iPad Home button not workling after upgrade to 6.1

Discussion in 'iPad' started by Jayomat, Jan 28, 2013.

  1. macrumors 6502a

    Jayomat

    Joined:
    Jan 10, 2009
    #1
    as the title indicates, the home button doesn't work anymore (OTA update) has anyone else experienced this? I highly doubt the button is kaputt when it worked 10 minutes ago flawlessly.

    ipad3 16GB
     
  2. macrumors 6502

    Tsepz

    Joined:
    Jan 24, 2013
    Location:
    Johannesburg, South Africa
    #2
    All good here, updated my iPad4 and its back to normal after the update.
    Have you tried rebooting?
     
  3. macrumors 6502a

    mpayne2k

    Joined:
    May 12, 2010
    #3
    Try soft-resetting the button...


    1. Go into any Apple app (ie. iTunes, Music, Video, etc)
    2. Hold the top power button until "slide to power off" shows on the screen
    3. Instead of powering off, hold down the home button until the app exits

    This resets the iOS portion of your home button, see if that works!
     
  4. macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 22, 2012
  5. macrumors 6502

    Joined:
    Nov 3, 2012
    #5
    It's out.
     
  6. macrumors 6502

    Joined:
    Jul 24, 2011
    #6
    I am experiencing the same thing, updated to iOS 6.1 and now, i really need to press home button very hard. Anyone having any fixes ...


    I tried the soft reset of home button as option, but that hasn't helped as yet
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 3, 2010
    #7
    Upgraded to 6.1 and had the same problem.

    After a long frustrating time I started wondering if it might be something related to accessibility... So I went into system settings, general, accessibility (my first time exploring this area of the settings actually), home-click-speed (which seemed most promising).

    Initially I set it to slow just to see if it works... the home button was now behaving reliably, but of course, it behaved slowly (since it has to wait longer to determine how many clicks you are going to do). For no apparent reason, I then switched to slowest (though I'm sure you don't actually have to do that, just mentioning it for completeness). After confirming that my home button was now working correctly, I set it back to default.

    End result: It now works perfectly, very responsive and no different to how it was before upgrading to 6.1. I even restarted the iPad to confirm it wasn't just a fluke. As far as I can tell, it's fixed.

    I decided to post this since the other home button fix solutions online just didn't seem to work. Anyway, hope this will help out at least a few people who are running into this problem.


    - Raz
     
  8. macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 22, 2009
  9. macrumors member

    Joined:
    Aug 9, 2012
    #9
    Anyone has same experience with mini?

    I am just hesitating whether to upgrade or not.
     
  10. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Location:
    Pikeville, Ky
    #10
    I just ordered my iPad 64GB Wifi 3 days ago. So, I was asking the same thing If it would be wise to update the iOS right out of the box.
     
  11. macrumors 65816

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Location:
    Halfway between the Equator and North Pole
    #11
    As you've already been advised here, http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1535909

    your new iPad will arrive with iOS 6.1 installed.
     
  12. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 3, 2010
    #12
    Guys, it's an easy fix... Just refer to my post. I don't think it's a wide spread issue anyway since it'd make news headlines then. So if you're affected, change your home button click speed under accessibility, then change it back to default.
     
  13. macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 22, 2009
    #13
    This worked for me. The fault started in iOS 6.0, I updated to 6.1 and it was still there until I did this.
     
  14. macrumors 6502

    iPad Retina

    Joined:
    Jan 6, 2013
    Location:
    Canada
    #14
    Same here come on apple

    My ipad 4 64gb + lte was droped so i got a replacement, and now the stupid home button doesen't work after a while of no use or multitasking which recognizes as a search function

    3rd replacement now !!!!!!!!
     

Share This Page