week, that may help too.
     

Share This Page