Can I enable trim on raid 0 ssds?

Discussion in 'Mac Pro' started by SDAVE, Dec 26, 2012.

  1. macrumors 68030

    SDAVE

    Joined:
    Jun 16, 2007
    Location:
    Nowhere
  2. macrumors regular

    Joined:
    Jun 15, 2008
  3. thread starter macrumors 68030

    SDAVE

    Joined:
    Jun 16, 2007
    Location:
    Nowhere
    #3
    Thanks! I was reading conflicting statements here on the forum. It is a software raid.

    Is it safe to turn it on right now? They are 2x80GB Intel X-25M (Kind of oldish, but they're super fast). So far the speeds haven't dropped off and was wondering if even trim is worth it.
     

    Attached Files:

  4. macrumors regular

    Joined:
    Jun 15, 2008
    #4
    One thing I've tried as a compromise is to boot to a 10.8 disk that has TRIM enabled and then do a Disk Utility repair on the SSDs. That "trims" unused blocks. Figure that would work since Intel's PC software for XP defaults to once a week for those old disks.
     
  5. thread starter macrumors 68030

    SDAVE

    Joined:
    Jun 16, 2007
    Location:
    Nowhere
    #5
    Cheers.

    Just enabled Trim via Trim Enabler, and both SSD's show as it being enabled.

    So far so good! Really happy with this upgrade.

    I plan to get a single SSD when prices drop, probably a 256GB.
     

Share This Page