horizontal line - glitch - haswell mb air

Discussion in 'MacBook Air' started by majkom, Jul 28, 2013.

  1. macrumors 6502a

    Joined:
    May 3, 2011
    #1
    Hi, I am sure I have read about this kind of glitch here, but cant find it. Does anyone got it? What do you think, is it sw or hw issue? (I had other known issues - sound problems - but last apple update fixed it.. so this is my only one trouble with this perfect machine..would like to get rid of it:)
     
  2. macrumors 65816

    musika

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Location:
    New York
    #2
    I've seen this twice on two machines. Sounds like the new Intel graphics aren't quite there yet in terms of software optimization, if I had to guess.
     
  3. macrumors 603

    scaredpoet

    Joined:
    Apr 6, 2007
    #3
    Take a screenshot and see if the line appears on the image. If it doesn't, it's a hardware (LCD screen) issue.
     
  4. macrumors demi-god

    Shrink

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Location:
    New England, USA
    #4
    What cave have I been in...when did the Haswell MBAs become available?:confused:
     
  5. macrumors member

    Chase817

    Joined:
    Jul 6, 2008
    #5
  6. macrumors member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Location:
    Belfast
    #6
    10 weeks ago lol
     
  7. macrumors demi-god

    Shrink

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Location:
    New England, USA
    #7
  8. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    May 3, 2011
    #8
    That will be difficult, it comes out of the blue and leaves as fast as it comes
     
  9. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    May 3, 2011
    #9
    so noone experience this glitch? my os x is up to date but still, from time to time, horizontal line appears for a second or two through my lcd (it usually occurs when i use expose or when watching images in safari)...
     
  10. macrumors 68040

    Joined:
    Jul 1, 2004
    #10
    I have/ had this issue. It used to pop up from time to time, but I haven't seen it recently. That leads me to believe it was a software issue that's been patched somewhere along the way.
     
  11. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 23, 2013
    #11
    good,That will be difficult, it comes out of the blue and leaves as fast as it comes[​IMG]
     
  12. macrumors 6502

    Joined:
    Aug 24, 2011
    #12
    No issue

    I bought my 13" mba about a month ago. I have not seen this issue. I'm assuming this is a software issue if it hasn't shown up after 10.8.5 update.
     
  13. macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 4, 2013
    #13
    Saw it on my MBA 2013 with 10.8.5
     
  14. macrumors 6502

    Joined:
    Aug 24, 2011
    #14
    Have you tried to bring it in to Apple? If so, what did they say?
     
  15. macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 4, 2013
    #15
    It is software issue. Because i use a lot win7 on MBA and never have seen this issue.
     
  16. macrumors 68040

    Joined:
    Jul 1, 2004
    #16
    Could it be a burn in issue with the GPU or monitor?

    I know I had the same issue but after a few weeks I'm sure it went away. I can't remember the last time I saw it pop up. It has to have been a month or 6 weeks at least.
     
  17. macrumors member

    Joined:
    Mar 9, 2012
    #17
    Sounds like the issue I have.
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?p=17849111#post17849111

    Mine did it again yesterday after not doing it for a few days. But it also took a bit longer than normal to go away. Normally moving my mouse fixes it, but it took maybe 2 seconds to go away that time. I know huge deal. :rolleyes:

    But it really seems to only do it when I view pictures on Opera, or in Preview. Which isn't too bad since I'm not a photo editor or anything of the sort. Mostly just happens when I'm moving photos around after downloading them, or on Sporting News/Huffington Post sometimes it'll freeze while I read an article.
     
  18. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    May 3, 2011
    #18
    it happens on up to date mountain lion.. i will wait till mavercisks, if it will keep doing it, I will call apple (I would do that right now, but there is no official store here in my country, so it make quick problem solving little bit unconfortable - so, APPLE? apple store in czech republic, pleaaaaase!)

    PS: i will try to do screenshot, but as I wrote, it comes randomly out of the blue, so it will be difficult:)
     

Share This Page