Handbrake does not show in the Launchpad ?

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by fricotin, Mar 10, 2013.

  1. fricotin
    Expand Collapse
    macrumors regular

    Joined:
    Sep 26, 2011
    Location:
    Puerto Escondido, Oaxaca, Mexico
    #1
    The only way I can launch it is by going to my applications folder.
     
  2. Badrottie
    Expand Collapse
    macrumors 68040

    Badrottie

    Joined:
    May 8, 2011
    Location:
    Los Angeles
    #2
    It does show on my launchpad as you can see picture…..

    Screen Shot 2013-03-10 at 11.39.33 PM.jpg

    Try re-install again but first uninstall them first. Good luck :apple:
     
  3. switon
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 10, 2012
    #3
    RE: Launchpad database...

    Hi fricotin,

    I believe your problem is that the Launchpad database does not include your Handbrake.app. I'm not sure that uninstalling/reinstalling handbrake will update the database. On the other hand, you can force the Dock to reinitialize its database by deleting it, logging out, and then logging back in. This will force the Dock to reinitialize the Launchpad database. The database is located in the directory:
    Code:
    /Users/<yourusername>/Library/Application Support/Dock/
    and it has a ".db" extension with a long, apparently random, number and letter filename. Delete this database, log out, log back in, and the database will be reinitialized. This should solve your problem.

    Good luck,
    Switon
     
  4. fricotin
    Expand Collapse
    thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 26, 2011
    Location:
    Puerto Escondido, Oaxaca, Mexico
    #4
    I installed it from a thumb drive, it could have made a difference, I'm a bit of a noob when it comes to Macs.
    It works very well, that's all that matters in the end.
     

Share This Page