Bad Video in iMovie 3...

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by coopdog, Feb 13, 2003.

  1. coopdog macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    The Great Midwest
    #1
    I'm doing a school project on Julius Ceaser the Play... I'm making a video and using a Cannon ZR10 and the one Cannon below the GL... So nice mini DV cams... This project is 1/2 of our grade so its really big! I imported the video via FireWire into my 350 G4 and the quality is so Bad! Especialy on Titles. Would the quality be better in FCP3/FCXP? My friend is doing the same project using a Sony Cam in the same price range, and using FC express (FCXP) and his video looks so crisp! Is there a Tech. Reason for this? Any info would be great or Tips. Thanks!!!!
     
  2. FelixDerKater macrumors 68000

    FelixDerKater

    Joined:
    Apr 12, 2002
    #2
    Did the titles and everything look good in preview mode? At one time I was having a problem with iMovie 2 where everything looked nice and clean in the preview, but once you played thr actual movies, eveything would get blocky.
     
  3. LethalWolfe macrumors G3

    LethalWolfe

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Location:
    Los Angeles
    #3
    Have you tried recording the video back to tape and playing it on a TV to see how it looks? I've heard that slower Macs will lower the on-screen res because it can't display the full res video w/o dropping frames.


    Lethal
     
  4. RBMaraman macrumors 65816

    RBMaraman

    Joined:
    Jul 25, 2002
    Location:
    Prospect, KY
    #4
    Lethal's right.

    Whenever I import video into iMovie on my iBook, the video and the titles look like crap. I always think they are going to turn out looking horrible. But, once I export the video back to my Canon ZR 25 MC camera, the video looks crystal clear. You shouldn't have a problem editing in iMovie.
     
  5. coopdog thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    The Great Midwest
    #5
    Oh thanks!

    Thanks for the replies ill use iMovie 3 instead of FCP.
    I'm struggling to use FCP express... Its hard i have never used it before, SO many more options than iMovie 3 though!! It seems to run a lot faster on my slow G4... Strange.
     
  6. LethalWolfe macrumors G3

    LethalWolfe

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Location:
    Los Angeles
    #6
    Re: Oh thanks!


    iMovie 3 has some speed issues. Hopefully Apple will able to patch it soon.


    Lethal
     
  7. coopdog thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    The Great Midwest
    #7
    In FCE (Final cut express)

    In FCE (Final cut express) How do i add titles? Like test on the screen???! I can add transitions but not text. How do I do that?
     

Share This Page